Uzay

Evrenin derinliklerini resimlemek için 3200 megapiksel teleskop kamerası üretildi

Uzay gözlemleri için üretilen dev dijital kameranın en önemli özelliği, benzeri görülmemiş bir görüş alanı üzerinden ayrıntıları yakalama yeteneğiç Öyle ki 25 kilometre uzaklıktan bir golf topunu üzerindeki tüylerle görüntüleyebiliyor.

Evrenin derinliklerini resimlemek için 3200 megapiksel teleskop kamerası üretildi

Astronomik gözlemler için üretilen dünyanın en büyük dijital kamerası tamamlandı. 3200 megapiksellik LSST Kamera, gökbilimcilerin kullanabilmesi için Şili'deki Vera C. Rubin Gözlemevi'nin dev teleskobuna monte edilmeye hazırlanıyor. Dev dijital uzay kamerası neredeyse bir araba boyutunda ve yaklaşık 3000 kilogram ağırlığında. Kameranın ön merceğinin çapı 1,5 metre...

LSST Kamera, dünyanın güney yarımküresinde gece gökyüzünde, araştırmacıların; karanlık enerji, karanlık madde, değişen gece gökyüzü, Samanyolu ve Samanyolu hakkında yeni bilgiler elde etmesi için muazzam bir veri hazinesi oluşturacak.

Vera C. Gözlemevi'nin Simonyi Araştırma Teleskobu'na monte edilecek 3200 megapiksel kamera, astronomların Uzayı benzeri görülmemiş ayrıntılarla gözlemlemesine yardımcı olacak.

Vera C. Rubin Gözlemevi, ABD Ulusal Bilim Vakfı (NSF) ve ABD Enerji Bakanlığı (DOE) tarafından ortaklaşa finanse ediliyor.

ABD Enerji Bakanlığı'nın SLAC Ulusal Hızlandırıcı Laboratuvarı'ndaki bilim insanları, mühendisler ve işbirlikçileri, yirmi yıllık çalışmanın ardından LSST Kameranın tamamlanmasını kutluyor.

Prof. Željko Ivezić: LSST Kamera tüm zamanların en iyi görüntülerini çekecek

Rubin Gözlemevi İnşaatı Direktörü ve Washington Üniversitesi profesörü Željko Ivezić. "SLAC'taki benzersiz LSST Kameranın tamamlanması ve Şili'deki diğer Rubin Gözlemevi sistemleriyle yakında entegrasyonuyla, tüm zamanların en iyi görüntülerini ve gece gökyüzünün şimdiye kadar hazırlanmış en bilgilendirici haritasını üretmeye yakında başlayacağız.  Bu hedefe ulaşmak için SLAC ekibi ve ortakları astronomi için şimdiye kadar yapılmış en büyük dijital kamerayı ürettiler. Kamera kabaca küçük bir araba boyutunda ve yaklaşık 3000 kilogram (6600 lbs) ağırlığındadır ve ön merceğinin çapı 1,5 metrenin (5 fit) üzerindedir; bu, şimdiye kadar bu amaç için yapılmış en büyük mercektir. 90 santimetre (3 fit) genişliğindeki başka bir merceğin, kameranın muazzam odak düzlemini barındıran vakum odasını kapatmak için özel olarak tasarlanması gerekiyordu. Bu odak düzlemi, özel olarak tasarlanmış 201 ayrı CCD sensörden oluşuyor ve o kadar düz ki yüzeyi, insan saçı genişliğinin onda birinden fazla değişmiyor. Piksellerin kendisi yalnızca 0,01 mm (10 mikron) genişliğindedir" dedi

Prof. Aaron Roodman: Uzay kamerası 25 kilometre uzaklıktan bir golf topunu çözebilir

SLAC profesörü ve Rubin Gözlemevi Direktör Yardımcısı ve Kamera Programı Lideri Aaron Roodman da "Yine de kameranın en önemli özelliği, benzeri görülmemiş bir görüş alanı üzerinden ayrıntıları yakalama yeteneğidir. O kadar harika ki, görüntülerinden yalnızca birini tam boyutta görüntülemek için yüzlerce ultra yüksek çözünürlüklü TV gerekir. "Görüntüleri o kadar ayrıntılı ki, dolunaydan yedi kat daha geniş bir gökyüzü alanını kaplarken, yaklaşık 25 kilometre (15 mil) uzaklıktan bir golf topunu çözebilir. Milyarlarca yıldız ve galaksinin yer aldığı bu görüntüler, Evrenin sırlarının açığa çıkmasına yardımcı olacak," açıklamasında bulundu.

