Astroloji

Eylül ayı 2023 aylık burç yorumları

Astroloji verilerine göre 2023 Eylül ayında burçları etkileyebilecek olası halleri Uzman Astrolog Aygül Aydın yorumladı.

Eylül ayı 2023 aylık burç yorumları

Koç Burcu Eylül Aylık Yorumu

Sevgili Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, 4 Eylül’de Jüpiter’in Boğa burcundaki geri hareketine başlamasıyla ekonomik koşullarınızı gözden geçirmeniz gerekebilir. Harcamalarınızın hangi yönde ağırlıklı olduğunu fark etmek, yaşayacağınız krizlerin önüne geçmenize yardımcı olacaktır. Her zaman kazanmakla kalmayıp kazancınızı iyileştirmek ve bunu devamlı hale getirmek için bir fırsat kollamalısınız. Gecikmiş ödemelerinizin tamamlanması, rahatınızı kaçıran sorunların çözülmesi bu döneme denk gelebilir. Yaşadıklarınızın sizi daha az sarsması vereceğiniz tepkilerle doğru orantılı olacaktır. Risk almak yerine mevcut durumla ilgilenmek, kazanılan imkanların değerini bilmek ve bunları nasıl kazandığınızı unutmamak yönünde bir çaba göstermeniz gerekebilir.

Güneş ve Merkür’ün 6 Eylül’de Başak burcunda bir araya gelmesiyle hayatınızı daha pratik ve verimli hale getirmek için bazı değişiklikler yapabilirsiniz. Kendinizde bu gücü ve imkanı bulabildiğinizi görebilirsiniz. Sağlıklı yaşam denemeleriniz, seçeneklerinizi daha iyi anlama imkanınızın olması ve eksiklerinizi tespit etmek adına bu dönem sizin için faydalı olabilir. Rutinlerinizi yaşarken size neyin gerekli olduğunu, neyin sizin için artık önemini yitirdiğini de fark etmelisiniz. Zira her şey gibi rutinler de değişebilir, bu değişimi takip etmek ve deneyimlemek için istekli olmalısınız.

15 Eylül’de Başak burcunda gerçekleşecek yeniay ile beraber bir şeyler yapmak istedikçe engelleniyormuş gibi hissettiğiniz anların sonuna gelebilirsiniz. Her şeyi yerine koymak isterken önce yerleri, sonrasında da oraya koyacaklarınızı değiştirebilirsiniz. Bu da size yeni bir plan, yeni bir düzen getirecektir. Kendinizi buna ne kadar hazırladığınızı düşünmelisiniz. İyi düşünülmüş her detaya ihtiyacınız olabilir. Ekonomik koşullarınızı iyileştirecek sürprizler, aslında sizin kendi çabanızla oluşan durumlar haline gelebilir. Kendinize, sinirlerinize, duygularınıza ve sağlığınıza hakim olmanız gereken bir süreçtesiniz. Yeri geldiğinde dinlenecek, yeri geldiğinde çalışacaksınız ve her iki aşamada da mutlu hissedebilmek için zihnen bunu çözebilmelisiniz. Çalışma ortamınızda ya da beraber iş yaptığınız kişilerle yaşanacak pürüzlere kafanızı yormamalısınız. Seçici tavırlarınızın baskın gelmesi sizi bazı dedikodu ve krizlerden koruyabilir. Siz de bu konuda kendinizi korumak için çaba göstermelisiniz. Zira alacağınız yeni sorumluluklar, evinizde ya da iş ortamınızda gündeme gelebilecekler, sağlık ve iyi yaşam koşullarınız gündeminizde oldukça yoğun yer tutacaktır. Serdiğiniz minderin rahatlığı ve bu minderi serdiğiniz yerin sağlamlığını önceliğiniz haline getirmelisiniz.

