Medya ve Sinema-TV

Korkut Ata Ödülleri verildi

Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi.

Korkut Ata Ödülleri verildi

 "Merhamet Yüklü Kanatlar" sloganıyla İstanbul'da ilki gerçekleştirilen Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivalinin ödül törenine, Türk dünyasından ve kültür sanat camiasından birçok ünlü isim katıldı.

Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali'nde 42 yapım seyirciyle buluştu, uzun metraj kurmaca ve belgesel kategorilerinde 17 eser yarıştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında Uluslararası Sinema Derneği, Türk Konseyi, TÜRKSOY, TRT, İstanbul Üniversitesinin yanı sıra birçok kurum ve kuruluşun iş birliğiyle gerçekleştirilen festivalin "Türk Dünyası Katkı Ödülleri" Bakü Medya Merkezi adına Arzu Aliyeva'ya verildi.

"Türk Dünyası Katkı Ödülleri"ne ayrıca Özbekistan Sinema Ajansı, Kazak Film Stüdyosu, Kırgız Sinema Film Stüdyoları ve Türkiye adına TRT değer görüldü. 

Festivalde vefa ödülü Türk dünyasının ortak değerlerinden dünyaca ünlü yazar Cengiz Aytmatov adına oğlu Eldar ve kızı Şirin Aytmatov'a verildi.

En İyi Film Ödülü Azerbaycan'dan Dağınık Ölümler Arasında filmine verildi

Olga Radova, Aybek Veysaloglu Kopadze, Abdülhamit Avşar, Rıza Siyami ve Neşe Sarısoy Karatay'ın jüri olarak yer aldığı "Belgesel Film Yarışması" ödüllerinde bu yıl birinciliği İran'dan "İkizler", ikinciliği Özbekistan'dan "Halkın Cesareti", üçüncülüğü de Rusya'dan "Dil Bilimci" adlı yapım elde etti.

Gulbara Tolomushova, Firdavs Abduhalikov, Şükrü Sim, Rafiq Guliyev, Gulnara Abikeyeva ve Mesut Uçakan'dan oluşan jüri, "En İyi Film Ödülü"ne Azerbaycan'dan "Dağınık Ölümler Arasında" adlı yapımı, "En İyi Yönetmen Ödülü"ne Kırgızistan'dan "Şambala" filminin yönetmen ve senaristi Artıkpay Suyundukov'u, "En İyi Senaryo Ödülü"ne Türkiye'den "Mavzer", "Jüri Özel Ödülü"ne Özbekistan'dan "Tutkunluk" adlı yapımı değer gördü.

Törende, Türk dünyası halk oyunlarının sergilenmesinin yanı sıra sanatçı Arslanbek Sultanbekov, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan katılımcılara mini bir konser verdi.

Türk dünyası sinemada dayanışma için ortak bildiri imzaladıSinema alanındaki kurumların ortak çalışabilmesi amacıyla Türk dünyası ülkelerinin kültür bakanlıkları arasında, anlaşma imzalandı.

 

Yorumlar