Kültür Sanat

Best Seller Hype, Tıpta ve Sağlıkta Balon Bilgileri adıyla Türkçe'de

Amerika’da 2018’in en çok satan kitaplardan Hype, Sabri Ülker Vakfı Yayınları tarafından Tıpta ve Sağlıkta Balon Bilgiler adıyla Türkçe yayınlandı. Kitabın tanıtımı İstanbul’da yapıldı.

Best Seller Hype, Tıpta ve Sağlıkta Balon Bilgileri adıyla Türkçede

Publisher Weekly tarafından 2018 yılının En İyi Yaşam Tarzı kitabı seçilen Tıp Doktoru Prof. Nina Shapiro tarafından kaleme alınan “Tıpta ve Sağlıkta Balon Bilgiler”, beslenme ve bilim yayıncılığa yeni soluk katmayı hedefleyen Sabri Ülker Vakfı Yayınları’ndan çıktı.

Kitabın lansmanı Prof. Nina Shapiro’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen özel davetle yapıldı.

Orijinal adı “Hype” olan “Tıpta ve Sağlıkta Balon Bilgiler” kitabı, sağlık alanında doğruluğu sorgulanan birçok bilginin altında yatan varsayımları irdeleyerek, bu varsayımların ne kadarının doğru, ne kadarının yanlış olduğunu sorgulatıyor.

Harvard ve UCLA'da hem klinik hem de akademik tıpta 20 yıldan fazla deneyime sahip Prof. Shapiro'nun kitabı, kişileri popüler sağlık tavsiyelerine karşı bilinçlendiriyor.

Ne doğru ne yanlış rasyonel olarak değerlendirebilmek her geçen gün daha zorlaşıyor

Kitap hakkında konuşan Prof. Nina Shapiro; “Günümüzde teknolojiyle paralel olarak bilginin ve tabii yanlış bilginin yayılma hızı inanılmaz bir düzeyde. Sürekli sağlık önerilerinin bombardımanı altındayız. Her gün defalarca daha sağlık­lı, daha mutlu ve daha uzun bir yaşam vaadiyle bizlere tedavi­ler, diyetler, yaşam tarzı değişiklikleri ve ilaçlar öneren sosyal medyaya, basına ve hatta sağlık profesyonellerine maruz kalı­yoruz. Abartılı iddialarla başa çıkmak kadar, neyin doğru ya da yanlış olduğunu rasyonel olarak değerlendirebilmek de her geçen gün daha zorlaşıyor. Türkiye’nin özgün mutfağından toplumsal sağduyusuna kadar uzanan, zengin kültürel geleneklerine rağ­men, Türk halkı giderek artan şekilde modern dünyanın büyük bölümünü istila eden yanlış sağlık önerilerinin tutsağı oluyor. Bu nedenle “Tıpta ve Sağlıkta Balon Bilgiler” kitabının Türkçe olarak yayınlanmasından mutluluk duyuyor, Sabri Ülker Vakfı Yayınları’na teşekkür ediyorum.” dedi.

Sabri Ülker Vakfı Yayınlarının hedefi

Sabri Ülker Vakfı Başkanı Talat İçöz, “Projelerimizi elimizden geldiğince geniş kitlelere yaymak için çaba gösteriyoruz. Sabri Ülker Vakfı Yayınları ile hedefimiz seslendiğimiz kitleleri daha da genişletmek, onları beslenme, sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirebilmek” şeklinde konuştu.

Sabri Ülker Vakfı Genel Müdürü Begüm Mutuş ise kitaba dair “Yayıncılık bambaşka ve uzmanlık gerektiren bir alan… Biz de bu alanda var olabilmek ve elimizden gelenin de ötesinde en iyisini yapabilmek için alanında uzman isimlerle uzun süre bu proje üzerinde çalıştık. Kategorilerimizden, odağımıza aldığımız kitaplara her konuda ince eleyip sık dokuduk. Yayınlarımız üç farklı kategoride kitaplar sunacak: Çocuk kitapları, popüler bilim ve akademik yayınlar… Hedefimiz tüm dünyada tıp ve beslenme alanında çok satanları ve gelecek vaat eden yeni eserlerini Türkçeye kazandırarak okurlarla buluşturmak… Bu konuda son derece heyecanlı ve hevesliyiz.” açıklamasında bulundu. 

Prof. Nina Shapiro Kimdir?

Nina Shapiro, Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Klinik ve tıp alanında yirmi yılı aşkın tecrübesiyle Kaliforniya Üniversitesi (UCLA) Mattel Çocuk Hastanesi’nde pediatrik KBB bölümü direktörü ve UCLA David Geffen Tıp Okulu Baş ve Boyun Cerrahisi profesörü olarak görev yapıyor. Hype isimli kitabı, “Publisher Weekly”nin “2018’in En İyi Kitapları” listesinde En İyi Yaşam Tarzı Kitabı olarak listelendi. Wall Street Journal’da düzenli yazılar yazan Prof. Shapiro, eşi ve iki çocuğuyla birlikte Los Angeles’ta yaşıyor.

Yorumlar