Güneş’in 23 Eylül’de Terazi burcuna geçişi ile beraber ikili ilişkilerin söz konusu olduğu alanlarda emeklerinizin karşılığını bulabilir, yanlışlarınızdan sıyrılabilir ve kendinizi bu anlamda yeni gündemlere taşıyabilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz her konuda size birilerinin destek olabileceğini görmek bazı korkularınızı yeniden uyandırsa da akıllıca hareket etmek sizi zarara uğratmayacaktır. Bunun için de, ilişkilerinizi nasıl geliştirdiğinize ve karşılıklı olarak ne kadar iyi hissettiğinize odaklanabilirsiniz. Beklentilerinizi ya da çalışmalarınızı belirgin hale getirmek noktasında soru işaretlerinizi siliyorsunuz. Ortaklarınız, hayatınızdaki insanlar hatta sorun yaşadığınız kişiler konusunda bile hangi kriterleri göz önünde bulundurmanız gerektiğine ikna olabilirsiniz. İyi niyetinizin ve çabanızın suiistimal edilmediğini görmek isteğiniz, önemli konuşmaların önünü açabilir. Bu sayede hem sosyal hem de ticari konularda adım atmanız kolaylaşabilir. Anlaşmalar, yeni iş projeleri, hukuksal konulardaki önemli dönüşler gündemlerinizde yer bulabilir. Duygularınızı paylaşmak, fikirlerinizi sunmak ve bunların doğru değerlendirilebileceği alanları seçmek konusundaki engellerinizi aşıyorsunuz. Böylece duygusal konularda bir hamle yapmak adına fırsatlar bulabilirsiniz. Evlilik, ilişkinizdeki yeri ve dengeyi netleştirmek gibi konularla ilgilenmeniz gerekebilir. Güvenebilmek ve sevebilmek yetinizi geliştirebilirsiniz. Kendiniz için bir şeyler istemek ve seçmek, hayatınıza dahil olacak insanları bulmakla ilgili tüm tereddütlerinizi yok edecektir. Hayatınıza kaldığınız yerden devam ederken bir daha aynı noktada takılıp kalmamanızı sağlayacak seçimler yapmamayı deneyimleyeceksiniz.

Sizin için yılın en belirleyici günlerinden biri olan 29 Eylül’de, burcunuzda gerçekleşecek olan dolunay ile birlikte hayatınızda artık hiçbir şeyin aynı olmadığını ve olmayacağını görebilirsiniz. Daha hızlı ve akıcı gündemler, yeni gelişmeler oluşturabileceğiniz gibi geçtiğimiz yıldan bu yana süregelen konuların da netlik kazanması söz konusu olabilir. Sabrınızın sonuna gelmiş gibi düşünebilirsiniz ancak bu sonun güzel başlangıçlara gebe olması için zincirleri kırarken kendinizi, çevrenizi kırmamaya özen göstermelisiniz. Yüksek bir enerji hissedebilir, fiziksel olarak yorgun düşebilirsiniz. Bu gibi durumlarda atılan taş ve ürkütülen kurbağayla ilgili hesabı doğru yapmanız önemli olacaktır. İş projeleriniz, ilişkileriniz, bedensel durumunuz ve fiziksel sağlığınız gibi konular önceliğiniz haline gelebilir. Özellikle kariyer noktasında, hak ettiğinizi düşündüğünüz noktaya ulaşmak için son dokunuşları yapabilirsiniz. Sorumluluklarınız, bunları yerine getirmenin ya da getirmemenin sonuçlarına göre değişebilir. Kendinizi bu değişime adadığınızda beklentilerinizin birer birer gerçekleştiğini görebilirsiniz. Hayatınızın iplerini kendi elinize aldığınızda, sizi bağımlı hale getiren konularda yetilerinizi geliştirdiğinizde yeni deneyimler yaşamanız da olası hale gelecektir. İkili ilişkilerde önemli konuşmalar yapmak, tarzınızla ya da yaşadığınız koşullarla ilgilenmek, her ne kadar kendinizle baş başa olduğunuzu düşünseniz de yanınızdaki insanların varlığını ve etkisini hissetmek isteyebilirsiniz. Bu kez bunlar için daha cesur ve geçerli sebeplerle ilerleyecek olmak, iyi neticeler almanızı kolaylaştıracaktır.

******************************

Boğa Burcu Eylül Aylık Yorumu

Sevgili Boğalar ve yükselen burcu Boğa olanlar, burcunuzdaki Jüpiter’in 4 Eylül itibariyle geri hareketine başlaması kendinizle verdiğiniz mücadelede size destek çıkabilir. Yaşadıklarınızın bir karşılığı olarak daha mutlu ve zinde hissetmek isteyebilirsiniz. Hangi sürecin size kattığınız ya da katacağını daha iyi anlayabilirsiniz. Uzun vadeli olmasını istediğiniz konuların ve tarzların altyapısının eksiklerini görebilirsiniz. Yeni bakış açıları kazanmak isteyebilir, hazırlıklarınızı bu yönde yapabilirsiniz. Fiziksel değişimlerinizin sonuçlarını düşünebilirsiniz. Kilo kontrolü, spor ve hareketli bir yaşamın gerekliliğini görebilir ve bu konuda profesyonel destek alabilirsiniz. Neyi hedeflediğinizi ve bu konuda neyi değerlendirip değerlendirmenizi tahlil etmeniz gereken bir süreçtesiniz.

