Bilim

ABD'li profesör Mars'ta böcek bulunduğunu iddia edildi

Mars'ta fotoğraftan üretilen komplo teorilerine yenisini bir bilim insanı ekledi.

ABDli profesör Marsta böcek bulunduğunu iddia edildi

Arboviroloji (eklembacaklılar tarafından bulaşan virüslerin incelenmesi) ve entomolojide uzmanlaşmış emekli  profesör William Romoser, 19 Kasım’da Amerika Entomoloji Derneği’nin ulusal toplantısında "Mars'ta hayat var. Böcek ve sürüngen benzeri" iddiasında bulundu.

Mars'ta böcek biçimli uzaylı ırk keşfettiğini açıklayan profesör "Mars'ta yaşam vardı ve olmaya da devam edecek." dedi.

Kendi fikrine göre buluşunun Nobel Ödülü alması gereken Prof. Romoser'in tek kanıtı, yalnızca Mars fotoğraflarını yorumlaması...  Yani tek kanıtı NASA'nın Curiosity aracı tarafından çekilen fotoğraflar....

19 Kasım’da Amerika Entomoloji Derneği’nin ulusal toplantısında sunduğu bulgularda iddia ettiği gibi, görüntüler sürüngenlere ve arı benzeri böceklere benzeyen yaşam biçimlerinin şekillerini gösteriyor.  Komplo terisinde göre, bu gözlemler Mars yüzeyinde hem fosilleşmiş hem de canlılar.

İddiaya göre Terran böceklerine benzer birçok özellik gösteren gelişmiş grup olarak yorumlanan Mars böcekleri faunası arasında belirgin bir çeşitlilik var - örneğin, kanatların varlığı, kanat bükülmesi, çevik kayma / uçuş ve çeşitli yapılandırılmış bacak elemanları...

Fotoğraflarda görülen cisimlerin böceklere benzediğini söylemek mümkün, keşfi yapan Romoser; böceklerin karın, bacak, baş, toraks ve hatta gözlerinin görülebildiğini iddia ediyor.

Ama teoriyi ortaya atan bilim adamı da olsa olayın inandırıcılığı yok.  Mars fotoğraflarından üretilen pek çok teori gibi fotoğlardaki oranların gerçek boyutlara oranlanması bile teorinin absürtlüğünü göstermeye yetiyor.

Yorumlar