Dünya

Scientology tarikatı Danny Masterson davasıyla gündemde

Oyuncu Danny Masterson'ın taciz davasında newage inanç akımlarından Scientology tarikatının onu koruduğuna dair ifade verildi.

Scientology tarikatı Danny Masterson davasıyla gündemde

Yıllar önce That 70's Show adlı programı ile ünlenen oyuncu Danny Masterson, cinsel taciz ile suçlandığı davanın, ikinci duruşmasına Scientology tarikatıyla ilgili sözler damga vurdu. 

Scientology tarikatı nedir?

Hollywood Tarikatı olarak da anılan Scientology tarikatı Yeniçağ Akımlarının en popüler ve en tartışmalı oluşumu.  Amerikalı bilim kurgu yazarı L. Ron Hubbard tarafından kişisel gelişim amaçlı pluşturulan ama bir tür uzaylı dinine dönüşen tarikat, özellikle ünlüler arasında yayılan bir inanç akımı.  Scientology, Scientology Kilisesi'nin dinini tanıtmak ve yaymak için kullanılmaya çalışılmaktadır.

Scientology tarikatı nedir, Scientology müritleri nelere inanıyor?Scientology inancı hakkında bilinenler: Scientology nedir? Kurucusu kimdir? Scientology inancının esasları nelerdir?

 

Davanın, ikinci duruşması yapıldı

That 70's Show adlı programı ile adını duyuran Danny Masterson, cinsel taciz ile suçlandığı davanın, ikinci duruşması geçtiğimiz gün Los Angeles'ta yapıldı. Dinlenen tanıklar arasında 45 yaşındaki oyuncunun eski sevgilisi Christina B. yer aldı. Eski bir model olan B., Danny Masterson ile ilişkilerinin olduğu dönemde Masterson tarafından defalarca tacize ve şiddet uğradığını anlattı.

Ünlü oyuncu ile altı yıl aşk yaşadığını söyleyen Christina B., "Bir sabah uyuyordum, uyandın ve onun beni taciz ediyordu. Ona karşı koymaya çalıştığımda da bana tükürdü ve hakaret etti" dedi.

Eski bir model olan Christina B., o anlarda Masterson'ın tacizinden kurtulmak için, hiç hoşlanmadığı bir şeyi yapmaya yani kuvvetli bir şekilde saçını çekmeye karar verdiğini anlattı. B, "Bu onun hiç sevmediği bir şeydi ve bunu yaparsam beni bırakacağını düşündüm. Saçını çekince beni bıraktı" dedi. Christina B. bu olaydan bir ay sonra da Masterson ile aralarında benzer şeyler yaşandığını iddia etti.

Christina B: Danny Masterson  Scientology tarikatına üye

Christina B., oyuncunun Scientology tarikatına üye olduğunu da söyledi. B, "Scientology yetkilileri, dışarıdaki insanlara hiçbir şey anlatmamamı söyledi" dedi.

Christina B, daha sonra duruşmada Scientology tarikatının görevlilerinden Miranda ve Chris Scoggins ile başına gelenler hakkında konuştuğunu anlattı. B, olup bitenleri şöyle anlattı: Miranda'ya 'Beni taciz etti' dedim. O da bana 'İlişkide bulunduğun birini taciz etmezsin. Bir daha taciz kelimesini kullanma' dedi.

Christina B., daha önce 2016 yılında polise gidip şikayetçi olduğunu belirtti. Bölge savcı yardımcısının "Neden polise gitmek için bu kadar uzun süre bekledin?" sorusuna ise bunun için üç nedeni olduğu yanıtını verdi. İlkinin utanç olduğunu belirten Christina B, ikinci nedenin Danny Masterson'a yardım etmek olduğunu anlattı. Üçüncü nedeni de "Scientology kilisesinin beni mahvedeceğini düşündüm. Ailemle ve Scientology tarikatı üyesi olmayan arkadaşlarımla bütün bağlantılarımı kesmiştim. Benim için başka seçenek yoktu" diye ifade etti.

Şu anda 34 yaşında olan B, Danny Masterson ile tanıştığında henüz 18 yaşında olduğunu anlattı. Onunla bir partide tanıştığını belirten Christina B, "O harikaydı, büyüleyiciydi, onu sevdim" diye konuştu. Christina B, Masterson'ın kısa bir süre için de kendisine gerçekten harika davrandığını söyledi.

Jenny B. adında şu anda 46 yaşında olan bir başka kadın da Danny Masterson'a yönelik benzer suçlamalarda bulundu. Danny Masterson, 2000'li yılların başından bu yana çok sayıda kadın tarafından tacizle suçlanmıştı.

Masterson 2000'lerin başında beş farklı kadına tacizle gündemdeydi

Masterson ile ilgili ilk suçlamalar 2016 yılında ortaya atılmıştı. O dönemde Masterson'ın 2000'lerin başında beş farklı kadını taciz ettiği ileri sürülmüştü. Masterson tüm bu suçlamaları reddetmişti. Yasal olarak herhangi bir ceza almasa da bu iddiaların ardından rol aldığı 'The Ranch' adlı yapımdan çıkarılmış, çalıştığı menajerlik firması onunla ilişkisini kesmişti. Öte yandan Masterson, 2011 yılından bu yana oyuncu Bijou Phillips ile evli.

ntv.com.tr

Yorumlar