6 Eylül’de Güneş ve Merkür’ün Başak burcundaki kavuşumu iletişim becerileriniz ve bunların duygusal hayatınıza olan etkilerini gösterebilir. Aklınıza daha önce gelmeyen konularla ilgilenmek, yarım bıraktığınız ya da bir sebepten devamını getiremediğiniz işlere zaman ayırmak, yatırım ya da toprakla ilgili alanları araştırmak adına iyi bir süreç olabilir. Bir karara varmadan önce neleri düşünmeniz, neleri elemeniz gerektiğini görebilirsiniz. Bu da elinizi güçlendirecektir. Gönül meselelerinde bazı geçmiş konuların açılması söz konusu olabilir, eleştirilerinizin dozunu iyi ayarlamalısınız.

Başak burcunda 15 Eylül’de gerçekleşecek yeniay özel yaşantınız ve ilgi alanlarınız noktasında şansınızı yükseltebilir. Beklentilerinizin, kontrolünüzün dışında gelişen durumlara aşırı tepki göstermediğinizde ve bununla ilgilenmeye başladığınızda kazanan siz olabilirsiniz. Çocuk sahibi olmak, medeni durumunuzla ilgili değişiklik yapma fikirleri, bir çalışmayı ve fikri hayata geçirmek, kazanç ya da çevre elde edebileceğiniz ortamlar oluşturmak önemli gündem maddelerinizden olabilir. Gelir gider dengenizi koruduğunuzda, hem çalışmalara hem de keyfi harcamalara ayırdığınız bütçede kontrollü ilerlediğinizde bir riskle karşılaşmayacaksınız. Gecikmeli bir tatil planını yeniden devreye sokabilir, çevrenizden davetler alabilir, ailenizle ya da uzun süre bir arada vakit geçirdiğiniz kişilerle görüşmeler planlayabilirsiniz. İnsanlarla bu kadar iç içe iken yeni tanışmalar ve heyecanlar da kapınızı çalacaktır. Duygusal konularda karar vermek için zamana ihtiyacınız olabilir. Ancak bu zamanı ne ile ve nasıl geçirdiğiniz de önemli olacaktır. Nelerin üzerinde durduğunuz, neleri dert edindiğiniz ve beklediğiniz konusunda net ve açık ifadeler kullanmalısınız. Önünüzün her konuda açık olması yeterli değildir, bu açıklığı nasıl değerlendirdiğiniz her şeyin belirleyicidir.

Güneş’in 23 Eylül’de Terazi burcunda seyredecek olmasıyla kendinize ve işinize göstereceğiniz özen artış gösterebilir. Hareketli ve uzun listelerle günlerinizi geçirebilirsiniz. Ilımlı tavırlarınız ve iş bitiriciliğiniz dikkatlerden kaçmayabilir. Bunun çalışma koşullarınızın ve haklarınızın iyileştirilmesi gibi sonuçları olabilir. Ancak aynı zamanda gereğinden fazla iş yükü almadığınıza, başkalarına ait sorumlulukları yüklenmediğinize emin olmalısınız. Zira anlaşmazlık yaşamamak ve dengeleri koruyabilmek adına kendinize bu tarz misyonlar edinmeye açık olabilirsiniz. Tam da burada, dengenin gerçekte ne olduğunu fark etmelisiniz. Günlük hayatınızdaki basit gibi görünen olayların, sağlığınızı ve psikolojinizi nasıl etkilediğini görmek size önemli kararlar aldırabilir. Üretken, yazılı ve sanatsal işlerde başarılı, kazançlı bir dönem geçirebilirsiniz. Bundan en yüksek faydayı sağlayabilmek adına potansiyelinizden ve yeteneklerinizden vazgeçmeden hareket etmelisiniz. Sağlığınız ve fiziksel görüntünüz konusunda değişikliklere gidebilir, daha iyi bir beslenme planı yapabilir, estetik ve kişisel bakım işlerine ağırlık verebilirsiniz. Hem fiziksel olarak hem de tutumlarınızla dikkat çekecek olmak özellikle iş ortamınızda ya da günlük rutinlerinizi devam ettirdiğiniz alanlarda duygusal etkileşimleri beraberinde getirebilir.

