Medya ve Sinema-TV

8. Boğaziçi Film Festivali biletleri satışa sunuldu

Boğaziçi Film Festivali gösterimleri, 23 – 30 Ekim 2020 tarihleri arasında Kültür ve Sanat Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci Genelgesi kapsamında gerçekleştirilecek.

8. Boğaziçi Film Festivali biletleri satışa sunuldu

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı'nın destekleriyle; Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 23 – 30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 8. Boğaziçi Film Festivali, Kültür ve Sanat Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci Hakkındaki Genelge’de yer alan tüm tedbirleri uygulayarak seyircisini ağırlamaya hazırlanıyor.

Film gösterimlerinin fiziki olarak Beyoğlu ve Kadıköy sinemalarında gerçekleşeceği 8. Boğaziçi Film Festivali, 30 ülkeden 60 filmlik zengin bir programı seyircisiyle buluşturacak.

Festival biletleri gündüz seansları (13.00 ve 15.30) için 10 TL, akşam seansları (18.00 ve 21.00) için 15 TL olarak belirlendi. Festivalin yarışmalı kategorilerinde yer alan kısa film gösterimleri ise 5 TL!

Satışa sunulan festival biletleri mobilet.com’dan alınabilecek.

Ayrıca festival takipçileri filmler hakkında detaylı bilgiler ile tüm sinema salonlarındaki gösterimleriwww. bogazicifilmfestivali.com adresinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilecekler.

 Festivalin Açılışı “Sun Children” Filmiyle Yapılacak

8. Boğaziçi Film Festivali’nin bu yılki açılış filmi, Majid Majidi'nin dünya prömiyerini 77. Venedik Film Festivali Ana Yarışma bölümünde gerçekleştiren ve Rouhollah Zamani'ye Marcello Mastroianni En İyi Genç Oyuncu Ödülü'nü kazandıran filmi “Sun Children” olacak. Beyond The Clouds filmiyle 5. Boğaziçi Film Festivali’nin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda Türkiye prömiyerini yaparak festivalden En İyi Kurgu ve En İyi Erkek Oyuncu ödülleriyle ayrılan Majid Majidi’nin son filmi Sun Children, geçimlerini zorlukla sağlayan Ali ve üç arkadaşının hikayesine odaklanıyor.

Altın Yunus Ödülü İçin 10 Film  Yarışacak

Bu yılın önemli yerli yapımlarını bir araya getiren, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda bir film 100.000 TL değerindeki Altın Yunus ödülünü almaya hak kazanacak. Edebiyatçı, senarist ve yapımcı Tarık Tufan’ın başkanı olduğu ve yönetmen Ramin Matin, görüntü yönetmeni Taner Tokgöz, oyuncu İpek Türktan Kaynak ve oyuncu Ecem Uzun’dan oluşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi yılın en iyi yerli filmini seçecek. 10 filmin jüri karşısına çıkacağı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Derviş Zaim’in “Flaşbellek”, Orçun Benli’nin “Gelincik”, Erdem Tepegöz’ün “Gölgeler İçinde”, Ensar Altay'ın “Kodokushi”, Barış Gördağ ve Yasin Çetin’in “Koku”, Ferit Karol’un “Kumbara”, Fatih Özcan’ın “Mavzer”, Ercan Kesal’ın “Nasipse Adayız”, Reis Çelik’in “Ölü Ekmeği” ve Ahmet Sönmez’in “Sadece Farklı” filmleri yarışacak.

8. Boğaziçi Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmlerden “Kodokushi” ve “Sadece Farklı”dünya prömiyerlerini festivalde yaparken “Flaşbellek”, “Gelincik”, “Gölgeler İçinde”, “Koku”, “Kumbara”, “Mavzer” ve “Ölü Ekmeği” filmleri ise İstanbul’da ilk gösterimlerini gerçekleştirecek.

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda bu yıl 10 film yer alıyor. Yönetmen, senarist ve yapımcı Joanna Kos-Krauze’nin jüri başkanı olduğu Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri üyeleri arasında yönetmen Ismet Sijarina, Kazakistan Sinema Merkezi Başdanışmanı, yapımcı Anna Katchko, 7. Boğaziçi Film Festivali’nde “Homeward” ile En İyi Film Ödülü’nü kazanan Nariman Aliyev, FIPRESCI Üyesi ve Pula Film Festivali Artistik Direktörü Zlatko Vidackovic bulunuyor. Bu yıl 10 filmin jüri karşısına çıkacağı Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda; Manijeh Hekmat’ın “Bandar Band”, Pjer Zalica’nın “Focus, Grandma”, Ensar Altay'ın “Kodokushi”, Chiara Bellosi’nin “Ordinary Justice”, Ahmet Sönmez’in “Sadece Farklı”, Svetla Tsotsorkova’nın “Sister”, Jing Wang’in “The Best is Yet to Come”, Ru Hasanov’un “The Island Within”, Jeanette Nordahl’ın “Wildland” ve Antoneta Kastrati'nin "Zana" filmleri yarışacak.

