Hamilelerin Koronavirüs hakkında merak ettiği 6 konu
Kovit-19 hamilelerde daha mı ağır seyrediyor? İşte Koronavirüs pandemisi sürecinde gebelerin en çok sorduğu 6 sorunun yanıtı, önemli uyarılar ve öneriler:
Kovit-19 hamilelerde daha mı ağır seyrediyor? İşte Koronavirüs pandemisi sürecinde gebelerin en çok sorduğu 6 sorunun yanıtı, önemli uyarılar ve öneriler:
Covid-19 öncelikli olarak akciğer rahatsızlığı ile seyretse de kalp ile ilgili hastalıklara da neden olmaktadır.
Koronavirüsün belirtilerinden boğazda yanma, batma, ağrı ve ateş, farenjitin de en belirgin özellikleri arasında.
Çocuklar da pandemi kaygısı yaşıyor peki Kovid-19 çocukların psikolojisini nasıl etkiliyor?
Ani gelişen unutkanlıktan uyku bozukluklarına nörolojik semptomlar Kovit 19 virüsü bulaşan kimselerde görülüyor.
Dünya Sağlık Örgütü, İngiltere'de görülen mutasyonlu coronavirusün başka ülkelerde de ortaya çıktığını açıkladı..
ABD’de araştırmalar yapan KKTC Vakıflar İdaresi Genel Müdürlüğü Prof. Dr. İbrahim Benter, Kovit 19 virüsü mutasyona uğrasa bile hastaların tedavi edilebileceği ilaç bulunduğunu söyledi.
Gebelik sürecinde endişeye yol açan koronavirüs, SARS enfeksiyonu kadar ağır seyretmemekle beraber, erken doğum riskini artırabiliyor.
İnsanlar, yakınlarındaki kişilerin hasta olmasıyla virüs korkusunu daha derinden yaşamaya başladı ve bu durum gelecekle ilgili güvensizliklere, umutsuzluklara sebep oldu.
Koronavirüs ( Coronavirus) vücuda girdikten sonra kas kaybı, pıhtı atması, zatürre gibi kişiden kişiye de farklı etkiler gösteriyor..
Üst solunum yollarından kaynaklanan kuru, balgamsız başlayan öksürük, beraberinde boğaz ağrısı başlatıyor bazen de burun akıntısı oluşturuyorsa Kovit 19'dan olabilir.
Prof. Dr. Fevzi Sefa Dereköy, 'Covid-19’a karşı üretilen aşılara temkinli yaklaşmalıyız. Çünkü hastalığın nedeni böyle bir aşı olabilir' uyarısında bulundu.