Xfiles

Pentagon'un UFO raporu ve yalanlanan 9 UFO iddiası

ABD Savunma Bakanlığı, 63 sayfalık UFO Raporu yayınladı.

Pentagonun UFO raporu ve yalanlanan 9  UFO iddiası

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) 2022’de faaliyete geçen Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi’nin (All-Domain Anomaly Resolution Office/AARO) yaptığı soruşturmanın sonuçlarını günü kamuoyuna açıkladı.

Washington’ın uzaylı teknolojisi ya da bizzat uzaylıları kamuoyundan gizlemediği vurgulandı. TV programları, kitaplar, filmler ve internetteki mecraların bu söylentileri yaydığı hatırlatıldı:

“ABD yönetiminin dünya dışından gelen birden çok uzay aracı ya da uzaylılara ait biyolojik kalıntı bulduğu, tersine mühendislikle bunlardaki teknolojiyi ele geçirmeyi hedefleyen program ya da programlar yürüttüğü ve 1940’lardan beri bu çabaları Birleşik Devletler Kongresi ve Amerikan halkından sakladığı popüler kültürde süregelen bir tema.”

Bu konuları araştırmakla görevlendirilen AARO müfettişlerinin ABD yönetiminin konuyla ilgili tüm hassas bilgilerine eriştiği ve konuyla ilgili kişiler ve birimlerle görüştüğü bildirildi.

Tüm bunların sonucunda “tanımlanamayan hava olguları” (UAP) diye bilinen gizemli olayların uzaylılarla bağlantısına dair hiçbir kanıt bulunamadığı vurgulandı.

Uzaylılara ait olduğu öne sürülen bir cismin Dünya’da üretildiğinin anlaşıldığı da raporda belirtildi.

Şüpheli vakaların çoğunda net verilerin olmadığı aktarılırken tersine mühendislik iddiaları için “isabetsiz” ifadesi kullanıldı.

Bir noktada bu amaca yönelik olarak Kona Blue adı verilen bir programın İç Güvenlik Bakanlığı’na önerildiği ancak hayata geçirilmediği açıklandı.

26 Temmuz’da ABD Kongresi’nde düzenlenen oturumda ifade veren ifşacı David Grusch, ABD’nin UFO (tanımlanamayan uçan cisimler) kalıntıları topladığını ve bu nesnelerin birinden “insanlara ait olmayan organik canlı bileşenleri” çıktığını öne sürmüştü.

Grusch’ın 14 yıl istihbarat görevlisi olarak çalıştığı biliniyor. Washington Post, raporun Kongre oturumundaki iddialara doğrudan yanıt verdiğinin altını çizdi.

Manşetlere taşınan iddiaların düzenlendiği oturumdan birkaç ay sonra AARO Direktörü Sean Kirkpatrick istifa ederek yerini Timothy Phillips’e bıraktı.

Görevi vekaleten üstlenen Phillips, çarşamba günü gazetecilere yaptığı açıklamada ABD ordusunun Gremlin adı verilen bir UFO tespit sistemi geliştirdiğini duyurdu.

Pentagon’un yeni 63 sayfalık raporda yer alan 9 iddia:

1) Bilgileri gizli tutmak için gizlilik anlaşmaları imzalandı.

Pentagon müfettişleri, potansiyel UAP bilgi sızıntılarıyla ilişkili herhangi bir Gizlilik Sözleşmesi veya ölüm tehdidi kanıtı bulamadıklarını söylediler.

2) CIA yetkilisi, UAP deneylerini yönetti.

Görüşülen ihbarcılar, eski bir CIA yetkilisini dünya dışı teknolojiyi taşımakla suçladı. Bu eski yetkili, dünya dışı malzemelerin taşınmasını ya da dünya dışı teknoloji üzerinde herhangi bir deney yapılmasını denetlemediğini belirten bir not imzaladı.

3) Uzaylılar, bir teknoloji testini izledi.

Görüşülen kişilerden biri, uzaylıların gözlemlediği bir teknoloji testi hakkında iki askeri üs arasındaki elektronik iletişim üzerinden yapılan bir konuşmaya kulak misafiri olduğunu iddia etti. Müfettişler anlatımı inceledikten sonra kişinin konuşmayı yanlış anladığı sonucuna vardılar.

4) Bir askeri subay, bir uzaylı aracına dokundu.

Röportaj yapılan biri, 1999 yılında dünya dışı bir uzay aracına dokunduğunu iddia eden eski bir subayın adını verdi. Eski subay kayıtlara geçen bu iddiayı reddederek, görüşülen kişinin Lockheed’in emekli bir hayalet savaş uçağı olan F-117 Nighthawk ile ilgili bir hikaye hakkında kafasının karışmış olabileceğini söyledi. Eski subay ayrıca görüşülen kişiyle böyle bir konuşma yaptığını hatırlamadığını da söyledi.

5) Uzaylı teknolojisi testi gerçekleştirildi.

Görüşülen bir kişi bir hükümet tesisinde dünya dışı teknolojinin test edilmesine tanık olduğunu söyledi. Müfettişler, görüşülen kişinin neredeyse kesinlikle gerçek bir teknoloji testi gördüğünü, ancak gösterinin UAP ile hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.

6) Beyaz Saray, uzaylı bilgilerini kamuoyuna açıklamayı düşündü.

Görüşülen iki kişi Beyaz Saray’ın 2004-2007 yılları arasında, Başkan George W. Bush’un yönetiminde ABD, Rusya ya da Çin’in dünya dışı kanıtlara sahip olduklarını açıklamalarının olası etkilerini incelemek üzere Kuzey Virginia’daki bir araştırma enstitüsünü kiraladığını iddia etti. Müfettişler çalışmanın gerçekten de bir günlüğüne yapıldığını ancak Beyaz Saray’ın böyle bir talepte bulunmadığını doğruladılar.

7) Bir uzay aracı örneği üzerinde deneyler yapıldı.

Müfettişler, UAP’yi araştıran özel bir kuruluştan ve ABD ordusundan, düşen bir dünya dışı uzay aracından geldiği iddia edilen materyali aldılar. Numunenin magnezyum, çinko ve bizmuttan oluşan insan yapımı bir alaşım olduğunu ve kurşun gibi diğer elementlerin de izlerini taşıdığını tespit ettiler. “Olağanüstü bir niteliği yok” dediler.

8) ‘Kona Blue’ adlı bir program, UAP bilgilerini barındırıyordu.

Hükümetin bilgi sakladığına inanan görüşmeciler, ABD’nin İçişleri Bakanlığı’nda UAP ile ilgili olduğunu düşündükleri, kod adı Kona Blue olan bir programın adını verdiler. Rapora göre bu eski DIA programı (Gelişmiş Havacılık ve Uzay Silah Sistemi Uygulama Programı), 2012 yılında liyakatsiz olduğu gerekçesiyle ortadan kaldırılmıştı. Orijinal programın destekçileri Kona Blue’yu İçişleri Bakanlığı’na önermiş ancak hiçbir zaman onaylanmamıştı. Kısacası, Kona Blue diye bir program hiç var olmadı.

9) Bir program, uzaylı teknolojisi tersine mühendislik yapıyordu.

Gizli bir istihbarat topluluğu programı kapsamında 2021 yılında potansiyel UAP işlemleri yapıldı. Ancak rapora göre bu program ne üzerinde çalışılacak muhtemel materyali kurtardı ne de tersine mühendislik yaptı. Araştırmacılar, bu yılın ilerleyen zamanlarında raporun başka bir bölümü aracılığıyla daha fazla bulgu yayımlayacaklarını belirttiler. 

Yorumlar