Medya ve Sinema-TV

Christopher Nolan yeni filmi için Universal Pictures ile anlaştı

20 yıldır Warner Bros firması ile çalışan ünlü yönetmen Christopher Nolan'ın yeni filmi Universal Pictures firması adına çekilecek.

Christopher Nolan yeni filmi için Universal Pictures ile anlaştı

. Ünlü yönetmen Christopher Nolan yeni filmi için birlikte çalışacağı şirketi buldu. Warner Bros. ile ortaklığını noktalayan ünlü yapımcı, atom bombasının mucidi J. Robert Oppenheimer’ı konu alacak yeni yapımında Universal Pictures ile beraber yürüyecek.

Son olarak Koronavirüs pandemisinin ortasında, Tenet filmi ile izleyicinin karşısına çıkan Nolan; sıradaki filmini geliştirmeye çoktan başladı bile. Son yapımında Warner Bros.’un dijital yayın politikası konusunda şirketle anlaşmazlığa düşenNolan, kendisine yeni bir çatı aramak için yola çıkmıştı. 

Ortaya atılan ilk şirket ise Netflix olmuştu. David Lynch, Martin Scorsese, Alfonso Cuaron ve David Fincher gibi büyük yönetmenlerle çalışan Netflix, Christopher Nolan için de tüm imkânlarını açıkça kullanacaklarını saklamamıştı. Ancak görünen o ki Nolan’ın tercihi daha köklü bir sinema şirketi oldu.

J. Robert Oppenheimer Konulu Yeni Christopher Nolan Filmi için Çekimler 2022’de Başlayacak.

1912’de kurulan Universal Pictures, Universal Monsters, Halloween, Jaws, Jurassic Park, American Pie, Shrek ve Pacific Rim gibi pek çok büyük markanın yapımcısı konumunda.

Christopher Nolan, atom bombasının mucidi olarak anılan nükleer fizikçi J. Robert Oppenheimer’ın hikâyesini konu alacağı yeni filminde Universal Pictures ile birlikte çalışacak. Dunkirk sonrasında, izleyiciyi bir daha 2. Dünya Savaşı yıllarına götürmeye hazırlanan Nolan’ın kadrosunda yer vereceği iddia edilen ilk oyuncu ise Cillian Murphy. Usta yönetmen Murphy ile daha önce Inception, The Dark Knight ve Dunkirk adlı yapımlarda birlikte çalışmıştı.

 Çekimlerinin 2022 yılında başlaması beklenen filmin senaryosu da Christopher Nolan imzasını taşıyacak.

Warner Bros., yeni kurduğu dijital yayın platformu HBO Max nedeniyle yönetmenlerin ve kimi oyuncuların tepkisini çekmeyi sürdürüyor. Şirket, pandemi döneminde vizyona soktuğu filmleri aynı gün dijitalde de yayınlayarak olumsuz eleştirilerin odağı olmuştu. Bu süreçte en dikkat çekici olacak yapım ise Denis Villeneuve imzalı Dune olacak gibi görünüyor. Villeneuve de şirketin bu kararına mesafeli olan isimler arasında.

Yaklaşık 20 yıldır devam eden Nolan – Warner Bros. iş birliğinin sona ermesinin ardından gelecek ilk filmin nasıl olacağı da merakla bekleniyor.

Deadline

Yorumlar