Kültür Sanat

Cumhuriyet’in Öncü Kadınları Ankara'da

Cumhuriyet’in Öncü Kadınları Sergisi, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Füreya Koral Sergi Salonu’nda 5-18 Mart tarihleri arasında herkese açık ve ücretsiz olarak gezilebilir...

Cumhuriyet’in Öncü Kadınları  Ankarada

Küratörlüğünü Özlem Özdemir’in üstlendiği, Açık Holding’in Cumhuriyet’in 100. yılına armağan olarak hazırladığı “Cumhuriyet’in Öncü Kadınları Sergisi”, 5-18 Mart 2024 tarihleri arasında Ankaralılarla buluşacak. 

Cumhuriyet ile yükselen kadınların yaşam öykülerinin anlatıldığı sergi, açılışını 27 Ekim 2023’te İstanbul’da yapmış ve büyük ilgi görmüştü.

Serginin hayata geçmesini sağlayan ve ilerleyen yıllarda da herkese ulaşması misyonunu sürdüren Açık Holding, serginin Ankaralılarla buluşmasında da aynı heyecanla sergiyi sahiplenmeye devam ediyor. Sergi, Çankaya Belediyesi ve KASAİD işbirliği ile Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Füreya Koral Sergi Salonu’nda 5-18 Mart tarihleri arasında herkese açık ve ücretsiz olarak görülebilecek.

Cumhuriyet’in kadınlar için açtığı özgürlük kapısından cesurca ilerleyen kadınların öyküleriyle tarihi bir sergi niteliği taşıyan “Cumhuriyet’in Öncü Kadınları Sergisi”ni başkent Ankara’ya taşımanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Küratör Özlem Özdemir, “Geçtiğimiz yıl Açık Holding ile birlikte hayata geçirdiğimiz Cumhuriyet’in Öncü Kadınları Sergisi’ni İstanbul’dan sonra Atatürk’ün evim dediği Ankara’ya götürerek Cumhuriyet’in biz kadınlar için neden önemli olduğunu gerçek örneklerle ortaya koymaya devam ediyoruz. Bu projeyi içtenlikle sahiplenmeye devam Açık Holding’e ve Ankara’ya gelmemize vesile olan KASAİD ile desteklerinden ötürü Çankaya Belediyesi’ne teşekkürü borç bilirim,” dedi.

Kadınların gücünü Cumhuriyet’in değerleriyle bir araya getiren bu kapsamda tarihi bir serginin ilk defa yapıldığına dikkat çeken Özdemir, serginin içeriği hakkında şu bilgileri aktardı: “Üç bölümden oluşan serginin ilk bölümünde, Atatürk'ün kadına bakışını kronolojik olarak ortaya koyuyor ve Türk kadınlarının haklarını kazanma sürecini dünyayla kıyaslayarak anlatıyoruz. İkinci bölümde, fotoğrafların biyografilerle bütünleştiği 20 öncü kadının hayatını sergiliyoruz. Son bölümünde ise dünden bugüne, bazıları bugün aramızda olan, adları bilinmeyen 100 kadının adlarını anarak, onlara da bir saygı duruşunda bulunuyoruz. İstanbul’da beklenenin de üzerinde ilgi gören serginin, Ankaralılar tarafından da beğenilmesini dilerim,” diye konuştu.

Yorumlar