29 Eylül’de Koç burcunda gerçekleşecek dolunay ile birlikte çevrenizde olup bitenlere inat kendiniz için bir şeyler yapma gayretinde ve isteğinde olabilirsiniz. Bunu yoğun bir şekilde hissetmek kadar hissetmenin ötesine de geçebileceğinizi, geçmek zorunda olduğunuzu bilmelisiniz. Huzurunuzun bozulduğu, ilişkilerin ve olayların arka yüzünün ortaya çıktığı durumlar karşısında sizden beklenilmeyeni yapmanız gerekebilir. Bireysel alanlarınıza siz sahip çıkmaz ve emek vermezseniz, bunu kimsenin yapmayacağını kabul ettiğinizde hem günlük hayatınızda hem de özel hayatınızda bazı sonuçları almanız kolaylaşacaktır. Sorun yaşadığınız kişiler, yaşadığınız haksızlıklar, sizde öfke uyandıran duyguların çabalarınıza gölge düşürmemesi için artık yolları ve yönleri ayırıyorsunuz. Kendinizi farklı kulvarlara taşımak, bunun alt yapısını oluşturmak için gereken tüm koşulları öğrenebilir ve bunlar için çalışabilirsiniz. Kendinize çalışmak ve zihninize göre hareket etmek için müsaade etmelisiniz. Bulunduğunuz yerden kısa süreli de olsa uzaklaşmak, yalnız vakit geçirmek bu noktada yardımcı olabilir. Hayatta her şeyi tek başınıza deneyimlemekten ziyade deneyimlerinden faydalanacağınız insanlarla bir araya gelmek size zaman ve fırsat kazandırır. Denenmemişi deneyebilir, mevcut durumu iyileştirecek yeni ve farklı çözümler üzerine düşünebilirsiniz. Kemik sağlığınız, yüzünüzle ilgili estetik ya da bakım işlemlerinizle ilgilenmeniz gerekebilir. Takviyeleri alırken ihtiyaçlarınızı öncelikli hale getirmeli, uzman kontrolünde ilerlemelisiniz. İçeriyi inşa etmenin dışarıyı da şekillendireceğini unutmayın.

***************

İkizler Burcu Eylül Aylık Yorumu

Sevgili İkizler burçları ve yükselen burcu İkizler olanlar, Boğa burcundaki Jüpiter’in 4 Eylül’de geri hareketine başlamasıyla iç dünyanızla ilgilenmeye başlayabilirsiniz. Bu konuda ihmal ettiğiniz bazı gerçekler, inatlaştığınız ilişkiler söz konusu ise yeniden düşünmeniz gerekebilir. Size iç huzuru yaşatan insanların ve olayların varlığı için mücadele verdiğinizden emin olmalısınız. Kişisel gelişiminiz, karşılaştıklarınızı değerlendirme şekliniz ve bunları hayatınıza yansıtmanız öncelikleriniz arasına girmelidir. Ekonomik açıdan beklentilerinizin gerçekleşmesinden emin olmalısınız. Kendinizi garantiye almadan herhangi bir söz vermek ya da hamle yapmak doğru olmayabilir. Çevrenizdeki olumsuz düşüncelerin sayısının artması kabuğunuza çekilmenize neden oldu diye hayatınızdan vazgeçemezsiniz. Sorunun olmamasını değil, bunları aşıp hayatınıza bakmanız için gücünüz olmasını dilemelisiniz.

Güneş’in ve yönetici gezegeniniz Merkür’ün 6 Eylül’de Başak burcundaki kavuşumu, evinizde geçireceğiniz zamana ve burada yapacaklarınıza dikkat çekebilir. Kendinize dinlenmek için fırsat oluşturmamayı sonlandırmalısınız. Çalışmalarınıza evinizden devam etmek, bu konuda size yardımcı olabilir. Evinizle ilgilenmek, satınalma ve taşınma işlemlerinizi gözden geçirmek, eksikleriniz ve ihtiyaçlarınızla ilgili hazırlıklar yapmak gündeminizde yer bulabilir. Bazı konuların yeniden gündeme gelmesi, aile büyüklerinizin öneri ve eleştirileri gibi durumlarda sözleriniz belirleyici olabilir. İmza ve karar gerektiren konuları detaylı bir şekilde düşünmek için doğru bir zamandasınız.

