Xfiles

Ay güneşin ışığını yansıtmıyor kendi ışık saçıyor iddiası

Komplo teorilerinin ardı arkası gelmiyor ve her yıl bir yığın iddia gündeme geliyor. Şimdi de ayın aslında güneşin ışığını yansıtmadığı ve ışığını kendi ürettiği iddiası gündeme geldi.

Ay güneşin ışığını yansıtmıyor kendi ışık saçıyor iddiası

Ay, güneş sisteminde gözlenen tüm yapıların aksine, karanlık yüzünü asla dünyaya göstermeyecek şekilde dönen, çok ilginç bir uydu ve esasında kütlesinin de bulundupu yere göre büyüklüğü bilimsel açıdan da tartışılmaya müsait. Bu nedenle onunla iligili komplo teorileri bitmiyor. .

Ayın garip özellikleri nedeniyle onun bir uzay gemisi olduğuna, içinin boş olduğuna, üstündeki kabuğun son derece sert ve dayanıklı bir metalden yapıldığına, üzerine çarpan asteroidlerin bu yüzden derin kraterler açamadığına inanan insanlar bulmak zor değil. 

Şimdi de bu ilginç komplo teorilerine bir yenisi daha eklenmiş durumda. Yeni teoriyi savunanlar, Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, Ay'ın hep aynı tarafının aydınlandığını gördüklerini belirterek, gözlemcinin dünyanın farklı yerlerinden baktığında ayın farklı bölgelerini görmesi gerektiğini ve güneşten gelen ışığın da farklı şekilde yansıması gerektiğini savunuyorlar. Bu fark gözlenemediği için Ay'ın aslında Güneş tarafından aydınlanan değil, kendi kendini aydınlatan bir yapı olduğu teorisini dile getiriyorlar. 

Elbette tüm bu teoriler bilimsel bir alt yapıya sahip değil. Bilim insanları Ay'ın neden ve nasıl ışıdığını gösteren detaylı bilimsel açıklamalara sahipler. Ancak sosyal medya yine de, şu sıralar bu komplo teorisine inanan insanların geceleri Ay'ın fotoğrafını çekerek yaptıkları paylaşımlarla doluyor.

Yorumlar