Yeniçağ

Evde yoga yapanlara öneriler

Evde zamanı en iyi şekilde değerlendirmek için en iyi aktivitelerden biri de yoga. İşte evdeki yoga seanslarınızdan tam verim alabilmek için birkaç öneri:

Evde yoga yapanlara öneriler

Nefesinizi düzenli alıp verin. Pozların türüne göre nefes alış-veriş sırasına önem gösterin.

Ekipmanınızı tamamlayın. Yoga minderi, yastığı, blok ve kemeri edinin. Pozların çeşitliliğine göre kullanmaya özen gösterin.

Farklı yoga türlerini deneyin. Yalnızca Hatha Yoga ile sınırlı kalmadan, Vinyasa, Yin Yoga gibi türlere de şans verin. Bu sayede algınızı biraz daha arttıracak ve severek yaptığınız türü bulmaya biraz daha yaklaşacaksınız.

Yoga, süreklilik gerektiren bir aktivite. Her şeyde olduğu gibi yogayı da düzenli ve belirli aralıklarla yaptığınız takdirde etkilerini görürsünüz.

Yoganın tıpkı hayat gibi varılacak bir hedef değil, gidilecek bir yol olduğunu hatırlayarak; kendinize birkaç özel gün ve saat belirleyip, bu alışkanlığı kolayca oluşturabilirsiniz.

www.formsante.com.tr

Koronavirüs salgını sonrası sportif aktivitelerde yoga öne çıkıyorING Türkiye, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gerçekleştirdiği "Spor ve Toplumsal Cinsiyet Araştırması sonuçlarını açıkladı.

 

Yorumlar