15 Eylül’deki Başak yeniayı aile ve yaşam koşulları konusunda size bazı fırsatlar getirebilir. Ev işleriniz, taşınma ve satın alma konularınız hızlanabilir ve sonuç alabilirsiniz. Sizin için sürüncemede kalan, çözülemeyen, anlaşılamayan her şeyin netlik kazanması üzerinizdeki yükü ve baskıyı azaltacaktır. Rahatlık ve sadelik içinde yaşamak, rutinlerinizde kalmak her şeyin üstünde olabilir. Bunu sağlayacak bir gelişme olduğunda ya da oldurulması gerektiğinde sorumluluk alabilirsiniz. Kızdığınız ya da farklı düşündüğünüz konularda tepki göstermemeli, yapıcı olan her teklife kulak vermelisiniz. Göremediğiniz bir detayın önünüze gelmesi, fazlaca kurduğunuz bir konunun ise aslında çok basit bir şekilde çözülebildiğini görebilirsiniz. Hayatın içerisinde her şey sırası gelip oluyorken siz de kendi hayatınızda bir sıralama yapmalısınız. Yanlış bir karar alacağınız korkusuyla adım atmamak sizi yaşayacağınız mutluluktan alıkoyabilir. Unutmayın yanlışlar düzeltilebilir ama mutluluk ise kaçar. Kovalamacayı bırakıp size sunulan, teklif edilen imkanları değerlendirmeye almalısınız.

23 Eylül itibariyle Güneş’in Terazi burcunda hareket etmesiyle eğlence merakınız ve hayatı keyifli hale getirme isteğiniz konusunda destekler bulabilirsiniz. Çalışma hayatınızdan ve aile sorumluluklarınızdan arta kalan zamanları değerlendirmek isteyebilirsiniz. Hobilerinizle ilgilenmek ya da yeni uğraşlar bulmak, tatil planlarını gözden geçirmek, sosyal etkinlikler düzenlemek ya da bunların bir parçası olmak üzerinizdeki stresi ve baskıyı ortadan kaldırabilir. Zihninizi ve gündeminizi rahatlatmak becerilerinize ve duygularınıza daha iyi hakim olmanızı sağlayabilir. Bu da, hayal gücü gerektiren işlerin üstesinden gelmenizi kolaylaştıracak ve size yeni imkanlar tanıyacaktır. Bir şeyler üretmek ve bunların göze, kulağa hitap etmesini istiyorsanız bu dönemi çok iyi değerlendirmelisiniz. Aşk hayatınızla ilgili hayal kırıklıklarınızı ortadan kaldıracak, var olan ilişkinizi güçlendirecek gelişmeler söz konusu olabilir. Karşılıklı bir çaba görmek, ilgiyi ve sevgiyi canlı tutacağı için buna önem vermeniz gerektiğini fark edebilirsiniz. Mutluluğun koşullara değil, birbirinizle olan iletişiminize bağlı olduğunu gördüğünüzde küçük adımların önemli ve büyük yollara çıktığını görebilirsiniz. Çocuk sahibi olmak, ihtiyaç sahibi çocuklarla ilgilenmek, onların yeteneklerini kullanmalarına yardımcı olacak ortamlar kurmak gibi gündemleriniz söz konusu olabilir. Sevgi ve emek ilişkisini filmden hayatınıza taşımak için ideal bir dönemdesiniz.

