Uzay

Merkür'ü ilk kez bu kadar yakından görüyoruz

Güneş'e en yakın gezegenMerkür, BepiColombo uzay aracı tarafından bugüne kadarki en yakın mesafeden görüntülendi.

Merkürü ilk kez bu kadar yakından görüyoruz

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ile Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) tarafından geliştirilen ve 2018 yılında uzaya gönderilen BepiColombo uzay aracı, Merkür yolculuğunu sürdürüyor.

Merkür’ün etrafında dolaşan ve yavaş yavaş gezegen daha da yaklaşan uzay aracı, bu süreç boyunca da insanlığa Merkür’den daha önce görülmemiş kalitede fotoğraflar gönderiyor.

BepiColombo, geçtiğimiz gün Merkür’e en yakın konumdaydı ve  gezegenin bugüne kadarki en yakından çekilen fotoğrafını gönderdi. Uzay aracının Merkür’ün ikinci kez yanından geçerken çektiği fotoğraf şu şekildeydi:

Merkür'ün en yakından çekilen fotoğrafı:

BepiColombo uzay aracı, yukarıdaki fotoğrafı çektiği yakından geçişiyle birlikte gezegen çevresinde planlanan 6 yakından geçişin ikisini tamamladı. Uzay aracı, dört kez daha Merkür’ün yanından geçtikten sonra en sonunda Merkür’ün yörüngesine girecek ve burada kalacak. Planlanan noktaya gelinmesinin Aralık 2025’i bulması bekleniyor.

Öte yandan yukarıdaki fotoğraf, uzay aracının gezegene 970 kilometre uzaklıkta olduğu ançekilmiş olsa da bu, uzay aracının gezegene en yakın olduğu nokta değildi.

Araç, fotoğrafı çektiği bu geçişinde gezegene 200 kilometre yakınlaşmayı başardı.

Fotoğraf, TSİ 12.49’da çekilirken 200 kilometre yakından geçiş bundan çok kısa bir süre önce, TSİ 12.44’te gerçekleşti.

webtekno.com

Yorumlar