Teknoloji

WhatsApp mesajları için zamanlama özelliği geliyor

WhatsApp kullanıcıları, kaybolan mesajları için zamanlayıcı oluşturabilecek.

WhatsApp mesajları için zamanlama özelliği geliyor

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kaybolan mesajlar için yeni bir özellik yayınladı. Uygulamayı kullanarak kalıcı bir mesaj göndermek istemeyen kişiler, söz konusu içeriğin kendini imha edeceği zamanı belirleyebilecek.

Kullanıcılar, kaybolan WhatsApp mesajları için zamanlayıcı oluşturabilecek

Önemli özellikleri yayınlamadan önce beta kullanıcıları ile test eden WhatsApp, iOS için oldukça ilginç bir güncelleme yayınladı. Kaybolan mesajlara yeni yetenekler kazandıran güncelleme, kullanıcıların iletiyi göndermeden önce ne zaman yok olacağını seçmesine imkan tanıyor. Buradan tek gösterim, 24 saat ya da 3 ay seçeneklerinden istediğinizi işaretleyebiliyorsunuz.

Pek çok WhatsApp kullanıcısının yeni özelliği ilginç bulacağı kesin. Ancak dikkatli olmakta yarar var. Ne yazık ki uygulama, kullanıcıların kaybolan mesajlardan ekran görüntü almasını engellemiyor ya da karşıdaki kişiyi uyarmıyor. Bu nedenle şirketin özellikle vurgu yaptığı “gizlilik”, pek de bir şey ifade etmiyor.

Tekrar belirmekte yarar var ki söz konusu özellik henüz beta aşamasında ve sadece bazı iOS kullanıcılarına açık. Ancak daha şimdiden kullanıcıların ilgisini çektiğini düşünürsek, çok kısa süre içerisinde tüm platformlara ve cihazlara gelme ihtimali oldukça yüksek.

shiftdelete.net

Yorumlar