Güncel

Denizli Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan: Orhan Okulu

Denizli Yağlı Güreşleri'nin .Başpehlivanlık müsabakaları finalinde Cengizhan Şimşek'i yenen Orhan Okulu, 2022 yılı başpehlivanı oldu.

Denizli Yağlı Güreşlerinde başpehlivan: Orhan Okulu

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Pamukkale Belediyesi tarafından Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nde düzenlenen güreşlere, aralarında Cengizhan Şimşek, İsmail Balaban, Ali Gürbüz, Orhan Okulu, Recep Kara, Fatih Atlı, Mehmet Yeşil Yeşil, Şaban Yılmaz, Osman Aynur ve Mustafa Taş'ın da bulunduğu 43'ü başpehlivan olmak üzere yaklaşık 500 sporcu katıldı.

14 boyda düzenlenen güreşlerin başpehlivanlık mücadelesinde Orhan Okulu ve Cengizhan Şimşek karşı karşıya geldi. Rakibini yenmeyi başaran Orhan Okulu, güreşlerin başpehlivanı olmayı başardı.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ata sporunu yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını, bu yıl yoğun bir katılımla karşılaşmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Güreşleri izleyenler arasında Vali Ali Fuat Atik, Denizli milletvekilleri Cahit Özkan, Şahin Tin ve Ahmet Yıldız, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki'nin yanı sıra, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Ebedi Altın Kemer sahibi başpehlivanı Hüseyin Çokal da yer aldı. 

Yorumlar