Kültür Sanat

Bursa Arkeofest'te bu sene neler var?

Bursa Arkeofest 2021'in tarihi ve içeriği belli oldu. 2. Bursa Arkeofest etkinliği, 20 - 22 Ağustos tarihlerinde Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açıkhava Müzesi'nde düzenlenecek.

Bursa Arkeofestte bu sene neler var?

Bu yıl ikincisi yapılacak "Bursa Arkeofest 2021" 20-21-22 Ağustos tarihlerinde, bölgede yapılan kazılarda bulunan buluntuların ve tarihi canlandırmaların sergilendiği Avrupa’nın en büyük tarih öncesi parkı unvanına sahip Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açıkhava Müzesi'nde gerçekleştirilecek. 

Arkeopark’ın doğal atmosferi içinde antik çağlara ait yaşam ve üretim biçimleri canlandırmaların bulunduğu alanda bu yıl ikincisi düzenlenen Arkeofest’te çadırlı kamp yapılacak. Katılımcılar arkeolojinin kullandığı bilimsel yöntemler ile ilgili uygulamalı faaliyetlerin yer aldığı atölyelerde bu bilimi daha yakından tanıma imkanı bulacak. 

Doğa ile baş başa 3 gün 2 gece sürecek olan festivalde; konferans ve söyleşiler, Gölyazı turu (Kayıkla gezi), çocuk ve yetişkin atölyeleri, miniklere etkinlik alanı, deneysel arkeoloji çalışmaları, açık hava sineması, Karagöz gölge oyunu, ateş yakma atölyesi, gökyüzü gözlemi, masal anlatısı,,  konser, plenataryum, altı öğün yemek yer alacak.

"Bursa Müze" doğa, arkeoloji ve gökyüzü tutkunlarını ailece bu tarihsel deneyimi yaşamaya 20-21-22 Ağustos tarihlerinde herkezi Arkeofest'e davet ediyor.

Ayrıntılı bilgi için:

Telefon: 0224 716 37 37-15

web: https://www.bursamuze.com/arkeofest-20-21-22-agustos-ilk-100-bilet-500-1297/

Yorumlar