Astroloji

Kova Burcu 2024 yıllık burç yorumu

Astroloji verileri 2024 yılında kova burçlarına neler vaat ediyor? Astrolog Hülya Değer, kova burçlarının 2024 yılını mistikalem okurları için yorumladı:

Kova Burcu 2024 yıllık burç yorumu

2024 KOVA BURCU VE YÜKSELEN KOVA BURÇLARI YILLIK BURÇ YORUMU

Zodyak burçlar kuşağının devrimci, vizyoner ve sıra dışı burçları, sevgili KOVA lar..

2008 yılından bu yana köklü dönüşümleri anlatan PLÜTON gezegeni sizleri psikolojik ve ruhsal anlamda oldukça etkiledi. Artan sezgi gücünüzle birlikte sevmediğiniz işlerden, kişilerden, istemediğiniz durumlardan kurtulmak adına epey çaba gösterdiniz. Gizli yeteneklerinizi keşfettiniz, sizi sıkan ve bunaltan konulardan belki de özgürleşmeye çalıştınız. Ve evet işte bu yıl itibariyle PLÜTON artık burcunuzda 20 yıllık bir seyahate çıkıyor. Ancak 11 Haziran 2023- 21 Ocak 2024 arası ve 2 Eylül- 19 Kasım 2024 arasındaki zaman dilimleri PLÜTON Oğlak burcundan son defa geçiyor olacak. Bu da henüz PLÜTON’un son birkaç işi olabileceği anlamına geliyor, amacı ise sizin içinizdeki gerçek gücü bulup ortaya çıkarmanız.

22 Ocak – 31 Ağustos arası ve 20 Kasım 2024 den sonrasındaki 20 yıllık süreçte PLÜTON KOVA burcu geçişi fiziksel görünümünüzden, dünya görüşünüze kadar, temel motivasyonlarınızdan, iş ve yaşam hedeflerinize kadar önemli ve geniş kapsamlı bir dönüşüme neden olacaktır. Uzun süren bu geçiş akşamdan sabaha bir şeyleri değiştirmeyecek elbette ancak bu dönüşümün ilk adımları bu yıl 21-22 Ocak doğumlu KOVA burçları için start almakta. Varlığınızın her alanından yeniden doğuş sürecini bu 20 yıl boyunca yaşayacak, deneyimleyecek, değişerek dönüşeceksiniz.

2024 yılının genelinde Balık burcundan geçen SATÜRN haritanızın kişisel kazanımlarınız ve mali konularınızda sorumlu, tedbirli ve dikkatli olmanızı hatırlatacak. Değerleriniz üzerinden sınava sokacak SATÜRN sizleri; eğer maddi değerlere önem veren biri iseniz maddi; manevi değerlere önem veren biri iseniz manevi değerler öne çıkacak. Maddi konularda hatalı davranışlar ve kararlar söz konusu olabilir dikkatli ve tutumlu olmalısınız. Kaybetme korkusu, kıtlık bilinci, aşırı cimrilik ve ya bir gün parasız kalırsam kaygısı yoğunlaşabilir. Gerçekten neye ve ne kadara ihtiyacınız var onu netleştirmek durumundasınız. Sağlam yatırımlar da yapabilirsiniz bu arada zira gereksiz ne kadar harcamalar varsa temizlemek, azaltmak ve bırakmak zorundasınız. Bu geçişin bir benzerini 1995-1996 yılları arasında yaşamıştınız, birebir aynı olaylarla karşılaşmazsınız ancak hayatınızda benzer temalar aktive olabilir.

Astrolojinin büyük iyicili JÜPİTER 26 Mayıs 2024 e dek BOĞA burcunda ve haritanızın ev-yuva-aile ve anne/baba alanında. Ailenizi genişletmek, mülk alım satım işleri, aileden maddi ve manevi destek bulmak adına çok olumlu zaman dilimi olabilir sizler için. Evinizde, yuvanızda huzur ve bereketi arttıran bu geçiş 26 Mayıs 2024 den sonra İKİZLER burcu Jüpiter geçişi ile çocuk sahibi olmak, çocuğunuz varsa onlarla olan güzel gelişmeler adına desteklemeye devam edecek. Eğlenceli aktiviteler, yaparken keyif aldığınız işler, aşk ve romantik ilişkileriniz, çocuklarınız adına gurur duyacağınız gelişmeler yaşama ihtimaliniz var. Burcunuzun ilk derecelerinden ilerleyecek Plüton’un da Jüpitere vereceği destekle yaşamınızda mutluluk verici önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz.