Koç burcunda 29 Eylül’de gerçekleşecek dolunay sadece bugünü değil bugünden sonrasını da düşünerek ilerlemeniz gerektiğini hatırlatabilir. Her şeyin kısa vadeli olanına veda ederek geleceğinizi büyük ölçüde şekillendiren işlerin ve düşüncelerin peşine düşmelisiniz. Kendinizi geç kalmış hissettiğiniz günlerin sonuna geldiniz. Bugün yeniden ve daha iyisiyle başlamanız için hayatınızdaki ekonomik ve duygusal tüm parametreleri düşünmelisiniz. Çünkü başlangıç noktanızı, kime ve neye ne kadar yer verdiğiniz belirleyecektir. Her şeyin sizin çabanıza ve emeğinize bağlanmasından yorulsanız da bunu avantaja dönüştürmek için önemli fırsatlar yakalayabilirsiniz. Hayallerinizin size yakın olması için bu yakınlığı siz başlatabilirsiniz. Bu durum, bazı insanlardan ve konulardan uzaklaşmanız sonucunda olabilir. Dolayısıyla biten dostluklar ve işlere üzülmek için vakit harcamamalısınız. Bakış açınızın değişmesi, doğruyu yanlışı net bir şekilde görmeniz cesaretinizi arttıracaktır. Ancak bunu yanlış söylemlere, kararlara sebebiyet verecek tavırlara dönüştürmemeye de dikkat etmelisiniz. Sosyal hayatın içinde daha çok yer almak, hem fiziksel olarak hem de sanal ortamda ses getirmek, haliyle sizi yeni insanlarla bir araya getirecektir. Herkesten öğrenecekleriniz, ilham alacaklarınız var. Kendi özgür ve özgün fikirlerinizi besleyebilmek adına bilgiye ve insana olan tutumlarınız belirleyici olacaktır. Yeniden başlattığınız her şeyin size hizmet edeceği bir dönemdesiniz.

***************

Yengeç Burcu Eylül Aylık Yorumu

Sevgili Yengeçler ve yükselen burcu Yengeç olanlar, 4 Eylül’de Jüpiter’in Boğa burcunda geri hareketine başlaması sosyal çevrenizi gözden geçirmenizi hatırlatabilir. Rahat hissettiğiniz ancak size bir getiri sağlamayan ortamlarda kalmayı sürdürmek bir hata olabilir. Bunu fark etmek ve kabullenmek için bir sorun yaşamayı beklememelisiniz. Güçlü ilişkiler kurmak ve bunları sürdürmek için şu andaki durumunuzu iyi analiz ederek ilerlemelisiniz. Yolculuklar ve burada yapacaklarınızla ilgili sorunlardan en az derecede etkilenmek için kendinize bir b planı oluşturmanızda fayda var. Aranızda parasal görüşmelerin geçtiği kişilere ve borçlanmalara dikkat etmeniz gerekebilir. Yatırım planlarınız, uzun vadeli gelecek düşünceleriniz için hangi konularda ilerleme kaydetmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Kendinizdeki eksiklikleri bilmek daha iyi hazırlanmanız için size yardımcı olacaktır.

Güneş ve Merkür’ün 6 Eylül’de Başak burcundaki kavuşumu okumadığınız kitapları, yazmadığınız yazıları ve sakladığınız fikirleri ortaya çıkarabilir. Hızlı ve yoğun bir sürecin içinde olmanız bunları ertelemenize neden olduysa şimdi telafi şansı bulabilirsiniz. “Nasıl” diye sormaktan çekinmemeli, konuşmak ihtiyacı hissettiğinizde bunun gereğini yapmalısınız. Yakın çevrenizle olan ilişkilerinizi gözden geçirirken hayatınızda kalmaya devam edebilenler için gardınızı düşürebilmelisiniz. İş görüşmeleri, geri dönüşler ve yazılı başvurularla ilgili haberler alabilirsiniz. Teknolojik cihazlarınızın yedekleme ve yenileme işlemleri için kararınız netleşebilir.

Başak burcunda 15 Eylül’de gerçekleşecek yeniay hatasıyla sevabıyla diyerek her şeye bir sünger çekmenize yardımcı olabilir. Artık düşünecek yeni konularınızın, konuşacak yeni arkadaşlarınızın ve üzerinde çalışacak yeni fikirlerinizin olmasını isteyebilirsiniz. Bunu istemediğiniz zamanların geride kalması bir ziyan olarak düşünmeyin. Telafi fırsatları edinebilir, edindiğiniz tecrübeleri değerlendireceğiniz gelişmeler yakalayabilirsiniz. Kendinizi yetiştirme noktasında daha düzenli ve kesin gerçekler üzerinden hareket etmek bu noktada işinizi kolaylaştıracaktır. Süreç yorucu ve yoğun geçse de, bundan kazanımlarınızın olacağını bilmek sizi motive edecektir. Dalgınlık ve dikkat dağınıklığının size bir yanlış yaptırmaması için söylemlerinizin ve eylemlerinizin dozunu iyi ayarlamalısınız. Nasıl bir arkadaş edinmek istiyorsanız öyle davranacağınız, nasıl bir iş istiyorsanız ona göre çalışacağınız bir dönemdesiniz. Bunun farkındalığı ve aydınlanması, gittiğiniz yerlerde ve yaptığınız çalışmalarda etkisini gösterecektir. Ertelenen yolculukları gündeme getirebilir, görüşmediğiniz arkadaşlarınızla görüşebilir ve beklettiğiniz başvuruları tamamlayabilirsiniz. Her şeye daha gerçek bir açıdan bakmak sizi bu sefer korkutmayacak. Zira istediğiniz her şeyin anahtarı olacak bilgiye ve yetiye gerçek manada sahip olduğunuzu göreceksiniz. Araç alımı, elektronik cihazlarla ilgili değişiklikler işinizi kolaylaştırabilir.

