Medya ve Sinema-TV

Garfield'ı yeni filminde Chris Pratt seslendirecek

Çizgi Roman ve film dünyasının ünlü şişman kedisi Garfield'ın yeni animasyon filmindeki sesi, Chris Pratt oldu.

Garfieldı yeni filminde Chris Pratt seslendirecek

1976 yılında Jim Davis tarafından çizgi roman karakteri olarak yaratılan Garfield, çıkış yaptığı günden bu yana bir ton ürün, çizgi film, iki live-aciton filmi ve üç video kaset filmine konu oldu. Lazanyaya hasta olan ve pazartesiden nefret eden kedinin yanında birçok karakter de ikonik hale geldi: İnsan sahibi John, köpeği Odie ve bir sürü kedi arkadaşı. Şimdi, ünlü kedi için yeni bir animasyon filmi daha hazırlık aşamasında.

Chris Pratt ise önce Parks & Recreation’daki Andy Dwyer karakteriyle, ardından 2014 yılında vizyona giren Marvel filmi Guardians of the Galaxy’nin Star Lord’u olarak büyük bir şöhret yakaladı. Son olarak Amazon Prime’ın The Tomorrow Warfilminde izlediğimiz isim, şimdilerde Galaksinin Koruyucuları 3 ile uğraşıyor. Aynı zamanda Nintendo ve Universal’ın yakında çıkacak olan Super Mario Bros. animasyon filminde popüler olan bir başka animasyon karakteri Mario’yu da seslendirecek.

Daha önce de The Lego Movie ve devam filminde, Emmet adında tamamen sıradan bir mini figür karakterini seslendiren Chris Pratt, şimdi çok daha ünlü bir karakterin daha sesi olarak karşımıza çıkacak.

Chris Pratt Garfield'ı Yeni Animasyon Filminde Seslendirecek

Deadline’ın haberine göre Chris Pratt, Alcon Entertainment’ın yeni Garfieldanimasyon filminde ünlü karakteri seslendirecek isim oldu. Senaryosunu David Reynolds’ın hazırladığı ve yönetmen koltuğunda animasyon yapımlarında deneyimli olan Mark Dindal’ın oturduğu yapımın konusu hakkında henüz bir ayrıntı verilmedi. Çıkış tarihi de henüz bilinmeyen yapımda diğer karakterlere sesleriyle hayat verecek isimler konusunda da bir bilgi paylaşılmadı.

Chris Pratt’in aslen İtalyan bir karakter olan Mario’yu seslendirmesi hakkında izleyiciler ikiye bölündü ve birçoğu bu habere olumsuz tepki verdi. Ancak Garfield konusunda bu tarz bir durum beklenmiyor. İkonik kedi her ne kadar İtalya asıllı bir yemek olan lazanyaya hasta olsa da, daha alaycı ve gevşek olan tavırları nedeniyle Pratt tarafından iyi bir şekilde seslendirilebilir.

Hatırlanacağı üzere daha önceki iki live action filminde Garfield’ı Bill Murrayseslendirmişti. (Türkçe dublajda karakteri Okan Bayülgen seslendirdi.) Şimdilerde Marvel Sinematik Evreni filmi Ant-Man and the Wasp: Quantumania’da da rol alacak olan Murray, daha sonra bu kararından pişman olduğunu açıklamıştı.

kayiprihtim.com

Yorumlar