2021 Aralık- 2023 temmuz arasındaki süreç sizin için özellikle aile ve yaşam koşullarınız, ile içi ilişkileriniz, ev ve yerleşime dair konular ve iş sorumluluklarınız, kariyer hedefleriniz ve mesleğiniz adına sizleri oldukça etkilemişti. Boğa ve Akrep burcu tutulmalarının etkisi ile oldukça önemli gelişmeler sıraladığım bu konularda etkiliydi. Bu yıl ise KOÇ ve TERAZİ burcunda yaşanacak tutulmalar yakın çevre, komşu, yakın akrabalarınız, varsa kardeşlerinizle olan ilişkilerinizi ve yurt dışı ve buralarla bağlantılı konularınızı, eğitim ve yasal süreçleri, akademik konuları ve uzak akrabalarınız ile olan gelişmleri yaşamanıza taşımaya başlayacak. Harita potansiyelleri uygun olan KOVA burçları adına süreç yurt dışında yaşama ve çalışma fırsatlarını getirebilir, önemli ve de mesleğinize destek oluşturacak etkili eğitimlere katılabilirsiniz. Yabancı dilinizi geliştirme fırsatı bulabilirsiniz. Bu alanda tutulmalar daha önce 2005- 2006 ve 1986-1987 yılları arasında olmuştu. Birebir aynı deneyimleri yaşamasınız elbette ama dönün bir bakın o zaman nasıl bir zaman kalitesiydi sizin için?

25 MART 2024 TERAZİ burcundaki AY TUTULMASI, özellikle 20-29 Ocak arasında doğan KOVA burçlarına pozitif anlamda destek verecek bir tutulma olacak. İş ve iletişim alanında çeşitli fırsatlarla karşılaşabilir, yurt dışı seyahatlere çıkabilir, önemli eğitimlere katılabilirsiniz. Eşinizin kardeşleri ile ilgili bazı gelişmeler yaşanabilir bu süreçte. Hukuki süreçlerde mevcut davalarınız varsa bunlarla ilgili sonuçlanmalar yaşanabilir. Medya ve iletişim sektörü, yayıncılık süreç destekleyici olabilir.

8 NİSAN 2024 KOÇ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI, Güneş’in maksimum yüceliminde ve retro MERKÜR katılımı ile gerçekleşecek. Bu kardeşleriniz varsa onların hayatında güçlü ve önemli bir konuda başlangıç anlamına gelebilir. Çevre değişimini ve bilgi akışı, düşünce biçiminizi de etkileyecek bu tutulma iş ve girişimlerinizi başlatmak adına sizleri teşvik edecek, yalnız Merkür retrosunun bitmesini beklemekte fayda var. Bu tutulma da daha çok 30 Ocak- 8 Şubat arasından doğmuş KOVA burçlarını etkileyecek.

18 Eylül 2024 de BALIK burcunda gerçekleşecek AY TUTULMASI sizin için mali konular ve finansal durumunuzu ortaya çıkartan bir tutulma olması adına önemli. Finansal anlamda zorlu süreçlerden geçenler adına bu tutulma oldukça zorlayıcı olabilirken, bütçe ayarlaması yapmanız gerekebilir satın almak istediğiniz şeyler adına. Mart ve Nisan ayında başladığınız iş ve projelerin getirilerini net olarak görebileceğiniz bu tutulmada VENÜS ve JÜPİTER arasındaki olumlu bağlantı 2-15 Ocak arası doğumlu KOVA burçlarına çok olumlu kazanç kapıları açılması adına destek verebilir.

2 Ekim 2024 de TERAZİ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI 2024 yılın son tutulması olarak konuyu tekrar yurt dışı girişimleri, akademik ve hukuki konular, vize-pasaport veya yurt dışı oturma hakkı almak, seyahatler, eşinizin kardeşleri, kardeşinizin evliliği/ ortaklığı vb konularına bir gündem oluşturacak. Burcunuzla olumlu bir bağlantıda gerçekleşecek olan bu tutulma özellikle 30 Ocak- 8 Şubat arasında doğan KOVA burçlarına destek verecek.
Cesaretin ve aksiyonun, hareketin gezegeni MARS 24 Kasım 2023- 4 Ocak 2024 arasında YAY burcundan geçiyor olacak. Arkadaş ve sosyal çevrenizi hareketlendiren bu geçiş süreci iş arkadaşlarınız ve onlarla ekip olarak başarmaya çalıştığınız iş ve projelerinize destek verecek. Yeni girişlerinizi ve geleceğiniz adına umut ettiğiniz olumlu projelerinizi hayata geçirebilirsiniz.

