Medya ve Sinema-TV

Joker 2 filminin çekimi için imzalar atıldı

Warner Bros. ve DC ortak yapımı ile Joker filminin ikincisinin çekimlerine bu yıl başlanması planlanıyor.

Joker 2 filminin çekimi için imzalar atıldı

Yeni Joker filmi için  imzalar atıldı ve senaryonun ilk taslağı Warner Bros.’a teslim edildi. Beklenen filmin çekimlerinin 2023 yılı içerisinde yapılacağı belirtiliyor.

Todd Phillips tarafından yönetilen ve başrolünde Joaquin Phoenix’in yer aldığı ilk Joker filmi Ekim 2019’da gösterime girdiğinde büyük bir ses getirdi. 18 yaş kısıtlamasına rağmen gişede 1 milyar dolarlık barajı geçen film, aynı zamanda En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Orijinal Müzik dallarında iki Akademi Ödülü kazandı. Çizgi romandaki anti kahramanın farklı bir orijin hikâyesi ile beyaz perde uyarlanan yapım, genellikle olumlu eleştiriler aldı. Bazıları senaryoyu biraz tehlikeli bulsa da, sonuç olarak film büyük bir başarı getirdi. Pek tabii bu başarı sonrası bir devam filmi tartışması kaçınılmazdı. Öyle de oldu.

İlk başta, ikinci film ihtimali zor gibisinden haberler çıksa da, Mayıs 2021’in başlarında gelen ikinci film iddiaları sonrası yine aynı ayın sonunda gelen kesinleştiği haberi birçok hayranı mutlu etti. Şimdi de, o günden bu yana sessiz sedasız ilerleyen projeyle ilgili olarak sevindirici gelişmeler var.

Joaquin Phoenix Yeni Joker Filmi Öncesi The Batman’de Görünebilir

Yeni Joker devam filmi hakkında bilgisi olan bir içeriden bilgiye göre, Warner Bros. resmi olarak senaryosunun ilk taslağını aldı. Senaryosunu Todd Phillips’in hazırladığı filmin çekimlerinin ise 2023 yılı içerisinde başlayacağı bildirildi. Arthur Fleck’in ilk filmdeki hikâyesini devam ettirecek olan yapımda Joaquin Phoenixyeniden başrol olarak geri dönecek.

Şu an için henüz bir iddia olarak kalsa da Phoenix’li Joker’in Mart 2022’de beyaz perdedeki yerini alacak olan The Batman filminde de görünebileceği konusunda iddialar dolanıyor. Hatırlanacağı üzere her iki karakterin de aynı evrende yer aldığıortaya çıkmıştı.

Todd Phillips’in Scott Silver ile birlikte yazdığı ilk filmde Joaquin Phoenix’e Robert De Niro, Zazie Beetz, Bill Camp, Frances Conroy, Brett Cullen, Glenn Fleshler, Douglas Hodge, Marc Maron, Josh Pais ve Shea Whigham gibi isimler eşlik ediyordu. Yeni filmin vizyon tarihi ise henüz bilinmiyor.

Hakan Tunç - kayiprihtim.com

Yorumlar