Kathy Turner: Fiziğinin en zor, en önemli sorularından bazılarının yanıt aranacak

DOE'nin Kozmik Sınır Programı program yöneticisi Kathy Turner, "Ve bu sırların açığa çıkması giderek daha önemli hale geliyor. Temel fizik anlayışımızı her zamankinden daha fazla genişletmek, Evrenin daha derinlerine bakmayı gerektiriyor. Merkezinde LSST Kamerası bulunan Rubin Gözlemevi, kozmosun her zamankinden daha derinlerine inecek ve günümüz fiziğinin en zor, en önemli sorularından bazılarının yanıtlanmasına yardımcı olacak.” ifaesini kullanıyor.

LSST Kamerası test edildikten sonra Şili'ye gönderilecek

Artık LSST Kamerası tamamlandığına ve SLAC'de kapsamlı bir şekilde test edildiğine göre, paketlenip Şili'ye gönderilecek ve daha sonra Simonyi Araştırma Teleskobu'na kaldırılacağı And Dağları'ndaki Cerro Pachón'a 2737 metre (8980 feet) sürülecek. bu yıl.

Rubin Gözlemevi  Eski Uzay ve Zaman Araştırmasına hazırlanıyor

Vera C. Rubin Gözlemevi Operasyon Direktörü Bob Blum, “Rubin Gözlemevi Operasyonları, bu önemli dönüm noktasının inşaat ekibi tarafından tamamlanmak üzere olduğunu görmekten büyük heyecan duyuyor Birincil aynanın kaplanmasındaki ilerlemeyle birleştiğinde, bu bizi güvenle ve Eski Uzay ve Zaman Araştırmasını başlatmaya çok daha yaklaştırıyor. Oluyor."

LSST Kameranın temel amacı, çok sayıda gece gökyüzü nesnesinin konumlarını haritalamak ve parlaklığını ölçmek 

Araştırmacılar, Rubin'in oluşturduğu sağlam katalogdan zengin miktarda bilgi çıkarabilecek. Daha da önemlisi, LSST Kamerası, büyük gökadaların arka plandaki daha uzak gökadalardan gelen ışığı ustaca büktüğü zayıf yerçekimsel merceklenme işaretlerini arayacak. Zayıf mercekleme, gökbilimcilerin Evrendeki kütle dağılımını ve bunun zaman içinde nasıl değiştiğini incelemesine yardımcı olacak

Bilim adamları ayrıca galaksilerin dağılımındaki kalıpları ve bunların zaman içinde nasıl değiştiğini incelemek, karanlık madde kümelerini belirlemek ve süpernovaları tespit etmek istiyor; bunların hepsi karanlık madde ve karanlık enerjiye dair anlayışımızı daha da ilerletmeye yardımcı olabilir.

Araştırmacılar, eve daha da yakın bir yerde, Güneş Sistemimizdeki birçok küçük nesnenin çok daha kapsamlı bir sayımını yapmayı umuyorlar; bu, Güneş Sistemimizin nasıl oluştuğuna dair yeni bir anlayışa yol açabilir ve belki de biraz fazla gelen asteroitlerden kaynaklanan tehditlerin belirlenmesine yardımcı olabilir. Dünya'ya yakın.

Evrenin yapısı ve evriminin yanı sıra içindeki nesneler de daha yakın görüntülenecek

LSST Kamera ile araştırmacılar, Evrenimiz hakkında çok daha ayrıntılı bir anlayış elde etmeyi, onun yapısı ve evriminin yanı sıra içindeki nesnelerin doğası hakkında da fikir sahibi olmayı umuyorlar.

Uzmanlık ve teknolojiye katkıda bulunan ortak laboratuvarlar arasında, kameranın dijital sensör dizisini oluşturan Brookhaven Ulusal Laboratuvarı, endüstriyel ortaklarıyla birlikte kamera için lensler tasarlayıp üreten Lawrence Livermore Ulusal Laboratuvarı ve Ulusal Nükleer ve Parçacık Fiziği Enstitüsü yer alıyor. Fransa'daki Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi (IN2P3/CNRS), sensör ve elektronik tasarımına katkıda bulundu ve kameranın filtre değiştirme sistemini inşa etti; bu sistem birlikte kameranın ultraviyoleden kızılötesine kadar altı ayrı ışık bandını hedeflemesine olanak tanıyacak.

mistikalem.com / noirlab.edu

Yorumlar