Ağız sağlığı için iftar ve sahurda yoğurt yemeli
Ramazanda oruç tutanlara, gün içinde ağız kuruluğu ve kokusu yaşamamak için yoğurdu tercih edebilir.
Ramazanda oruç tutanlara, gün içinde ağız kuruluğu ve kokusu yaşamamak için yoğurdu tercih edebilir.
Oruç tutanlar egzersiz yaparken nelere dikkat etmeli?
Tatlıyı iftardan hemen sonra yemek yerine en az 2 saat sonra yemek daha sağlıklı.
Tıpta bütüncül yaklaşım ilkesiyle hareket eden Dr. Elif Pahsa, yağ adaptasyonu, mide genişleyebilirliği ve bağırsak motilitesinin önemine dikkat çekiyor.
Oruç turtarken çok sık görülen reflü ve mide yanmalarını en aza indirmek için beslenmeye dikkat edilmeli.
Gün boyu açlık atakları yaşamamak ve susamak ve kendinizi halsiz hissetmemek için oruç tutarken neler yenileceği çok önemli.
Anne adaylarının herhangi bir hastalığı ve erken doğum riski yoksa; sahur yapmak ve bol su içmek koşuluyla oruç tutması mümkün. Hamileler sahurda neler yemeli?
Oruç her ne kadar sağlığa faydalı olsa da, bazı noktalara dikkat edilmediği takdirde; şişkinlik, hazımsızlık ve reflü gibi sindirim sistemi şikayetlerine yol açabilir.
Oruç her ne kadar öncelikle inançsal bir görev ve ibadet olsa da ruhsal ve fiziksel sağlığa yararları nedeniyle de önemli. İşte oruç tutanların sevabın yanı sıra sağlıksal kazançları:
Ramazan ayının ilk teravihi namazı ülke genelindeki 90 bin camide cemaatle kılınacak. 2 Mayıs, Pazartesi 4 Mayıs, Çarşamba
Ramazan ayında oruç nedeniyle gün içinde su içilemediği için iftardan sahura kadar günlük su ihtiyacının karşılanması gerekiyor.
Ramazan orucu vücudun yıllık bakımı gibidir. Oruç sayesinde aralıklı beslenme, vücuda sağlık kazandırırken, bağışıklık sistemi de hem dinlenir ve vücudun yıllık bakımını gerçekleştirir.