Kültür Sanat

Loreena McKennitt'i İstanbul'un eski sokaklarındaki ışık büyülemiş

Bazı şehirler insanda çok farklı duygular uyandırıyor, kendinizi bir başka hissediyorsunuz diyen Loreena McKennitt, İstanbul'a dair hislerini böyle açıkladı:

Loreena McKennitti İstanbulun eski sokaklarındaki ışık büyülemiş

Peş peşe üç ayrı konser için Türkiye’ye gelmeye hazırlanan Loreena McKennitt, 'İstanbul’un kültürel zenginliği çok güçlü. Sokaklarda bile şehrin sofistike ruhunu hissedebiliyorsunuz'

Uzun bir aranın ardından yeniden Türkiye’ye gelip 29 Haziran’da İzmir’de, 30 Haziran’da Ankara’da ve 1 Temmuz’da da İstanbul’da konserler verecek Kanadalı müzisyen Loreena McKennitt Milliyet Sanat'tan İhsan Dindar'ın sorularını yanıtlarken, "Türkiye’yi çok özledim. İstanbul, Ankara ve İzmir’deki konserlerimi ben de heyecanla bekliyorum" dedi

The Gates of Istanbul'un İstanbul için yazılmış en iyi şarkılardan biri olduğunu belirten ve Bu şarkıyı bestelerken neler hissettiğini soran  İhsan Dindar'a Loreena McKennitt'in cevabı;  "Bazı şehirler insanda çok farklı duygular uyandırıyor, kendinizi bir başka hissediyorsunuz, daha farklı bir yakınlık kuruyorsunuz. İstanbul, o şehirlerden biri. İstanbul’un kültürel zenginliği çok güçlü. Sokaklarda bile şehrin sofistike ruhunu hissedebiliyorsunuz. Eski sokaklarındaki ışık öyle güzel ki…" şeklinde oldu.

Ünlü sanatçı Loreena McKennitt, 2018 yılında yayınlanan Lost Souls albümü için de "bu şarkıların çoğunu uzun yıllar önce yazdım. Ve şimdiye kadar yaptığım albümlerde onlara uygun bir yer bulamamıştım. Buradaki çoğu şarkının Kelt müziğiyle doğrudan bir bağı yok. Albümü hazırlarken beklenmedik bir şekilde karşıma çıkan ama kendine uygun bir yer bulan şarkılar… Bu albümü farklı kılan özelliklerden biri de şu; şarkıları seslendirmemin yanı sıra bu albümümde piyano, klavye, akordeon ve arp da çaldım." dedi.

Türkiye’nin müziksever insanlarını konserlere bekliyorum

Loreena McKennitt Türkiye konserlerini merak edenler için de şu açıklamayı yaptı: "Ağırlıklı olarak Lost Souls albümümden söyleyeceğim ama çok sevildiğini bildiğim eski şarkılarımdan da birkaçını seslendireceğim konserlerde. Türkiye’nin özlediğim yerlerini göreceğim ve dinleyicilerle buluşacağım için çok mutluyum. Türkiye’nin müziksever insanlarını konserlere bekliyorum"

Yorumlar