Sağlık

OMAD: Tek öğün diyeti

Anını 'Günde Bir Öğün' anlamına gelen 'One Meal A Day' teriminin kısaltmasından alan OMAD diyetinde günde sadece bir saat yemek yenebiliyor.

OMAD: Tek öğün diyeti

OMAD diyeti, 23 saat aç kalınan (yani bir nevi oruç tutulan) ve her gün aynı saat olmak üzere sadece 1 saat yemek yenilen bir sağlıklı yaşam rejimidir.

Günde Bir Öğün (OMAD: One Meal A Day) diyeti, genellikle dört veya sekiz saatlik bir yeme aralığına izin veren aralıklı oruçtan farklı olarak, sadece bir saatlik bir yemek yeme zamanına sahiptir.  OMAD diyeti, bir saat içinde yenecek gıdalar, uzman diyetisyene danışma gerektiriyor. Yeneek gıda miktarı boy, kilo, yaş ve cinsiyete göre değişebilmektedir. Sağlıklı bir yetişkinin diyet planında günde ortalama 1200 kaloriyi aşmamak önerilmektedir.

Sağlıklı PCOS diyeti neleri içermelidir?Doğru beslenme planı yanında, aktif bir yaşam, düzenli spor aktivitesi ve yeterli uyku da PCOS’lu hastalar için çok önemlidir.

 Ancak bellirtimek gerekir ki PCOS yani aralıklı orucun sağlıklı kilo vermede etkili olduğu bilimsel açıdan kanıtlansa da OMAD diyetinin sağlık üzerindeki uzun vadeli etkileri henüz bilinmiyor. Kronik hastalıkları olan insanların bu diyet programını denemekten uzak durmaları gerekiyor.

Popüler 5 ünlü diyetin zararlarına dikkatKilo vermek isteyenler arasında öne çıkan; Dukan diyeti, Ketojenik diyet, Taş Devri diyetleri, detoks ve glutensiz beslenme diyetleri saplık açısından oldukça riskli

 

Dilim dilim incelmenin formülü: Karpuz diyetiBir haftada iki kilo verebileceğiniz karpuz-peynir diyeti:

 

Yorumlar