Cin Hapishanesi denilen Berehut Kuyusu'nun dibine inildi

Y

Ummanlı mağara kaşifleri; bazı insanlar tarafından ‘cin hapishanesi’ veya ‘Dünya’yı yerle bir edebilecek bir süper yanardağ’ olduğuna inanılan, Yemen’de bulunan 112 metrelik ‘Cehennem Kuyusu’nun dibine inen ilk insanlar oldu. 

Geçen hafta yürütülen bir çalışmada, asıl adı ‘Berehut Kuyusu’ olan obruğun dibinde bazı ölü hayvanlar ve çeşitli mağara oluşumları bulundu. 

Berehut Kuyusunun cehenneme açılan kapı olduğuna inanılıyor

Bölgede hakkında pek çok efsane anlatılan Berehut Kuyusu; yaydığı kötü kokular sebebiyle cehenneme açılan bir kapı olduğuna inanıldığı için halk arasında ‘Cehennem Kuyusu’ olarak bilinmekte. Umman sınırındaki el-Mahra'da bir çölün ortasında bulunan obruğa daha önce de amatör kaşifler inmişti; ancak bu, kuyunun dibine kadar inilen ilk keşif olma özelliğini taşıyor. 

Umman Mağara Keşif Ekibi'nden 10 kişilik bir grup, bir makara sistemi kurdu ve içlerinden 8’i, çevredekilerin şaşkın bakışlarıyla birlikte 30 metre çapındaki daire şeklindeki girişten aşağıya inerek Berehut Kuyusu'nu keşfe çıktı. 

Mağaranın dibinde boyu 9 metreyi bulan dikitler var

Kuyunun dibine kadar inen ilk insanlar olan Ummanlı araştırmacılar, obrukta yılanlar, kurbağalar, böcekler, ölü hayvanlar, mağara incileri ve dikitler bulunduğunu açıkladı .Live Science'ın haberine göre, mağaranın dibinde bulunan dikitlerden bazılarının 9 metreye kadar ulaştığı aktarıldı. Araştırmacılar ayrıca, obruğun duvarlarındaki deliklerden küçük şelaleler aktığını kaydetti. 

Araştırmada yer almayan Jeolog Leslie Melim; dikitlerin ve mağara incilerinin oluşması için lazım olan suyun, bu şelaleler sayesinde sağlanmış olabileceği görüşünde. Ekibin üyelerinden Jeolog Muhammed el-Kindi ise obruktan kaya, toprak, ölü hayvan ve su örnekleri topladıklarını; ancak henüz bu örneklerin analiz edilmediğini paylaştı. 

Keşfin nihai raporunun önümüzdeki haftalarda yayımlanması bekleniyor

Videoyu Sitene Ekle

<iframe src="https://www.mistikalem.com/video-embed/17977" width="640" height="360" frameborder="0"></iframe>

Kuantum Dolanıklık Sihir mi? Prof. Dr. Erkcan Özcan...

Kuantum dolaşıklık olarak da bilinen Kuantum dolanıklık, klasik fizikte yer almayan ama kuantum fiziğinin ana konuları arasında yer alan atomlar arası şaşırtıcı ilgiyi konu alan bilimsel bir...

Ankara'da 15 Milyon yıl önce taşlaşmış orman

Ankara’nın Çamlıdere ilçesine bağlı Pelitçik Mahallesi’nde bulunan 15 milyon yıllık taşlaşmış ormanın nasıl oluştuğu ve nasıl kullanılması gerektiğini Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Eşref Atabey...

Gıdalar yeni ilaçlarımız olabilir mi?

Singapur Üniversitesi Klinik Beslenme Araştırma Merkezi Direktörü Profesör Christiani Jeyakumar Henry.Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ'ın sorularını cevapladı.

Çalışan insanların beyni daha sağlıklı

Çalışan insanların Demans ve Alzheimer benzeri hastalıklara daha az yakalandığı saptandı.

Oytun Erbaş: Tuzlu Ayran Otizm Yapıyor

Dünya çapında 100’den fazla bilimsel makalesi yayımlanan Doç. Dr. Oytun Erbaş, bir röportajda tuzlu ayranın otizm yaptığını iddia etti. Ünlü hekim iddiasını kanıtladığını ve yayımladığını belirtti....

Denizli Adamı fosili nasıl bulundu, yaşı nasıl...

Anadolu'da bulunan en eski insansı tür fosili olan 1 milyon 200 bin yıllık Denizli İnsanı, Kocabaş Adamı'nın hikayesi....