Kültür Sanat

Müzisyen Emir Yeşil vefat etti

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan sanatçı Emir Yeşil, dün sabah saatlerinde vefat etti. 43 yaşındaki Emir Yeşil'in ani vefatı; müzik camiasında büyük üzüntüye yol açtı.

Müzisyen Emir Yeşil vefat etti

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Emir Yeşil'in dün sabaha karşı hayata gözlerini yumduğunu, ünlü tiyatro, sinema ve opera sanatçısı Aslı Omağ açıkladı.

Dolapdere Big Gang grubunun eski solisti Müzisyen Emir Yeşil'in hayat arkadaşı sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla acı haberi açıkladı. 

EMİR YEŞİL KİMDİR?

Uzun yıllardır Aslı Omağ ile yaşayan  Emir Yeşil'in ilk evliliğinden bir erkek çocuğu vardı.

1981 yılı Ocak ayında doğan Emir Yeşil,  8 yaşında yüzme sporunda Türkiye şampiyonlukları kazanmış  ve milli formayı giymişti. Müzik kariyerine Özel Doğuş Lisesi'nde gitar çalarak başladı. Bilgi Üniversitesi müzik bölümünde eğitim gören sanatçı, çocuk yaşlarda piyano eğitimi almıştı. Ünlü müzisyen  İskender Paydaş’ın yanında ses mühendisi olarak asistanlık yaptı. İlk albümü Dolapdere Big Gang'ın vokalisti olarak çıkardı.  2006 yılında çıkardığı  Local Strangers albümü ile sahne hayatına da adım attı.. Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde sahne alan Puzzle (grup) grubunda da solistlik yaptı. Emir Yeşil; Emre Altuğ, Cengiz Baysal ve Raci Pişmişoğlu ile yaptığı düetlerle de ününe ün katmıştı.

Emir Yeşil, Heavy metal’den soul’a, pop müzikten funk’a kadar çeşitli tarzlar dinleyerek büyüdü. 16 yaşında sahne hayatına başlayan Emir, birçok grupla performanslarını sürdürdü ve bu süreçte aynı zamanda gitar, klavye ve davul çalmayı da öğrendi.

Emir Yeşil, Dolapdere Big Gang ile büyük markaların organizasyonlarında yer aldı. Dünya çapında İtalya, Almanya, Rusya, Fransa, Kıbrıs, Azerbaycan, Fas, Güney Afrika, Avustralya ve Japonya’da da birçok defa konser verdi.

Yorumlar