Uzay

Türkiye Uzay Ajansı, Uluslararası Astronot Federasyonuna üye oldu

Uluslararası Astronot Federasyonu (IAF) Türkiye Uzay Ajansı'nın (TUA) resmi üyeliğini tescilledi.

Türkiye Uzay Ajansı, Uluslararası Astronot Federasyonuna üye oldu

TUA'nın, 71 ülkeden 407'yi aşan üyeye sahip en büyük uzay oluşumuna resmi üyeliği, IAF Genel Kuruluyla birlikte tescillendi.

 TUA'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Uzay Ajansı, 71 ülkeden 407 üyesi bulunan Uluslararası Astronotik Federasyonu (IAF) tarafından organize edilen IAC'de yerini aldı. Kongre kapsamında gerçekleştirilen IAF Genel Kuruluyla birlikte TUA'nın IAF'ye üyeliği tescillendi.

Öte yandan Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde 29 Ekim'e kadar sürecek organizasyonda TUA için fuar alanı tahsis edildi. Alanda TUA'ya TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü, Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), Delta V Uzay Teknolojileri AŞ ve Saha İstanbul da eşlik ediyor.

Her yıl 6 binden fazla katılımcıya ev sahipliği yapan Kongrede uzay alanında çalışmalar yürüten şirketlerin yanı sıra uluslararası kuruluşlar ve akademi dünyası etkinliklerde bir araya geliyor.

Kongrede, Milli Uzay Programı'nda yer alan hedeflere yönelik iş birliği görüşmeleri sürdüren TUA'nın, devletler ve kurumlar arası 25'in üzerinde ikili görüşme gerçekleştirmesi öngörülüyor.

Bu kapsamda, Rusya, Japonya, Birleşik Krallık ve Azerbaycan'ın ilgili uzay ajanslarının yanı sıra, Space X ve Blue Origin gibi uzaya yönelik yaptığı çalışmalarla son zamanlarda dikkati çeken uluslararası şirketlerle de görüşme yapılması planlanıyor.

Yorumlar