Kültür Sanat

IMDb'nin Sedat Peker filmi kafa karıştırdı

Ünlü dizi / film sitesi IMDb'nin, organize suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker'e ait videoları tanıtım sitesine eklemesi, sinama hayranlarını hayrete düşürdü.

IMDbnin Sedat Peker filmi kafa karıştırdı

BU NASIL FİLM IMDb DEDİRTTİ

Internet Movie Database’e (IMDb) tarafından, “Sedat Peker vs AKP” başlığı kullanılan sayfada Peker’in bugüne kadar yayımladığı videolar, biyografi, suç, reality show kategorilerinde sunuldu ve  görütünler hakkında kısa bilgiler verildi. Bahsi geçen isimlerin hangi videolarda yer aldığı da gösterildi.

Peker’in videoları için kullanılan tanıtım metninde de “Türkiye’de hükümetle derin bağları olan mafya liderinin dışlandığı”, “Peker’in mafya ve hükümet arasındaki karanlık bağlantıları çıkararak kendisine yapılan yanlışlar dolayısıyla intikam almak istediği” yazılı.

Videolar hakkında hazırlanan cast ekibinde ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Binali Yıldırım ve çok sayıda isim yer aldı. 

Sinema ve film hayranları; film seçmek için IMDb Puanı'na bakmak amacıyla sık kullandığı sitede karşılaştıkları manzara ile şaşkına uğradılar ve "Bu nasıl film IMDb" dediler.

Bir gün sonra kaldırıldı

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in videoların yer aldığı sayfa, TV kategorisinde birinciliğe yükselmesi ardından IMDB sitesinden kaldırıldı.

IMBD’de TV programları kategorisinde yayınlanan videolar 30 bine yakın oyla 10 üzerinden 10 değerlendirme puanı alarak birinci sıraya yükselmişti.

Not: Mistikalem yayın ilkeleri gereği; politika, savaş, organize suçlar, polisiye vakalar ve şiddet içerikli sıcak haberleri vermemektedir. Ancak xfiles ve kültür sanat içerikli haberlerde, siyasi arka plan ve komplo teorileri'nin kavranabilmesı için bu tarz haberlere atıflar yapmaya mecbur kalabilmektedir.

Bu haber de bu kapsamda yayına alınmıştır.

Yorumlar