4 Ocak- 13 Şubat arasında Mars OĞLAK burcundan geçecek. Bu burçta MARS gücünü muazzam ortaya koyar ve odağınızı kaybetmenize izin vermez. Ancak haritanızın kapalı kalmayı, izole olmayı ve etkin biçimde kendinizi ortaya koyabilmeyi bir parça zorlaştıran bu alanı, süreç içerinden MARS enerjisini tam olarak kullanmanıza izin vermeyebilir. İsteksizlik, moralsizlik, enerji düşüklüğü olabilecek bu süreçte bazı şeylerin ters gidebileceğini, kendinizi başarısız ve sanki geri planda kalmış gibi hissedebileceğinizi söyleyebiliriz.

13 Şubat- 22 Mart 2024 arasındaki süreçte MARS enerjisi KOVA burcunun rengine bürünüyor olacak. Kendinizi güçlü ve iddialı bir şekilde ortaya koyma zamanı sizin için. Özellikle Mars ve PLÜTON un da kavuşumunu hesaba katacak olursak hırslı, azimli, başarılı olma isteğinizin çok güçlü ve de tutkulu biçimde tüm hedeflerinizin peşinde koşacaksınız. Liderlik enerjinizin güçlenmesi ile birlikte özellikle iş yaşamınızda yapmayı istediğiniz girişimler adına süreç sizi destekleyecek.

22 Mart- 30 Nisan 2024 arasındaki zaman diliminde Mars Balık burcu geçişi mali durumunuzu gözden geçirmenizi, gereksiz harcama kalemlerinizi bırakmanızı, gelir- gider dengesi kurmak noktasında dikkatli olmanızı isteyecek. Mali süreçlere dikkat etmeli, ihtiyacınız dışında harcamalarınızı kontrol altına almalısınız.

30 Nisan- 9 Haziran arasında MARS kendi yönettiği KOÇ burcundan geçiyor olacak. Bu geçişin burcunuzla uyumlu bir doğada olması size motivasyon kaynağı olacak ve bu motivasyonu da daha çok yakın çevrenizle, kardeşlerinizle ilgili konularda kullanacaksınız. Marsın doğası gereği, yakınlarla olan ilişkilerde gerginlikler, acele ve düşünmeden yapılan girişimlerde ise sıkıntılar ortaya çıkabilir, dikkatli olmalısınız.

9 Haziran- 20 Temmuz 2024 arasında MARS BOĞA burcu süreci aile ve yuva konularınıza vurgu yapacak. Telaşsız, sakin ve dingin bir enerjiyi çalıştıracak olan MARS, aile içi ilişkilerinizde ve mülkle ilgili konularda uzun zamandır sabrettiğiniz bir girişiminizde size motivasyon sağlarken; burcunuzla uyumsuz bir burçtan geçiyor olması da çekişmeleri, rekabeti ve gerilimi de arttırabilir. Taşınma ve yer değişimleri gündeme gelebilir. Ev ve yerleşimle ilgili önünü kesemediğiniz sorunlar sonrasında daha büyük bir problem oluşturabilir.

20 Temmuz- 4 Eylül 2024 arasında MARS İkizler burcu geçişi ile birlikte hareket alanınız aşk ve romantik ilişkilerinize, sosyal anlamda eğlenceli aktivitelere doğru kayacak. Çocuklarınız varsa onlarla ilgili çözümlenmesi gereken olaylar gündeme gelirken, onların yaşamlarındaki hareketliliğe de eşlik etmeniz gerekebilir. Bu geçiş aynı zamanda aşk hayatınızda da hareketli gelişmelere neden olabilir.

4 Eylül – 4 Kasım 2024 arasındaki süreçte ise YENGEÇ burcundan geçecek olan MARS çalışma ortamınızda huzursuzluk yaratması muhtemel olaylara neden olabilir. Ast üst ilişkilerinizde bazı huzursuzluklar olabilecek bu süreçte duygularınızla hareket etmeye meyilli olabilirsiniz. Sağlık anlamında da dikkatli olmalı, rutin beslenme ve uyku düzeninizi bozmamaya özen göstermelisiniz.

