Medya ve Sinema-TV

Indiana Jones 5 filminin çekimleri sona erdi

Çekimleri tamamlanan Indiana Jones 5 filminin 30 Haziran 2023’te sinemalarda gösterime girmesi planlanıyor.

Indiana Jones 5 filminin çekimleri sona erdi

Indiana Jones 5 çekimleri tamamlandı. Başrolünde Harrison Ford’un yer aldığı macerada önemli bir aşama daha kaydedildi.

Harrison Ford’un ikonik fötr şapka takan maceraperest karakterine odaklanan beşinci film ihtimali, serinin bir önceki filmi olan 2008 çıkışlı Kristal Kafatası Krallığı vizyona girmeden hemen önce başlamıştı. Ne yazık ki geliştirmeler oldukça yavaş ilerledi. Disney tarafından satın alınan Lucasfilm, Indiana Jones 5’in 2019’da vizyona geleceğini söylediğinde tarihler 2016’yı gösteriyordu ve çoğu şey de toparlanmış gibi görünüyordu. Ancak, farklı sorunlar araya girdikçe film birçok kez erteleme aldı.

Indiana Jones 5’in çekimleri nihayet geçen yıl başladı. Bu filmde Ford’a Mads Mikkelsen, Antonio Banderas, Boyd Holbrook, Shaunette Renée Wilson ve Toby Jones gibi seriye yeni katılan oyuncular eşlik ediyor. Phoebe Waller-Bridge’in kadın başrolü oynayacağı söyleniyor, ancak çoğu karakter detayı hâlâ gizli tutuluyor. Daha önce yapılan açıklamalar neticesinde Indiana Jones 5filminin bu yaz vizyona girmesi bekleniyordu, fakat 2021 boyunca yaşanan gecikmeler, filmin bir kez daha ertelenmesine ve Haziran 2023 vizyon tarihi almasına sebep oldu.

Indiana Jones 5, 30 Haziran 2023’te Sinemalara Gelecek

Neyse ki bir süredir çıkan söylentiler sonunda resmileşti ve prodüksiyonun sonuna geldiği açıklandı. Yapımcı Frank Marshall, sosyal medyada hatıra amaçlı bir Indy şapkasının fotoğrafını yayınladı ve “Bu bir son!!!” yazdı. Bu anın gelmesi uzun zaman aldı. Haliyle hem hayranlar hem de filmin arkasındaki yaratıcılar için daha da heyecanlı hale geldi.

Yeni film Steven Spielberg yerine Ford v Ferrari ve Logan gibi filmlerle tanınan James Mangold tarafından yönetiliyor. Spielberg yine de yapımcı olarak filmdeki yerini alıyor. Konu detayları hâlâ gizli tutuluyor, ancak Ford’un filmin en azından bir kısmı için gençlendirileceğine dair işaretler var. Bu yılın ilerleyen dönemlerinde bazı yeniden çekimler olabileceğini varsayarsak, Indiana Jones 5 tamamen bitmemiş olabilir. Yine de ana çekimleri tamamlamada önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Sırada post prodüksiyon aşaması ve merakla beklenen asıl fragman var.

kayiprihtim.com

Yorumlar