Medya ve Sinema-TV

Yiğit Kirazcı: Bir oyuncunun zirvesi olmamalıdır

Oyuncu Yiğit Kirazcı'ya göre, bir oyuncunun ekranda kalma süresinin uzun veya kısa olmasından ziyade o senaryodaki anlatımın etkinliği önemli.

Yiğit Kirazcı: Bir oyuncunun zirvesi olmamalıdır

DenizBank ve Türkiye Sinema Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğinde hayata geçirilen 4. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması kapsamında gerçekleştirilen, Yönetmen Bora Talat Oyacı’nın moderatörlüğünü yaptığı  Senaryo Sohbetlerinin yirminci bölüm konuğu “Oyuncu Gözüyle Senaryo” başlığı ile Yiğit Kirazcı’ydı.

Yönetmen Bora Talat Oyacı’nın sorularını cevaplayan Yiğit Kirazcı , reklamcılıktan oyunculuğa giden serüvenini anlattı.

Hikayen nasıl başladı? sorusuna cevap veren Yiğit Kirazcı, babasının reklam şirketi olduğu için üniversitede reklam okuduğunu söyledi ve "Okurken bir yandan da modellik yaptım. Üniversite 2'deyken izlediğim bir belgesel sonrası reklamcı olmayacağıma karar verdim ve kariyerimi başka bir yöne doğru çevirdim. Mezuniyetten sonra bir özel tiyatroya girdim ve orada asistanlık yaparak text çözümlemeleri yapıp kendimi geliştirdim. Oradan ayrıldıktan sonra da oyunculuğu başladım”.

“Her İşe Kendi Özünde Odaklanmaya Dikkat Ediyorum”

Yiğit Kirazcı, "Bir oyuncu olarak en dikkat ettiğin şeylerden biri nedir?” sorusuna “Her işe kendi özünde odaklanmaya dikkat ediyorum. Karakteri oynamadan önce düz bir şekilde oynamak yerine ‘Bu adam bunu neden bu şekilde yapıyor?’ diye de düşünerek hazırlanıp rolümü o mantıkla icra ediyorum”.  cevanını verdi.

Herhangi bir oyuncunun yer aldığı dizi projesine olan ilgisi ve sevgisinin dizinin uzun soluklu olmasıyla oyuncuya da faydası olduğunu belirten Kirazcı, dizinin belli bir bölüm sayısından sonra o oyuncunun artık oynadığı her sahnede o karakteri yaşadığını ve onunla birlikte soluk aldığını ifade etti.

“Rolün Anlatımı Daha Önemlidir”

Bir oyuncunun ekranda kalma süresinin ne derece önemli olduğu konusuna dair de görüşlerini paylaşan Yiğit Kirazcı, "Bir oyuncunun ekranda kalma süresinin uzun veya kısa olmasından ziyade o senaryodaki anlatımın etkinliği önemli. Oyuncu çok uzun süre de rol alabilir fakat kendini gösterecek önemli bir sahnesi olmaz. Tam aksine tek bir sahnede çok kısa bir süre de rol alabilir ama orada seyirciyi oldukça etkileyebilecek bir rol yapabilir. Önemli olanın seyirciye aktarılan duygu" dedi.

Bir oyuncu için hiçbir zaman zirve yoktur

 TÜRSAK Vakfı Instagram hesabından yapılan çekilişle programa canlı olarak bağlanan bir izleyici de Yiğit Kirazcı’ya “Sizin için zirve neresidir ve hayatınızın hangi noktasında kendinizi zirvede görürsünüz?” sorusuna “Bir oyuncu için hiçbir zaman zirve yoktur ve de olmamalıdır. Oyuncu ne kadar büyük bir şey başarsa dahi yılmadan çalışmaya devam etmelidir” cevabını verdi.

Yorumlar