Teknoloji

Giyilebilir yapay zeka telefonu: Humane Ai Pin

Humane, yapay zeka destekli Ai Pin'i tanıttıç Cihaz, arama, mesajlaşma, fotoğraf çekme gibi pek çok işleve sahip. Ama asıl marifeti yapay zeka devreye girdiğinde ortaya çıkıyor.

Giyilebilir yapay zeka telefonu: Humane Ai Pin

Yapay zekanın ve giyilebilir teknolojilerin gelişimiyle beraber birçok ilginç ürün karşımıza çıkmaya başladı. Humane isimli eski Apple çalışanları tarafında kurulan firma da bu ilginç ürünlere bir yenisi ekliyor.

Yıllar süren bir bekleyişin ardından nihayet Humane Ai Pin isimli sıra dışı cihaz tanıtıldı. Ai Pin, insanların gözlerini akıllı telefonlarından uzaklaştırmak ve etraflarındaki dünyaya bakmalarını sağlamak için yapay zeka kullanan bir cihaz.

Humane Ai Pin kesinlikle son on yılda en çok merak edilen teknoloji ürünlerinden biri ve bizi yapay zeka çağına taşımak için hazır. Şirket bunu "yapay zeka ile sıfırdan tasarlanmış bağımsız bir cihaz ve yazılım platformu" olarak tanımlıyor.

Ai Pin ile arama yapabiliyor, mesajlaşabiliyor, fotoğraf veya video çekebiliyor, müzik dinleyebiliyor, yol tarifi alabiliyor, beslenme hakkında bilgi edinebiliyor ve daha fazlasını yapabiliyorsunuz. Sesinizi veya dokunuşunuzu kullanarak cihazla etkileşime geçebilmek ve dahili hoparlörden veya bir çift Bluetooth bağlantılı kulaklıktan ses çalabilmek mümkün. Cihaz, gücünü dahili bir bataryadan alıyor ancak aynı zamanda ekstra güç için bir "batarya güçlendirici" ile eşleşiyor ve bu batarya, cihazı giysilerinize tutturmak için bir mıknatıs görevi de görüyor.

Şirket, AI Pin ile çalışan herhangi bir uygulama olmadığını, bunun yerine cihazın tamamen AI tarafından desteklendiğini söylüyor. Asistan, mesajları bulmaktan başka bir dilde sohbet etmeye kadar her şeyi sizin için yapıyor. Kamera ile eşleştirilen yapay zeka, yiyecek gibi nesneleri de tanıyarak beslenme konusunda sizi bilgilendirebiliyor. Ayrıca gerçek dünyadaki öğeleri tanıyabiliyor ve hatta bunları sizin için çevrimiçi olarak satın alabiliyor.

Şirket, bu eller serbest deneyimini hayata geçirmek için Microsoft, T-Mobile, Google, OpenAI, Slack, Tidal ve daha birçok şirketle ortaklık kurdu. Ayrıca, cihazı kullanarak yakaladığınız ve sorguladığınız tüm içeriğe erişebileceğiniz Humane Center'a da erişebiliyorsunuz.

Humane Ai Pin 699 dolara satılacak ve ekstra bir pil, şarj kutusu, şarj pedi ve şarj kablosuyla birlikte gelecek. Şirket, ceket veya çanta gibi daha kalın şeylere takmak için bir klipsin yanı sıra spor amaçlı daha ince giysilere takmak için pilsiz bir mıknatıs da dahil olmak üzere bir dizi aksesuar duyurdu. Ayrıca, cihazın kenarlarını korurken Pin'inize renk katmak istiyorsanız koruyucu kılıflar da piyasaya sürülüyor.

699 dolarlık taban fiyata ek olarak, bir abonelik planı için ayda 24 dolar ödemeniz gerekiyor. T-Mobile ile çalışan bu plan size ses, metin, veri ve yapay zeka ile sınırsız sayıda sorgu imkanı sunuyor. İnsanlar Ai Pin'i Amerika Birleşik Devletleri'nde 16 Kasım'da sipariş etmeye başlayabilecek.

Yorumlar