YKS adayları kontrolsüz sınav kaygısı tuzağına düşmemeli
Sınav kaygısının kontrolsüz hale gelmesi öğrencinin potansiyelini ortaya koymasını engelleyebilir. Sınav kaygısının heyecanla karıştırılmaması gerekir.
Sınav kaygısının kontrolsüz hale gelmesi öğrencinin potansiyelini ortaya koymasını engelleyebilir. Sınav kaygısının heyecanla karıştırılmaması gerekir.
İnsanlar farklı bir ortama gireceği sırada ‘rezil olacağım, insanlar beni yetersiz görecek’ gibi düşüncelere kapılabilir. Kişinin sosyal anksiyete yaşamasında genetik, yetiştirilme tarzı ve edindiği tecrübelerin etkisi...
Kaygıyı lehinize çevirmek elinizde. Kaygı doğru yönetildiğinde faydalı ve işlevsel olabiliyor
Korku sizi yönetmemeli, siz korkuyu yönetmelisiniz!
Korkudan uzaklaşmak veya o korkuyu engellemek için yapılan her kaçış hamlesi, aslında yaşanan korkuyu pekiştirmeye yol açar.
Uzmanlar sınavlarda sakin kalabilmenin önemine dikkat çekerken, bir parça kaygının faydalı ama fazlasının zarar olduğunu belirtiyor. Peki fazla kaygıdan nasıl korunulabilir?
LGS ve YKS'ye hazırlanan öğrencilerin sınav stresini azaltıp başarıyı artırmalarını sağlayacak öneriler! Hem sınava girecek öğrencilere hem de ailelerine yararlı olacak önemli öneriler ve uyarılar
Koronavirüs sürecinde yaşanan korku ve kaygı gibi duygu halleri bilinçaltındaki sorunları da tetikliyor.
Hem Kadınlarda hem erkeklerde,i aktif yaşam tarzı ile düşük kaygı riski arasında bir bağlantı var
Kaygılanmak sağlıklı bir tepkidir. Kaygı sayesinde, insanlar olası tehlikelere karşı için tedbirli yaşar. Ancak kaygı ilerler ve korkuya dönüşürse, sağlıklı düşünme gücü ortadan kalkabilir.
Domuzuyla birlikte çektiği fotoğrafları Instagram'da paylaşan ünlü pop yıldızı, bunalımı at terapisi ile aştığını belirerek kişisel dengesini sağlama sürecini anlattı.
Liselere Giriş Sınavı (LGS) 6 Haziran Pazar günü, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise 26 ve 27 Haziran tarihlerinde yapılacak.