Yurt

Dokuz Günlük Ramazan Bayramı tatilinde köprüler ve otoyollardan geçiş ücreti alınmayacak

Köprü ve otoyollar 9 günlük bayram tatilinde ücretsiz olacak

Dokuz Günlük Ramazan Bayramı tatilinde köprüler ve otoyollardan geçiş ücreti alınmayacak

Türkiye genelinde Karayolları Genel Müdürlüğünün işletmesindeki köprü ve otoyolların 6 Nisan cumartesi sabah itibarı ile bayram tatili sonuna kadar 9 gün ücretsiz olacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Niğde Otoyolu Ana Kontrol Merkezi'nde bayram tedbirlerine yönelik basın toplantısı düzenledi. Bayramda 30-35 milyon arasında vatandaşın yurt çapında seyahat edeceğini öngördüklerini aktaran Bakan Uraloğlu, "Karayolu, demiryolu, havayolu ve diğer ulaştırma modlarıyla gidiş- dönüş seyahatleriyle yaklaşık 100 milyon ayrı yolculuk yapılacağını düşünüyoruz. Milyonlarca vatandaşımızın seyahatiyle memleketimizde bir nevi 'kavimler göçü' yaşanacak" dedi.

BAYRAM TATİLİNDE YOL İNŞAATLARINA ARA VERİLDİ

9 günlük bayram tatili süresi boyunca köprü ve otoyolların ücretsiz olacağını duyuran Uraloğlu, şunları söyledi: “Bu bayramda da Karayolları Genel Müdürlüğünün işletmesindeki köprü ve otoyollar Cumhurbaşkanımızın kararıyla cumartesi sabah itibarı ile bayram tatili sonuna kadar 9 gün boyunca ücretsiz olacak. Trafiğin yoğun olduğu karayolu güzergâhlarımızda yol çalışmalarına ara verdik. Trafiği yoğun olan tatil bölgelerinde ek önlemler aldık. Tatil süresince devam eden yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını asgari seviyede tutacağız. Bakım-onarım gibi nedenlerle şerit sayısında eksilme bulunan yolları da gözden geçirerek mümkün olan şeritlerin tamamını trafiğe açtık. Böylece uzun trafik kuyruklarının oluşmasını engelleyeceğiz.”

FAHİŞ FİYATLARLA OTOBÜS BİLETİ SATAN FİRMALARA CEZA VERİLECEK

Otobüs terminallerinde denetimleri sıklaştırdıklarını aktaran Uraloğlu, "Fahiş bilet fiyatları gibi durumlarda mağduriyet yaşanmaması için firmalara uyarılarda bulunduk. Otobüs firmalarına turizm taşımacılığında kullanılan otobüsleri kullanmalarına yönelik izin verdik. Ek seferler konulmak suretiyle taleplerin karşılanması için talepte bulunduk. Korsan taşımacılık yapan, sefer izni olmadan faaliyet gösteren, izinli olmayan yerlerde yolcu indiren veya bindiren ve fahiş fiyatlarla otobüs bileti kesen firmalara idari para cezası keseceğiz" ifadelerini kullandı.

METROLAR DA BAYRAM BOYUNCA ÜCRETSİZ OLACAK

İstanbul'da; Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hatları, Ankara'da; Başkent Ray ve İzmir'de İzban'ın ücretsiz olacağı duyuruldu.

Yorumlar