Medya ve Sinema-TV

Boğaziçi Film Festivali 2021 Ödülleri verildi

9. Boğaziçi Film Festivali, Atlas Sineması'nda gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi.

Boğaziçi Film Festivali 2021 Ödülleri verildi

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı'nın organize ettiği, Beyoğlu Belediyesinin Kurumsal ev sahipliğini yağıtğı  23-30 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen 9. Boğaziçi Film Festivalinde ödüller verildi.

 Boğaziçi Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Ödülleri

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda "Yılın En İyi Filmi", Türkiye'nin 94. Akademi Ödülleri'ndeki (Oscar) adayı olarak belirlenen Semih Kaplanoğlu'nun yönettiği "Bağlılık Hasan" adlı yapım seçildi.

En İyi Senaryo ödülü "Bağlılık Hasan" filmine verildi.

En İyi Kadın Oyuncu ödülü "Koridor" filmindeki rolüyle Emel Göksu'ya En İyi Erkek Oyuncu ödülü "İki Şafak Arasında" filmindeki rolüyle Mücahit Koçak'a verildi.

"En İyi Görüntü Yönetmeni" ödülün "Bağlılık Hasan" filmiyle Özgür Eken'e, En İyi Kurgu ödülü "Okul Tıraşı" filmiyle Sercan Sezgin, Ferit Karahan ve Hayedeh Safiyari'ye verildi

"FİYAB En İyi Yapımcı Ödülü"nü "Koridor" filmiyle Zeynep Koray, Yunus Yunusoğlu ve İris Tahhuşoğlu, "Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü"nü de "İçimdeki Kahraman"la Sinan Sertel aldı.

Ayrıca yönetmenlik kariyerinin başında olan isimleri desteklemek ve yönetmenlerin yeni filmlerinin önünü açmak amacıyla bu yıl ilk kez Akli Film'in katkılarıyla verilen 50 bin Türk liralık "En İyi İlk Film Ödülü"ne Selman Nacar'ın yönettiği "İki Şafak Arasında" adlı yapım değer görüldü.

 Boğaziçi Film Festivali Uluslararası uzun metraj Ödülleri

Anne Delseth, Kamyar Mohsenin, Hilal Baydarov, Svetla Tsotsorkova ve Yoshi Yatabe'den oluşan "Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması" jürisi ise 50 bin Türk lirası değerindeki Altın Yunus Ödülü'nün sahibini yönetmen Wei Shujun'un "Ripples of Life" filmi olarak belirledi.

Yarışmada, "Things Worth Weeping For" filmindeki rolüyle Nora Rainer-Miscinyei "En İyi Kadın Oyuncu", "Wild Roots" filmindeki rolüyle Gusztav Dietz de "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü"nü kazandı.

"En İyi Yönetmen" ise "The Great Movement" filmi ile Kiro Russo seçildi. Jüri Özel Ödülü'ne de "Bebia My Only Desire" filmiyle Juja Dobrachkous değer görüldü.

 Boğaziçi Film Festivali Kısa Kurmaca ve Kısa Belgesel ödülleri

9. Boğaziçi Film Festivali'nin "Kısa Kurmaca Film Yarışması" ile "Kısa Belgesel Yarışması"nda toplam 70 bin Türk lirası değerinde ödüller dağıtıldı.

"En İyi Ulusal Kısa Kurmaca Film" "Akıntı", "En İyi Ulusal Kısa Belgesel" "İçtima", "En İyi Uluslararası Kısa Kurmaca Film" "Neon Phantom", "En İyi Uluslararası Kısa Belgesel" de "Don't Hesitate To Come For A Visit, Mom" adlı yapım seçildi.

Samir Karahoda'nın "Displaced" filmi 25 bin Türk lirası değerindeki Ahmet Uluçay Büyük Ödülü'nün sahibi oldu. 5 bin lira değerindeki "İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek Ödülü" de Nuri Cihan Özdoğan'ın "Aynı Gecenin Laciverti" adlı kısa filmine verildi.

 Boğaziçi Film Festivali Boshporus Film Lab Ödülleri

TRT’nin kurumsal iş ortaklığıyla düzenlenen Bosphorus Film Lab'ın kazananları da ödül töreninde açıklandı.

Pitching Platformu'nda TRT Ortak Yapım Ödülü yapımcılığını Olena Yershova, yönetmenliğini Mustafa Kara'nın yaptığı "Mevsimlerin Ardında" adlı projeye giderken, "Postbıyık Renk Düzenleme Ödülü" de yapımcılığını Burak Kaplan, yönetmenliğini Doğuş Algün'ün gerçekleştirdiği "Ölü Mevsimi" projesine verildi.

Work in Progress kategorisinde ise 25 bin lira değerindeki "Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü", yapımcılığını Halil Kardaş, yönetmenliğini Bekir Bülbül'ün yaptığı "Bir Tutam Karanfil" adlı projesinin olurken, "CGV Mars Film Dağıtım Ödülü" ise yapımcılığını Alara Hamamcıoğlu, Sinan Kesova ve Arda Çiltepe ve yönetmenliğini Orçun Köksal’ın yaptığı "Bars" adlı projesine verildi.

Yorumlar