Medya ve Sinema-TV

Tolkien’den sonra C.S. Lewis’in hayatı da sinemada

İlk fragmanı yayınlanan The Most Reluctant Convert / En İsteksiz Dönüştürme filmi Narnia Günlükleri’nin yazarı C.S. Lewis’in hayatını konu alıyor, filmin öyküsünde Yüzüklerin Efendisi yazarı J.R.R. Tolkien de var.

Tolkien’den sonra C.S. Lewis’in hayatı da sinemada

Narnia Günlükleri ve Kozmik Üçleme gibi serilerle tanınan yazar C.S. Lewis hakkında bir biyografi filmi geliyor. The Most Reluctant Convert adını taşıyan yapımdan fragman yayınlandı.

Tam adı Clive Staples Lewis olan İrlandalı yazar 1898 – 1963 yılları arasında yaşamıştı. Oxford’da Orta Çağ ve Rönesans İngilizcesi Profesörü olarak görev alan Lewis, J.R.R. Tolkien ve Charles Williams’ın da dahil olduğu Inklings’in topluluğunun önemli üyeleri arasında yer alıyor.

C.S. Lewis, dünya çapında yedi kitaplık The Chronicles of Narnia serisi ve onların film uyarlamaları ile tanınıyor olsa da edebiyat dünyası yalnızca bu fantezi dizisi ile sınırlı değil. Fantazyanın yanında bilimkurgu türünde de eserler veren yazar, düzyazı ve şiir türünde de önemli çalışmalara imza atmıştı.

C.S. Lewis Biyografi Filmi “The Most Reluctant Convert” Yakında İzleyici ile Buluşuyor
C.S. Lewis’in yaşam öyküsüne odaklanan film 3 Kasım 2021 tarihinde ABD’nin New York, Los Angeles, Boston, Phoenix, Dallas, Atlanta, Chicago, Seattle, Miami Beach ve San Francisco gibi bölgelerinde izleyicinin karşısına çıkacak. Sonrasında yaygın bir gösterime girip girmeyeceği ise şu an için belli değil.

Yönetmenliğini Norman Stone’un üstlendiği yapımda yetişkin Lewis, genç Lewis ve çocuk Lewis rolleri sırasıyla Max McLean, Nicholas Ralph ve Eddie Ray Martin tarafından hayat bulacak.

Deadline

Yorumlar