Astroloji

Nisan 2024 Jüpiter Uranüs kavuşumunun burçlara etkileri

Yaklaşık 14 yılda bir gerçekleşen Jüpiter ve Uranüs birleşiminin etkileri başladı. 21 Nisan'da Boğa burcunda gerçekleşecek Jüpiter-Uranüs kavuşumunun etkileri daha çok ekonomik ve toplumsal olaylarda görülebilir.

Nisan 2024  Jüpiter Uranüs kavuşumunun burçlara etkileri

21 Nisan Boğa Burcunda  Jüpiter Uranüs Birleşimi astroloiik açıdan neleri sembolize etmektedir?

Jüpiter ve Uranüs'ün Boğa burcundaki kavuşumunun  etkileri en yoğun ilkbahar aylarında görülecek.  Nisan 2024 Jüpiter Uranüs Kavuşumu insanların hırs ve arzuları ile otoriter duygularını  kamçılar. İnsanlara yeni fırsat olanaklarının kapılarını açar. İnsanlar bu dönemde hedeflerine ulaşmak için yeteneklerini mümkün olduğunca kullanmaya gayret etmelidir. 

JÜPİTER GENİŞLEME, URANÜS DEĞİŞİM BOĞADA DA BİRLEŞİMLERİ İSE KÖKLÜ DİNAMİZM

Jüpiter bereketin, şansın, iyimserliğin, büyümenin, fırsatları ve varoluşun genişleyen yönlerinin sembolüdür. Uranüs yeniliğin ve ani değişimlerin habercisidir. Uranüs aynı zamanda devrimi, bilimi ve bilinçlenmeyi ifade eder.. 

İstikrar ve maddi kaynaklarla ilişkili Boğa burcundaki kavuşumları, teknolojik, maddi ve sosyal reform dalgası olarak ortaya çıkabilecek yaklaşan istikrar ve değişim birleşimine imkan sağlar. 

Ekonomik teknolojik ve finansal sistemleri etkileyen küresel ölçekte değişim ve yenilikler gündeme gelebilir. 

Toplumsal alandaki değişimler birçok ulus  ve yönetimin politikalarında yapısal değişiklikler sağlayabilir.  Toplumlar baskılara karşı reaksiyon gösterebilir. Aynı zamanda skandallar ve gayri ahlaki ilişkiler gündeme çıkabilir.  

İKİ DIŞ GEZEGENİN KAVUŞUMUN ETKİLERİ DAHA UZUN SÜRELİDİR

Jüpiter ve Uranüs iki dış gezegendir.  Dış gezegenlerin ( Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün ve Plüton) kavuşumu daha uzun zaman aralıklarında gerçekleşir ve dış gezegenler iş gezegenlere göre yavaş hareket ettiğimden daha uzun süreli olur. Dış gezegenler genellikle toplumsal alanlardaki olguları ve geniş alanları etkileyecek gelişimleri tetikler..  Tabii aynı zamanda kişilerin doğum haritalarındaki gezegen ve yıldız konumlarında göre insanların özel hayatlarındaki alanlarda da etkili olurlar.

Astrolojik sembolizmde Jüpiter genişlemeyi sembolize eden gezegendir. Etkisi alanına aldığı her şeyi büyütür ve genişletir. Sağladığı fırsatlar potansiyel olarak  iyicildir, umutları yeşerticidir.

Uranüs değişim gezegenidir ve bunu aniden gerçekleştirmenin sembolüdür. Toplumların sosyal farkındalıkları algılamasını, kendilerine yeni özgürlük alanları açmalarını ve özgün fikirler üretmelerini sağlar... Bu nedenle de devrimler ve sosyal başkaldırıların onun ekili olduğu zamanlara denk gelmesi manidardır.

YENİ VE BEREKETLİ DEĞİŞİM FIRSATLARI YAKALANABİLİR

Jüpiter-Uranüs birleşimi ilk bakışta otoriteye isyan ve başkaldırı hareketleri tetikler gibi görünse de toplumsan fayda amaçlı girişimlerin, kitlesel aydınlanmanın, bilimsel reformları da harekete geçirir.

Sözün kısası; Jüpiter ve Uranüs'ün buluşması  yeni ve bereketli gelişmeler için kıvılcımdır. Hem toplumsal hem de bireysel alanlarda sınırların aşılması ve yeni potansiyeller keşfetme şansıdır.  Fırsatlar iyi ve pozitif önde değerlendirildiğinde hem toplumsal hem de kişisel alanlarda önemli devrim ve evrim süreçleri yakalanabilir.

Bu birleşimde ay düğümlerine benzer derin ruhsal enerjiler de oluşabilir. Bu enerjiler özellikle 6-7 Nisan tarihlerinde başlayarak, 6-7 Mayıs tarihlerine kadar daha aktif hissedilebilir.

mistikalem

Yorumlar