Kültür Sanat

Rezan Has Müzesi'nden Gündelik Yaşamın Arkeolojisi'ne çağrı

9 bin yıllık ilginç objelerin yer aldığı Gündelik Yaşamın Arkeolojisi sergisi Rezan Has Müzesi'nde ziyaretçileri bekliyor.

Rezan Has Müzesinden Gündelik Yaşamın Arkeolojisine çağrı

M.Ö 6.500-M. S 1.300 yıllarını kapsayan döneme ait yaklaşık 400 eserin yer aldığı “Gündelik Yaşamın Arkeolojisi” sergisi, 31 Mayıs 2021 tarihine dek Rezan Has Müzesi'nde ziyarete açık.

Günlük hayatın parçalarını bir araya getirerek Rezan Has Müzesi’nin ziyaretçilerini ‘antik dönemde bir gün geçirmiş gibi’ hissettirmeyi amaçlayan  “Gündelik Yaşamın Arkeolojisi” sergisi, Anadolu  uygarlıklarının günlük yaşamlarına kapı aralıyor.  

Neolitik dönemden Selçukluya dek uzanan “Toprağın Mirası” sergisinin devamı niteliğindeki “Gündelik Yaşamın Arkeolojisi” sergisi, Kayıp Dillerin Fısıldadıkları sergisine de göz kırparak gündelik hayatımızı şekillendiren nesneler aracılığıyla tarih boyunca gelişen ve değişen Anadolu kültüründen izler barındırıyor. 

Anadolu uygarlıklarının inişli çıkışlı yaşam serüvenlerine ve farklılıklarına rağmen temelde bu coğrafyada oluşan hafızanın gündelik yaşama etkisi, yemek pişirilen, su, şarap, zeytinyağı konulan, içinden yemek yenilip, içeceklerin servis edildiği kaplara, mezarlara armağan olarak bırakılan eşyalara ve tanrılara sunulan adaklara değin, gündelik yaşam çok geniş yelpazede inceleniyor. 

Rezan Has Müzesi, Kadir Has Üniversitesi 34083 Cibali-Fatih, İstanbul.

Ziyaret saatleri: Her gün 10.30-15.30 (Yılbaşı, dini ve resmi bayramların ilk günü hariç)

www.rhm.org.tr

Yorumlar