Yeniçağ

Akif Manaf’ın Hırs adlı kitabı yayınlandı

Ünlü Yogi Akif Manaf’ın yeni kitabı Hırs okurların beğenisine sunuldu.

Akif Manaf’ın Hırs adlı kitabı yayınlandı

Yoga eğitmeni Akif Manaf, Dahi Yayıncılık'tan çıkan  Hırs kitabında, hırsı tutkulu, sonu gelmeyen bir arzu olarak tanımlıyor ve hırs aşılırsa, dünyanın tamamen farklı bir yere dönüşeceğini savunuyor.

İnsanlar hırsı aşarak değişmek zorundalar diyen Manaf;  eserinde Hırs hakkında şunları söylüyor:

Bir insanı yavaş yavaş yakarak öldüren ateşin kasvetli alazıdır hırs. İktidar hırsının ateşi her yürekte yanar ve insanı kül eder. Bu hırs türü köleliğe neden olmuş ve insanlığı pek çok yönden çökertmiş, çirkin ve yıkıcı bir türdür.

Hırslı insan hırs objesine ulaştığında, orada yeni bir “cehennem” onu bekler. Bu hırs cehenneminden kurtulmak için insan hırstan vazgeçme isteği olmadan hırs olgusunun özüne dikkatlice bakmalı ve onu anlamaya çalışmalıdır

Hırs ve yozlaşma bulaşıcıdır. Hırslı insan yozlaşmış birinin yasadışı araçlar kullandığını görürse ve aynı araçları kullanmadığı takdirde hırs yarışını kazanamayacağını anlarsa, aynı araçları kullanmak zorunda kalır ve yozlaşır.

Hırs tutkulu, sonu gelmeyen bir arzudur ve bu arzu gerçekleşmezse, kişi hayal kırıklığına uğrar ama gerçekleşirse, kişi tatminsiz olur. İşte hırs ıstırabı budur! Her ne olursa olsun hayal kırıklığı ve tatminsizlik kişinin peşini bırakmaz ve sürekli bir sürü yeni arzular ve hırslar ortaya çıkar.

Hırs aşılırsa, dünya tamamen farklı bir yere dönüşecektir. O yüzden insanlar hırsı aşarak değişmek zorundalar. Çünkü dünya yeryüzündeki bütün canlı varlıkların bir yansımasıdır. Bu nedenle bireysel hırs ve sebep olduğu kaos küresel kaosa neden olmaktadır.

Yorumlar