Medya ve Sinema-TV

Türk Sinemasının 31 ünlü ismi ödüllendirildi

SE-SAM ve SİNEGED tarafından organize edilen Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar Ödülleri, törenle 31 ünlü isme verildi.

Türk Sinemasının 31 ünlü ismi ödüllendirildi

Türk sinemasının 107. yılı onuruna düzenlenen ödül töreni ile Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SE-SAM) ile İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği (SİNEGED) Yeşilçam'dan bugüne Türk sinemasına emek veren isimleri onurlandırdı.

Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar 2021 ödülleri;  Perran Kutman, Burcu Biricik, Emel Sayın, Meryem Uzerli, Çetin Tekindor, Onur Güvenatam, İbrahim Tatlıses, Erkan Petekkaya, Turgay Tanülkü, İsmail Hacıoğlu, Gülden Karaböcek, Kadir Doğulu, Kayhan Yıldızoğlu, Caner Cindoruk, Kerem Alışık, Elçin Sangu, Güngör Bayrak, Murat Cemcir, Nuri Alço, Wilma Elles, Tolga Savacı, Emir Özden, Mehmet Ali Erbil, Afra Saraçoğlu, Aydemir Akbaş, Mesut Uçakan, Mustafa Kaymak, Feridun Kete, Nalan Çöl, Metin Devrim ve İbrahim Enez'e verildi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar" başlıklı ödül töreni, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirildi.

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, sinema için ''beyazperdeden yüzümüze vuran ışığın peşi sıra bambaşka bir dünyada sanatın seyrine kapıldığımız eşsiz bir derya" değerlendirmesini yaptı.

SE-SAM Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Atadeniz de sinemanın hiçbir zaman ölmeyeceğine dikkati çekerek, Türk sinemasının usta isimlerinin de hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi.

Programın sunuculuğunu üstlenen SİNEGED Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Türkşen "Türk sinemasının 107 yıldır ayakta kalmaya devam ettiğini anımsatarak, "Bu organizasyonun içinde olmaktan, bu ödülleri vererek insanların motivasyonlarını artırmaktan, onlarla güzel bir şey başarmaktan mutluyuz." diye konuştu.

SİNEGED Yönetim Kurulu Üyesi Nur Türkşeni bu yıl 4. kez ödül verdiklerini aktararak, özel, güzel ve şaşalı bir tören gerçekleştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Törende ödülünü Ahmet Misbah Demircan'ın elinden alan Perran Kutman ise bu yıl sanat hayatının 55. yılını doldurduğunu belirterek, "55 yıldır mesleğimi sevgiyle, saygıyla, disiplinle, yüreğimle icra ettim ve bunun karşılığını hep aldım. Beni hiç yalnız bırakmadınız. Hep yanımdaydınız. Sağ olun. Bunca yıl içinde yüzlerinize bir tebessüm sağlayabildiysem ne mutlu bana" dedi.

Törende ayrıca şarkıcı Ersan Er ve Yeşilçam Orkestrası mini konser verdi.

Yorumlar