Yaşam

Z kuşağı evliliğe uzak duruyor, nişan ve kına sektörü kaygılı!

Z kuşağının evlilik, nişan ve kına etkinlikleriyle ilgili düşünceleri, bu alanda organizasyonlar yağan sektörleri kara kara düşündürmeye başladı.

Z kuşağı evliliğe uzak duruyor, nişan ve kına sektörü kaygılı!

Düğün, nişan, kına, bekarlığa veda organizasyonları gerçekleştiren organizatör Erol Yıldırım, Z kuşağının evliliğe mesafeli olduğunu, arkadaş ve flört ilişkilerini tercih ettiğine dikkat çekti.  

Günümüzse Z kuşağının evliliği uzak bir mesafedeki olay olarak gördüğünü, günlerini ve geleceklerini daha çok sosyal medyada geçirmek istediklerini dile getiren Yıldırım, Z kuşağının evliliğin ciddi bir eylem olduğunun farkında olmadığını vurguladı. 

Z kuşağının geçmişe göre birçok farklı özelliği olduğunu söyleyen Yıldırım, “Z kuşağı, Y kuşağından farklı olarak evliliğe mesafeli yaklaşıyor. Nişan, kına gibi organizasyonların geleneksel olduğunu düşünüyor, sorumluklarından kaçıyor. Halbuki geleneklerimizde yüzyıllardır kına, nişan gibi organizasyonlar çeşitli kutlamalarla gerçekleştiriliyor. Geleneklerine sahip çıkan bir Z kuşağının bizi geleceğe daha başarılı bir şekilde taşıyacağını düşünüyorum” dedi. 

Tüm Etkinlik ve Organizatörler Derneği (Teoder) Kurucu Başkanı olan Erol Yıldırım hayvan düğünleri ile organzisyon açığını kapatabilmeyi umut ediyor

Yorumlar