Medya ve Sinema-TV

Türk dünyası sinemada dayanışma için ortak bildiri imzaladı

Sinema alanındaki kurumların ortak çalışabilmesi amacıyla Türk dünyası ülkelerinin kültür bakanlıkları arasında, anlaşma imzalandı.

Türk dünyası sinemada dayanışma için ortak bildiri imzaladı

Türk dünyasının Kültür Bakanlıkları ve sinema alanındaki kurumlarıyla ortak deklarasyonu için yapılan anlaşmanın imza töreni Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM)  yapıldı.

Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kırgızistan Kültür, Enformasyon Bakanı Azamat Jamankulov , Azerbaycan Kültür Bakanı Anar Kerimov, Kazakistan Kültür ve Spor Bakanı Aktoty Raimkulova ve Özbekistan Cumhuriyeti Sinematografi Ajansı Genel Müdürü Firdavs Ubdulhakilov katıldı.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türk dünyası bu iş birliğini ve gönül bağını muhafaza etmek ve birçok dalda daha da güçlendirerek geleceğe taşımak arzusunda. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali de  kültür sanat alanında bu ortak duruşun değerli bir neticesi olarak doğmuştur." ifadelerini kullandı.

Korkut Ata Ödülleri verildiKorkut Ata Türk Dünyası Film Festivali Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi.

 Bakan Ersoy, Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali'ni 2024'te Kazakistan'da, 2025 yılında da Özbekistan'da yapabileceklerine işaret ederek, "Yine bu protokolle birlikte en önemli noktalardan biri de bilgi ve birikimlerin uzman ve akademisyen düzeyinde ilgili ülkelere aktarılması. Bu bağlamda da gerekli görevlendirmeler bu protokol kapsamında ilgili ülkelerle gerçekleştirilecek ve karşılıklı film haftaları da düzenleyeceğiz. Sadece festivallerle sınırlı kalmayacak. Gördüğünüz gibi protokolle yapımların hem finansal çözümleri hem bilgi aktarımları hem de ortaklaşa düzenlenecek festival ve kültür haftalarıyla iletişimin, ortak yapımların önü açılmış oluyor. Bu bağlamda çok başarılı bir adım atmış oluyoruz. İnşallah gelecek nesillere, çocuklarımıza, gençlerimize ortak kültürümüzü tanıtmak noktasında sinemayı en etkili şekilde kullanacağız. Herkese katılımı için teşekkür ediyorum." dedi.

Yorumlar