8. Boğaziçi Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan tüm filmler Türkiye prömiyerini gerçekleştirirken “Kodokushi” ve “Sadece Farklı” hem ulusal hem de uluslararası yarışmada yer alacak!

Festivalin Kısa Kurmaca ve Kısa Belgesel Filmleri

Yönetmenler Banu Sıvacı ve Cihan Sağlam ile film eleştirmeni Murat Tolga Şen’den oluşan Kısa Kurmaca Jürisi; Ulusal Kısa Kurmaca kategorisinde Mahsum Taşkın’ın “Binbir Gece”, Zeynep Dilan Süren’in “Büyük İstanbul Depresyonu”, Alperen Albayrak’ın “Derinlik Algısı”, Elif Hamamcı’nın “Geri Dönüşüm”, Emre Sert ve Gözde Yetişkin’in “Kısmet”, Volkan Girgin’in “Konuşma”, Gökalp Gönen’in “Lal”, Yeşim Tonbaz’ın “Münhasır”, Murat Uğurlu’nun “Tapınak”, Hüseyin Aydın Gürsoy’un “Toz Olmak”, Yavuz Akyıldız’ın “Yağmur, Şnorkel ve Taze Fasulye” ve Onur Güler’in “Yara” filmlerini değerlendirecek. Uluslararası Kısa Kurmaca kategorisinde ise Linh Duong’un “A Trip to Heaven”, Anthony Nti’nin “Good Night”, Zhannat Alshanova’nın “History of Civilization”, Sameh Alaa’nın “I am Afraid to Forget Your Face”, Firas Khoury’nin “Maradona’s Legs”, Hristo Simeonov’un “Nina”, Pedro Peralta’nın “Perpetual Night”, Edgardo Pistone’nin “The Flies”, Farah Nabulsi’nin “The Present” ve Francesca Canepa’nın “The Silence of the River” filmlerini değerlendirecek.

Yazar Samed Karagöz ile yönetmenler Senem Bay ve Vuslat Saraçoğlu’ndan oluşan Kısa Belgesel Jürisi, Ulusal Kısa Belgesel Film Yarışması için; Özgenur Gülerce’nin “Aşık Feymani”, Muhammed Emre Özdemir ve Hakan Demirel’in “Baraka”, Melih Aslan’ın “Bisikletçi”, Feyzi Baran ve Kamil Kahrama’nın “Bu da mı Gol Değil?”, Rıdvan Karaman’ın “Donuk Bakışlar”, Ahmet Keçili’nin “Seval”, Malaz Usta’nın “Sürgünde Bir Yıl” ve Fatih Ertekin’in “Yaylacı” belgesellerini değerlendirirken, Uluslararası Kısa Kurmaca Belgesel Film Yarışması içinse Mahdi Fleifel’in “3 Logical Exits”, Randa Maroufi’nin “Ceuta’s Gate”, Halima Ouardiri’nin “Clebs”, Gregoire Verbeke’nin “I Feel Your Eyes”, Nevena Desivojevic’in “Outside the Oranges are Blooming”, Adriano Valerio’nun “The Eagles of Carthage”, Alex Evstigneev’in “The Golden Buttons” ve Maja Novakovic’in “Then Comes the Evening”belgesellerini değerlendirecek.

Festivalin Galaları Heyecan Uyandırıyor!

Boğaziçi Film Festivali'nin yılın beklenen filmlerinin Türkiye prömiyerlerine ev sahipliği yapacağı “Galalar” bölümünde Philippe Falardeau’nun, J.D. Salinger’in ajansında çalışan hevesli bir gencin hikayesine odaklanan ve 70. Berlin Film Festivali’nin de açılış filmi olan “My Salinger Year”, Majid Majidi'nin aynı zamanda festivalin açılış filmi de olan “Sun Children”, Benedict Cumberbatch’ın başrol oynadığı ve dünya prömiyerini Sundance Film Festivali’nde yapan Dominic Cooke’nin “The Courier” ve 70. Berlin Film Festivali’nin Altın Ayı ödüllü Mohammad Rasoulof’un “There is No Evil” filmleri izleyici karşısına çıkacak.

Bosphorus Film Lab Çevrimiçi Gerçekleşecek

8. Boğaziçi Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Bosphorus Film Lab, bu yıl dijital olarak gerçekleştirilecek. Yabancı konukların dijital platformlar üzerinden katılımcılar ile buluşup etkin bir paylaşım alanının yaratılacağı Bosphorus Film Lab etkinlikleri, finalistlere özel olarak organize edilen eğitimler ve endüstri davetlilerine yönelik proje sunumları ile çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

8. Boğaziçi Film Festivali İletişim Bilgileri

bilgi@bogazicifilmfestivali. com

facebook.com/ BogaziciFilmFestivali

twitter.com/BogaziciFF

instagram.com/BogaziciFF

Yorumlar