Yaşam

Britney Spears: Kaygılarımı at terapisi ile yendim

Domuzuyla birlikte çektiği fotoğrafları Instagram'da paylaşan ünlü pop yıldızı, bunalımı at terapisi ile aştığını belirerek kişisel dengesini sağlama sürecini anlattı.

Britney Spears: Kaygılarımı at terapisi ile yendim

Dünyaca ünlü pop yıldızı Britney Spears, at terapisinin sosyal kaygılarını yenmesine yardımcı olduğunu belirterek, sadece kedi ve köpeklerle değil, diğer tüm yaratıklarla ve özellikle de atlarla kurulacak bağların, duygusal ve zihinsel sağlık üzerinde iyileştirici etkileri olduğunu söyledi.

Anksiyete (kaygı) sorununun üstesinden gelmek için at terapisinden yararlandığını belirten, 39 yaşındaki şarkıcı Britney Spears, ruhsal sağlık durumuyla ilgili detayları açıkladı.

Sosyal medyada Geeze adını verdiği domuzu ile çekilen fotoğraflarını yayınlayan Spears, "Onu bira da ürkerek seviyorum. Daha önce bunu hiç paylaşmamıştım. Çünkü korkusuz bir şarkıcı olmam gerektiğine inndırılmıştım ve bu nedenle de bu görüntü utanç vericiydi... Ancak artık farkılı düşünüyorum.  Domuzumla ve diğer hayvanlarla zaman geçirmeyi huzur verici ve iyileştirici buluyorum.  Aynı zamanda atlarla da zaman geçiriyorum. Sosyal anksiyetemi (kaygı) hafifletmek için haftada birkaç gün at terapisi yapıyorum."dedi

"Evcil bir domuz aldığımdan eminim." diyen Spears, daha sonra esprili bir şekilde sözlerini şöyle sürdürdü.  Havalı görünebilir ve ben de arabadan ilk indiğimde öyle düşündüm ama bu küçük adamla tanıştıktan beş dakika sonra beş kez kaka yaptı.

Babasının vesayetinden kurtulamadığı için üzgün 

Britney Spears, geçtiğimiz aylarda 13 yıllık vasiliğin sona ermesi amacıyla babası Jamie Spears’a dava açmış ancak davayı kaybetmişti. 

Los Angeles Yüksek Mahkemesi yargıcının, Britney Spears’ın avukatı Samuel Ingham III tarafından sunulan talebi reddetmişti ve karara göre Spears üzerinde babasının korumasında kalmaya devam edecekti.

Mahkeme belgelerinde Bessemer Trust'ın ortak koruyucu olarak kalması onaylanırken, baba Spears'ı pop yıldızının vasiliğinden çıkarmama kararı da yinelenmişti.

 Ünlü şarkıcının finansal ve kişisel hayatının kontrolü, 2007 yılında geçirdiği psikolojik rahatsızlığın ardından tamamen babası Jamie Spears'ın kontrolüne geçmişti.

Bu kapsamda babası Jamie Spears'ın tüm turneleri, buradan elde ettiği kazançları, evlenip evlenmemesi ve hatta sosyal medyadaki paylaşımlarını bile babasının kontrol ettiği belirtiliyordu.

 Sanatçı, babasının 13 yıldır süren vasiliğine ilişkin davada ifade vermişti. Britney Spears, babasının kontrolünün istismara döndüğünü ve sadece normal bir hayat istediğini ifade etmişti.

Spears, davada babasının kendisine rahim ağzı araç takmasını isteyerek, erkek arkadaşıyla evlenmesini veya bebek sahibi olmasını engellemek istediğini ifade etmişti. Ünlü isim, ayrıca babasını, onu psikiyatrik ilaçlara zorlamak ve sürekli olarak "sarhoş" hissetmesine neden olmakla suçlamıştı.

Yorumlar