İslamiyet

Suudi Arabistan, Türkiye'den umre ziyaretini yasakladı

Suudi Arabistan, 33 ülkeden umre için ziyaretçi kabul edilmeyeceğini açıkladı, umreye ziyaretçi gönderemeyecek ülkeler arasında Türkiye'de var.

Suudi Arabistan, Türkiyeden umre ziyaretini yasakladı

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığının umre ibadeti için yurt dışından ziyaretçi kabul edeceğini duyurduğunu belirtti.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Duyuruda umre ziyaretinde bulunacakların, Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'de ibadet edeceklerin, Suudi Arabistan'da onaylı Kovid-19 aşılarını yaptırmalarının ön koşul olduğu belirtilmiştir. Ayrıca Kovid-19 tedbirlerine riayet edilerek günlük 60 bin, aylık ise yaklaşık 2 milyon umrecinin kabul edileceği kaydedilmiştir.

Bununla beraber hangi ülkelerden umreci kabul edileceği ve ülkelere kaç kişilik kontenjan verileceğinin ise ülkelerin vaka sayıları da göz önünde bulundurularak ilerleyen günlerde netleşeceği paylaşılmıştır.

Ancak şu an için Türkiye, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya, Pakistan, İran, Hindistan, Mısır, Lübnan'ın da bulunduğu 33 ülkeden umreci kabul edilmeyecek, bu listeler ilerleyen günlerde belli periyotlarla güncellenecektir. Konuyla ilgili yeni gelişmeler olduğunda vatandaşlarımızla paylaşılacaktır."

Her ay 2 milyon kişi umre yapabilecekSuudi Arabistan, günlük 60 bin kişinin umre ziyareti yapmasına izin vereceğini açıkladı.

 

Yorumlar