Kültür Sanat

Yunus Emre Şiirleri Beste Yarışması ödülleri verildi

Yunus Emre Şiirleri Beste Yarışması Ödül Töreni Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi

Yunus Emre Şiirleri Beste Yarışması ödülleri verildi

Yunus Emre’nin vefatının 700. Yılı olan 2021 yılının UNESCO tarafından anma yıl dönümleri arasına alınması ve Cumhurbaşkanlığı tarafından da “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmesi vesilesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen “Yunus Emre Şiirleri Beste Yarışması”nın ödül töreni 25 Nisan 2022 Pazartesi günü saat 21.00’de İstanbul Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti. 

Başarı Ödülleri, Mansiyon Ödülleri ile Tapduk Emre Özel Ödülü’ne değer bulunan eserlerin deneyimli sanatçılar tarafından seslendirildiği özel bir konserin de yer aldığı törende ödül takdimlerini Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz gerçekleştirdi.

Başarı Ödülü alan besteciler

Hasan Soysal, Hasan Öztürk, Musa Kazım Tığlıoğlu, Mustafa Caner Sezgin, Ahmet Safa Mızrak ve Semih Özdemir'in "Başarı Ödülü"ne layık görüldü.

Mansiyon kazanan besteciler

Sami Dural, Oğuz İmrak, Ferhat Sarmusak, Hüseyin Kubilay Öztuğ ile Ahmet Özkök "Mansiyon" ile ödüllendirildi.

Tapduk Emre Özel Ödülü

Mahmut Oğul Tapduk Emre Özel Ödülü'nün sahibi oldu.

Konuşmaların ardından seçici kurul üyeleri ve ödül alan eser sahiplerine ödülleri takdim edildi. Ardından ödül alan eserlerin Ahmet Özhan, Umut Akyürek, Ömer Faruk Belviranlı, Elif Buse Doğan, Bekir Ünlüataer, Şennur Dinleyen ve İsmail Altunsaray tarafından icra edildiği konser, dinleyicilerin beğenisine sunuldu.

Yorumlar