4 Kasım 2024 den itibaren ve 2025 yılı başına dek MARS ASLAN burcunda olacak ve bu burçta ise 7 Aralık 2024- 25 Şubat 2025 arasında RETRO pozisyonda kalacak. ASLAN burcundaki gerileme zamanında eşiniz ve evliliğiniz, ortaklı işleriniz noktasında bazı gelişmeler istediğiniz gibi gitmeyebilir. Aslan burcu burcunuzun tam karşısından geçerken; evliliğinizde çözümlenmemiş ne kadar konu varsa gündeme gelebilir. Eşinizin ailesinde bazı sıkıntılı süreçler evliliğinize de yansıyabilir. MARS geçiş yaptığı bu alanda özellikle 20-29 Ocak arasında doğmuş evli KOVA burçlarını daha fazla etkilerken, bekar ve ilişkisi olan Kova burçlarını ise evliliğe ve aile kurmaya hazır olup olmadıklarını test edebilecek olaylar yaşatabilir. Hukuki çekişmeler, avukatlık işler, rekabet ve ego çatışmaları da yine bu süreçte gündeme gelebilir.

2024 yılına bir MERKÜR retrosu ile gireceğiz. İletişim ve bağlantıları, konuşma-yazma-düşünme fonksiyonumuzu ifade eden MERKÜR’ün gerileme süreçlerinde geçmişe dönük iyileştirmeler, düzenlemeler ve gözden geçirip hataları fark etmek adına çok olumlu süreçlerdir. İletişim ve bilgi trafiğinde aksaklıklar yaşanmaması adına sizler özellikle ;

16 Aralık 2023- 3 Ocak 2024 arasında MERKÜR’ün YAY burcundaki gerileme süreci arkadaşlarınızla olan iletişim konularında, ekip çalışmalarında etkili olabilir. Yanlış anlamalar, iletişim sorunları, maksadını aşan söylemler sosyal ilişkilerinizde sıkıntı yaratabilir. Uzun zamandır haber almadığınız, görüşmediğiniz bir arkadaşınızla yine bu dönem bağlantıya geçebilirsiniz.

2- 25 Nisan 2024 arasındaki süreçte ise MERKÜR KOÇ burcundan gerilemeye başlarken konu başlıklarınız yakın çevre ilişkileriniz, seyahatler, eğitimler, komşularınızla olan ilişkileriniz ve kardeşlerinize dair konularla ilgili olabilir. Fikirsel anlamda kardeşler arası rekabet ve çatışma ihtimaline karşı dikkatli olmalısınız. O süreçte gündeme evrak işleriniz, imza gerektiren anlaşma ve sözleşmeler gelirse iyice incelemeden karar vermemelisiniz.

5- 29 Ağustos arasında ise MERKÜR BAŞAK ve ASLAN burçlarından gerileyecek. Bu retronun bir ucu ortaklı gelirleriniz, miras, eşin maaşı, borç almak veya kredi çekmek konularına; bir eşinizle olan iletişime, evliliğinizle ilgili düşüncelerinize, kararlarınıza vurgu yapacak. Aslan burcundan gerileme süreci daha fazlası ile eşler arası fikir ayrılıklarını, karşılıklı çatışma ihtimalini daha fazla vurgularken; BAŞAK burcundaki gerileme süreci ise mali konularda etki edebilir. Ödenmemiş borçlar, kredi sorunları, eşin gelirleri ile ilgili sıkıntılar evlilik içindeki iletişime de etki edebilir. Finansal konularda avukatlık işler gündeme gelebilir.

Boğa burcundan geçen URANÜS, yeni, ani ve öngörülmesi zor bazı değişimleri 2018 yılından bu yana ev-aile-yuva konularında hayatınızda gündem oluştururken; bu geçiş bu yıl daha fazlası ile 5- 15 Şubat arasında doğan KOVA burçlarını etkileyebilir. Taşınmalar, evle ilgili ani gelişen tamirat, tadilat durumları, emlak alım satımı ile ilgili konular, anne- baba sağlığınız üzerinde etki oluşturabilir. Bu yaşınıza kadar oluşturduğunuz ancak temeli çok da sağlam olmayan yapılar değişebilir, pamuk ipliğine bağlı aile ilişkileri yine bu geçişle birlikte kopma noktasına gelebilir. Aile içinde sizi sıkan, bunaltan, özgürlüğünüzü engelleyen her tür müdahaleye baş kaldıracağınız bir yıl olabilir.

Astrolog Hülya DEĞER - mistikalem.com
https://twitter.com/RehberAstro
https://www.instagram.com/astrolojininrehberligi?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==
https://www.facebook.com/hlydgr?locale=tr_TR
astrolojirehber@gmail.com

Yorumlar