Koronavirüs hangi yaştaki çocuğu nasıl etkiliyor?
Çocuklar da pandemi kaygısı yaşıyor peki Kovid-19 çocukların psikolojisini nasıl etkiliyor?
Çocuklar da pandemi kaygısı yaşıyor peki Kovid-19 çocukların psikolojisini nasıl etkiliyor?
Yazarımız Ferda Ercan Uyulan, Koronavirüs kaynaklı pandamı sürecini ezoterik açıcan yorumladı.
Koronavirus salgını hız kesmezken, bunalan, sürekli tedbir alarak yaşamaktan sıkılan, yorgun düşen insanlar dikkat çekiyor. İşte salgın yorgunluğu ile başa çıkmanın 8 yolu
Kovid-19 tahmin edilenden daha fazla kediye bulaşmış olabilir. Çin'de bir araştırma yeni tip koronavirüsün sanılandan daha fazla kediye bulaşmış olabileceğini gösterdi.
Pandemi sürecince kapitalist bir söylemle Koronavirüse karşı ilaç yerine aşı aranması ayrı bir tartışma konusu ama aşı söylemlerinin arka planındaki savaş da dikkat çekici:
Maske ve sosyal mesafe ile kapalı alanlarda spor veya egzersiz uygulamalarının riskli. Spor yaparken nefes alış verişin arttığı için çevreye yayılan virüs yükü artıyor.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19), fizyolojik problemler yaratmasının yanı sıra psikolojik ve davranışsal sorunlara da sebep oluyor.
Küresel Covid 19 salgınıyla mücadelede önlemler gevşetilip hayat normale dönmeye başlarken; salgının psikolojik etkileri konuşulmaya başladı.
Koronoavirüs sonrası yeni normale uyum sürecinde Covid-19 ile birlikte özellikle bilgi kirliliğinin neden olduğu “İnfodemi” salgınına çok dikkat edilmesi gerekiyor.
Çocukların kaygı ile başa çıkmasına yardımcı olmak için, aşırı uyarılarda bulunmayın ve endişenizi onlara hisetirmeyin.
Koronavirüs salgınını engellemek için kullanılan Sosyal mesafe uygulaması ile maymunlar arasında da mikropların yayılması engellendi.
İspanya'da 113 yaşındaki kadın corona virüsü yendi