Xfiles

Pentagon'dan Taylor Swift projesi iddiasına 'sallama' cevap!

Pentagon, Taylor Swift'in kendi projeleri çerçevesinde yıldızının parladığı yönündeki komplo teorilerini reddetti

Pentagondan Taylor Swift projesi iddiasına sallama cevap!

Forbes'un "En Güçlü Kadınlar" listesinde beşinci sırada yer alan ve Time dergisi tarafından Yılın Kişisi seçilen Taylor Swift son dönemde dünyanın en çok konuşulan isimlerinden biri haline geldi. Şarkıcının bir "Pentagon projesi" olduğu öne sürüldü.

Müzik kariyeri boyunca aldığı ödüllerle tarihe geçen ABD'li şarkıcı Taylor Swift, şarkılarıyla kırdığı rekorlar, dünya turnesiyle ses getirmesi, turne filmiyle sinema tarihine geçmesi, ABD ekonomisine olan büyük etkisi ve daha birçok başarısıyla Time dergisi tarafından 2023 Yılın Kişisi (Person of the Year) seçilmişti.

Başarılarıyla adından söz ettiren 34 yaşındaki şarkıcının "Pentagon projesi" olduğu öne sürüldü. ABD merkezli haber kanalı Fox News'da "Jesse Waters Primetime" programını yapan Jesse Watters "Taylor Swift'in nasıl bu kadar başarılı olduğunu hiç düşündünüz mü?" diye sordu.

Sunucu "Yaklaşık 4 yıl önce, Pentagon'un psikolojik operasyonlar birimi Taylor Swift'i bir kazanca dönüştürmeye karar verdi" ifadelerini kullandı. Watters, yayın esnasında bazı görüntüler paylaştı. Görüntülerde, 2019'da NATO görüşmelerinde bir konuşmacı, Swift'i küresel etkiye sahip isimlerden biri olarak örnek gösteriyor.

Watters, "Bu gerçek. Pentagon'un psikolojik operasyonlar birimi NATO'ya Taylor Swift'in dezenformasyonla mücadele için kullanılmasını öneriyor" dedi.

PENTAGON "SALLIYORUZ" DİYEREK YALANLADI

Bu haberin ardından Pentagon açıklama yaptı. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Sabrina Singh, şarkıcının hit parçası "Shake It Off"a (Salla) gönderme yaparak "Bu komplo teorisine gelince, sallayacağız" dedi.

Singh, şarkıcıya yönelik farklı göndermeler yaparak bu iddiaları alaycı bir şekilde reddetti.

Yorumlar