Kültür Sanat

BASE 29 Eylül'de Tophane-i Amire'de başlıyor

Türkiye'deki Güzel Sanatlar Fakülteleri yeni mezunlarının sergisi BASE 29 Eylül’de beşinci kez kapılarını açıyor!

BASE 29 Eylülde Tophane-i Amirede başlıyor

Bu yıl Beşincisi gerçekleştirilecek BASE Türkiye’nin ortak Güzel Sanatlar Fakülteleri yeni mezunlar sergisi, Türkiye genelinde tüm Güzel Sanatlar Fakülteleri’nin resim, heykel, fotoğraf ve video, grafik tasarım, görsel iletişim tasarımı, baskı sanatları, cam ve seramik, tekstil bölümlerinden yeni mezun öğrencilerin çalışmalarını aynı çatı altında bir araya getiriyor.

29 Eylül-3 Ekim 2021 tarihleri arasında Tophane-i Amire ev sahipliği yapacak. 

Bu yılki teması “Rezonans” olarak belirlenen BASE’te, 32 üniversiteden 100 yeni mezun sanatçı adayının 114 eseri yer alacak.

Her yıl  sanat dünyasından değerli isimlerin yer aldığı çok sesli bir seçici kurula sahip olan BASE’in 2021 yılı başvurularını; Aslı Sümer, Burak Delier, Çağrı Saray, Defne Casaretto, Derya Yücel, Gülçin Aksoy, Memed Erdener, Melek Gençer, Necla Rüzgâr, Nermin Kura, Nilüfer Şaşmazer, Oğuz Erten, Orhan Cem Çetin, Sarp Evliyagil, Seçkin Pirim ve  Serhat Kiraz değerlendirdi. 

BASE’in küratörü Derya Yücel, Türkiye’nin ortak mezuniyet sergisi BASE’in bu yılki teması olan “Rezonans”’ı şu şekilde anlatıyor. “Beş yıldır yaratıcı aktarımların hayata geçmesini sağlayan ortak titreşim ve bütünsel bir enerji alanı yaratan BASE’in 2021 seçkisi bir metafor olarak “rezonans” kavramını merkezine alıyor. Çünkü BASE, birbirinden farklı üretimleri, tavırları, düşünce ve yönelimleri, tıpkı birçok frekansı yapısında bulunduran ve karmaşık titreşimleri barındıran bir rezonans alanını paylaşıyor, çoğaltıyor, geleceğe aktarıyor. Politik, sanatsal ve kültürel olarak değişen rezonanslarda aynı titreşimsel ritmi yakalamak ve o ritmin sürekliliğini sağlamak… İşte belki de bu bizi “Rezonans”ın yaratacağı o ortak enerji ile doğabilecek bir şifaya ulaştırabilir.”

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle; Grundig, Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM) ve TEB Özel Bankacılık eş sponsorluğunda;  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi paydaşlığı ve      Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde düzenlenecek BASE, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da tüm hijyen ve güvenlik önlemlerinin ışığında ziyaretçilerini ağırlayacak. BASE eş zamanlı olarak base.ist adresinden de online olarak ziyaret edilebilecek. 

BASE’i Takip etmek için: Instagram/Facebook:base. ist 

Web sitesi: base.ist

Yorumlar