Uzay

Türk Astronot Alper Gezeravcı, Dünya'ya dönüyor

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibi, Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılarak 48 saat sürecek dönüş yolculuğuna başladı.

Türk Astronot Alper Gezeravcı, Dünyaya dönüyor

Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı Ax-3 ekibi, Dragon kapsülüyle ISS'den ayrıldı. Dönüş yolculuğunun yaklaşık 48 saat sürmesi bekleniyor.

Ax-3 ekibi, 9 Şubat'ta Daytona Beach'e inecek

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibini taşıyan Dragon kapsülünün, 9 Şubat'ta ABD yerel saatiyle 08.30'dan sonra (TSİ 16.30) Florida'da Daytona Beach bölgesinde okyanusa iniş yapması bekleniyor.

Axiom Space'in X sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, Ax-3 ekibinin, Florida kıyısına iniş yapana dek 47 saatlik bir yolculuk yapması öngörülüyor.

Daytona Beach bölgesinde okyanusa 9 Şubat'ta TSİ 16.30'da iniş yapması beklenen Dragon kapsülü için Axiom Space canlı yayını da yerel saatle 07.25'te (TSİ 15.25) başlayacak.

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı uzaya çıktıTürkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden Türkiye saati ile 19 Ocak 2024 tarihinde 00.49'da fırlatılan SpaceX'e şirketine ait Crew Dragon kapsülü ile uzaya çıktı.

 

Alper Gezeravcı ilginç soruları cevapladı: Uzayda tuvalet sorunu nasıl hallediliyor?Türkiye'den uzaya çıkan ilk insan olarak İlk Türkiyeli astronot unvanını alan Alper Gezeravcı, sosyal medya hesabından uzayla ilgili sorulara Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan yanıt verdi.

 

Türk Uzay gezgini Alper Gezeravcı yukarı uçarken, mikrofon nasıl düştü?İlk uzay yolcusunu gönderen Türkiye'nin ilk komplo teorisi de gecikmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Alper Gezeravcı’nın yukarı uçtuğu videoda mikrofonun aşağı düşmesi kafa karıştırdı ve soruldu: Yoksa uzayda değil mi?

 

Astronot Alper Gezeravcı: Uzayda en çok güveç yemeyi özledimEn çok özlediğim yemek güveç diyen Türk astronotu Alper Gezeravcı uzayda ne yiyor, ne içiyor?

 

Yorumlar