Kültür Sanat

Yazar Hayati Sır'a göre İsrail'in Mescid-i Aksa planları

Araştırmacı yazar Hayati Sır, 40. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda okurlarıyla bir araya gelerek, Hayy Kitap standında eserlerini imzaladı.

Yazar Hayati Sıra göre İsrailin Mescid-i Aksa planları

"Mescid-i Aksa'nın metafizik sırrı öğrenilmeden bugünü anlayamayız" diyen yazar Hayati Sır, okurlarının en çok "Mescid-i Aksanın Metafizik Sırrı" kitabına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Okurların bir an önce Filistin'de ne olup bittiğini anlamak istediğini belirten Sır, İsrail'in amacının tüm Orta Doğu coğrafyasına yayılmak olduğunu belirterek, "Esas amaç büyük İsrail'i kurmaktır ve büyük İsrail projesi içerisinde bizim Güney Doğu bölgemiz de var. Mescid-i Aksa'nın metafizik sırrı öğrenilmeden bugünü anlayamayız." diye konuştu.

Sır, Mescid-i Aksa'nın yerine İsrail'in tapınak kurmak istediğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu tapınakta kutsallar kutsalı denilen odayı inşa edecekler. Bu da Muallak kayasıdır. Proje Mescid-i Aksa'yı yıkmak ve oraya bir mabet yapmak. Bu mabette de 3 din için ayrı bir bölüm kuracaklar. Müslümanlar, Hristiyanlar, Yahudiler ayrı olarak. Biz bunu kabul edebilir miyiz? Burada ana nokta Muallak kayasıdır. Çünkü Peygamber Efendimizin miraca yükselirken üzerine en son bastığı yerdir. Bu adamları durdurabilmek için bizim her gece secdelerde dua etmemiz önemli. Bütün İslam aleminin uyanması lazım. Eğer yöneticiler uyanmıyorsa, halkın uyanması lazım. Karanlıklar arttıkça nur parlayacak, biz umutluyuz."

Yorumlar