Kültür Sanat

Yüz Bin TL ödüllü 100. Yıl Marşı Şiir ve Beste Yarışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşu’nun 100. Yılına ithafen tüm şair ve bestecilere açık '100. Yıl Marşı Şiir ve Beste Yarışması' düzenliyor.

Yüz Bin TL ödüllü 100. Yıl Marşı Şiir ve Beste Yarışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre; 100. Yıl Marşı Şiir ve Beste Yarışması, Cumhuriyet’in kazanımlarına, insan hak ve özgürlüklerine gösterdiği saygıya; çağdaşlaşmayı ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmayı amaçlayan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde uygar bir toplum haline gelişe dikkat çekmek amacıyla düzenleniyor. 

T.C. vatandaşı ve 18 yaş üzeri olan herkesin katılımına açık yarışma; şiir ve beste olmak üzere iki kademede gerçekleştirilecek:

Şiir kategorisinde ödüle değer görülen 5 adet eser, ikinci kategoriye katılacak bestecilerce bestelenmeye değer görülebilecek.

Beste kategorisinde yarışacak eserlerin sözleri, ödüle layık görülen 5 şiirden biri olabileceği gibi şartnamenin 6. ve 7. maddesindeki şartları sağlamak koşuluyla bestecinin kendi seçeceği başka bir şiir de olabilecek.

Yarışmada finale kalan eserler, Cumhuriyetin Kuruluşu’nun 99. Yılı” kapsamında düzenlenecek Yarışma Konseri’nde seslendirilecek. Yarışma Konseri’ndeki şef ve koristler İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenecek. 

Son Katılım Tarihi 1 Eylül 2022

Yarışma için başvuru belgeleri, en geç 1 Eylül 2022 günü, saat 17.00'ye kadar Yarışma Raportörlüğü adresine iletilecek. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacak ve eksik başvurular değerlendirilmeyecek.

Yarışma Takvimi:

  • Şiir Yarışması İçin Son Başvuru Tarihi: 01 Ekim 2021 saat 17.00'ye kadar
  • Şiir Yarışmasıİçin Sonuç Açıklama Tarihi: 29 Ekim 2021
  • Ödüllü Şiirler ile yarışmanın İkinci Etabının İlanı: 29 Ekim 2021
  • Beste Yarışması Son Başvuru Tarihi: 01 Eylül 2022 saat 17.00'ye kadar
  • Finale Kalan On Eserin İlanı: 03 Ekim 2022
  • Final Konseri, Kazananın İlan Edilmesi ve Ödül Töreni: 29 Ekim 2022

Ödüller

Yarışmada, 1 Başarı Ödülü (birincilik) ve 9 Mansiyon Ödülü olmak üzere 10 adet ödül dağıtılacaktır. Birinci seçilen eserin ödülü, bestecisi ve şairi için ayrı ayrı yüz bin (100.000) TL olmak üzere toplamda iki yüz bin (200.000) TL olacaktır. Şiir yarışması finaline kalan beş şiirden birinin şairi, beste yarışmasında birinci olursa alacağı ödül doksan bin (90.000) TL olacaktır Her bir mansiyon ödülü ise eser sahibi besteci ve şair arasında eşit olarak paylaştırılacak şekilde toplam on bin (10.000) TL olarak belirlenmiştir.

Jüri Üyeleri

Kültür Eski Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan ve   İzmir Milli Kütüphane Derneği Başkanı Ulvi Puğ'un Seçici Kurul Danışman Üyeleri olduğu 100. Yıl Marşı Şiir ve Beste Yarışması'nın Seçici Kurul Asil Üyeleri şu isimlerden oluşuyor:  Orkestra şefi,  Prof. Dr. Gürer Aykal Prof. Dr, Rengim Gökmen, ve Doç. Dr. Ahter Destan, Besteci Turgay Erdener, Prof. Dr. Ahmet Yürür,ve Prof. Dr. Mehmet Can Özer,  Maltepe Üniversitesi Konservatuvarı, Müzisyen ve yazar Zülfü Livaneli,  Şair, yazar Sunay Akın ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay,

Yarışma  İçin İletişim Bilgileri:

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Şube Müdürlüğü:  Mehmet Ali Akman Mah. Mithatpaşa Cad. No: 1087, Güzelyalı-Konak/İzmir Tel: 0232 293 38 04
Faks: 0232 293 38 33
İnternet Adresi: www.kultursanat.izmir.bel.tr
Elektronik Posta Adresi: iletisim@aassm.org.tr

100. Yıl Marşı Şiir ve Beste Yarışmasının Başvuru Şartnamesine bu linkten ulaşabilirsiniz

Yorumlar