Xfiles

Zinacı Roger plaketinin gizemi çözülmeye çalışılıyor...

Şaka mı bu dedirten ilginç olay İngiltere'nin Bristol kentinde yaşandı. Bir banka 'Aşkım İçin. 06.09.69 - 25.12.23. Koca, Baba, Zina Eden. Evet Roger, biliyordum.' plaketi çakıldı. Hem Roger'in hem de plaketi şakan aranıyor.

Zinacı Roger plaketinin gizemi çözülmeye çalışılıyor...

Aldatılan İngiliz kadın intikamını kocasının adını banka yazarak mı aldı?

İngiltere'nin Bristol kentindeki bir park bankına ilginç bir plaket çakıldı. Plaketi kimin çaktığı belli değil ama Roger adlı bir erkeğin eşi olduğu ve ondan intikam almak isteyen eşi olduğu anlaşılıyor. Kimilerine göre ise bu sadece muzip bir sokak sanatçının eseri. Plaketi çakan bulunursa gizem çözülecek...

BANKTAKİ PLAKETTE NE YAZIYOR?

İngiltere'nin Bristol kentinin Clifton bölgesindeki Royal York Crescent'te bir banka üzerine 'Aşkım İçin' diye başlayan ve 'Koca, Baba, Zinacı" diye devam eden bir ifade içeren gizemli bir plaket çakıldı.. Mesajın tamamı şöyle: 'Aşkım İçin. 06.09.69 - 25.12.23. Koca, Baba, Zinacı /  Evet Roger, biliyordum.' (For my Love İçin. 06.09.69 - 25.12.23. Husband, Father, Adulterer / Yes Roger, I knew) 

MESAJDA ADI GEÇEN ROGER KARŞIDAKİ EVDE OTURAN RACHEL Mİ?

Mesaja göre Roger geçen yıl Noel Günü'nde 54 yaşında ölmüş. Ama bu tarih belki de mesajı yazan kadının kalbinde onu öldürdüğü tarih. İşin komplo teorisyenlerini heyecalandıran kısmı ise karşı binalardan birinde  Roger'in doğduğu tarihte doğan birinin oturması...

Bankın karşısındaki dairede yaşayan Rachel Weaver Tooley plakadaki Roger’ın doğum tarihinde yani 06/09/1969 tarihinde doğmuş. Bu ipucundan yola çıkanlar  Rachel Weaver Tooley'den intikam alan bir kadının ya da ona şaka yağan bir sanatçının olduğunu düşünüyorlar.. 

GİZEMLİ PLAKETİ KİMİN ÇAKTIĞI MERAK EDİLİYOR?

Kimilerini hüzünlendiren, kimilerini gülümseten bu duygulu ve muzip mesajın kimin eseri olduğu bilinmiyor... Kimilerine göre eşinden intikam alan bir kadın, kimilerine göre kendisini altandan eşine saygı ve öfkesini ifade eden dul bir kadın, kimilerine göre ise muzip bir sokak sanatçısnın marifeti.. 

Plaketin kim tarafından yaptırıldığının bilinmemesi gizem içeren pek çok olduğu gibi daha fazla ilgi çekmesini sağlıyor. Amatör dedektifler, komplo teorisyenleri mesajı yazanı bulmanın peşindeler ve gizemin cevabını arıyorlar. İşin sadece eğlencesinde olanlar ise kimin yazdığının önemi olmadığını savunarak, bu dahice eserin tadını çıkartmayı öneriyorlar..

BAZI ÜLKELERDE BELEDİYE İZNİ İLE BANKLARA İSİM PLAKETİ ÇAKMAK MÜMKÜN

Pek çok Batı ülkesinde olduğu gibi İngiltere’de de ölen yakınlarını anmak için belediyeye bağışta
bulunup bir park bankına isim plaketi takmak yaygın bir uygulama. Ama Bristol’deki bu
plaketin gerçekliği konusunda çoğu insan şüpheli ve plaketin zeki bir sokak sanatçısının marifeti olduğundan emin... 

OLAĞAN ŞÜPHELİLERDEN BİRİ DE BANKSY

Bölgedeki tüm tabelacılar, reklam ajansları hatta nalbantlar dahil döküm işleri ile uğraşan esnafa pkaket sorulmuş ama bilen kimse yok... 

Mahalle sakinleri bölgede çok fazla yazar ve sanatçı olduğuna dikkat çekerek onların işi
olabileceğini.. Söz konusu   olay mahalli Bristol olunca şüphe okları doğal olarak  sokak sanatçısı Banksy’e çevriliyor.  Kendisinden intikam alındığı iddialarını reddeden Rachel Weaver Tooley de “Bence bu kesinlikle Banksy” diyenlerden.

İngiltere’nin güneybatısındaki kentte doğduğu ve ilk eserlerini bu şehrin sokaklarına yansıttığı yaptığı bilinen Banksy için kentin özel bir anlamı var. 1997’de Bristol’de bir binanın duvarına çizdiği ‘The Mild Mild West’ isimli eserle dünyaya sesini duyuran sanatçı kariyerinin lerleyen dönemlerinde de kente sürpriz birçok eser armağan etti.

Gizemli plaketin sırrı çözülecek mi, yoksa aldatan eş Roger sonsuza kadar suçlanacak mı bunu zaman gösterecek.

mistikalem.com

Banksy yeni eseri ile hayranlarını mest ettiKimliğini yılladır gizleyen grafiti sanatçısı, politik aktivist ve film yönetmeni Banksy yeniden sokaklarda. Grafitileri ile ünlenen gizemli sokak sanatçısı Banksy, Londra'daki bir duvar resmiyle yeniden ortaya çıktı

 

Yorumlar