23 Eylül’de Güneş Terazi burcuna geçerek sevdiğiniz ve mutlu olduğunuz yerleri, işleri ve insanları gündeminizde daha sık tutabilir. Hayatınızın akışı kendinize doğru çevirmek isteyebilirsiniz. Evinizle ilgilenmek, gayrimenkul işlemlerini değerlendirmek, evden çalışma modelleri geliştirmek, aile hayatı gibi konular ön plana çıkabilir. Kafa karışıklığı yaşadığınız noktalarda, bir karar almak istediğinizde, bir fikriniz olduğunda ailenizden, özellikle de ailenizin kadın figürlerinden önemli destekler alabilirsiniz. Düşüncelerinizin ve hislerinizin anlaşılmadığını düşünmek yerine anlaşılabilir olmak ve birbirinizi doğru dinlediğinizi bilmek konusunda üzerinize düşeni yapmalısınız. Beklentileriniz kadar karşınızdaki kişilere bıraktığınız etkilerin de farkında olmalısınız. Bu da aile içi ilişkilerinizi toparlayabilir, aranızdaki husumeti sonlandırabilir ve daha iyi bir iletişim şekli kurmanızı sağlayabilir. “Evinizde gibi hissetmek” sözünün altını doldurabileceğiniz bir dönemdesiniz. İşinizde ve ilişkilerinizde huzurlu olmak, karmaşadan uzak yaşamak adına bunları önce sizin yaptığınız ve bir rutine dönüştürdüğünüz bir dönem olmasına izin vermelisiniz. Kendinizi sadece zorlamanın değil, zorladığınız noktanın gereğini yapma konusunda geliştirebilirsiniz. Güvenli ve özel alanlarınızda vakit geçirmek, sizi bundan alıkoyan her şeyin ve herkesin farkına varmanızı sağlayacaktır. Fark ettiklerinizi unutmayın.

Koç burcunda 29 Eylül’de gerçekleşecek dolunay ile sorumluluklarınızı ayrıştırabilecek, kendinize yeni bir takvim oluşturabileceksiniz. Bazı mutlulukları eşzamanlı olarak yaşayabilmek mümkün olabilir. Arada kalmışlık hissinin sizi yavaşlattığı günleri geride bırakmak için bunu yapmaktan çekinmemelisiniz. Her şeyin bir anda ve üst üste gelmesi bu takvimi çıkarmanızı kolaylaştırabilir. Bu sayede istemediğiniz, hoşlanmadığınız durumları ve bunların nedenlerini daha iyi tespit edebilirsiniz. Yaşadığınız her şeyin altından illa bir neden arayacaksanız, iyiliğiniz ve bunu sürdürmeniz için nedenler aramalısınız. Her şeyin hızla değiştiği bir dönemde, bu hıza ayak uydurabilmek için cesaretli olmalısınız. Sakince düşündüğünüzde ve çekincelerinizi dinlemeyi bıraktığınızda buna sahip olduğunuzu görebilirsiniz. Sorumluluklarınızı geliştirmek ve gerektiği durumlarda da değiştirmek gerekebilir. Bu konuda girişken olmalısınız, bir kenarda beklemenin size ya da ailenize, çalışma koşullarınıza bir faydası olmayacaktır. Üzerinize düşeni ne kadar fark ettiğiniz, bunlara ne kadar uyum sağladığınız ve kendi ayağınız üzerinde ne kadar durduğunuz her şeyin yönünü değiştirecektir. İstediğiniz pozisyon, iş koşulları, gelir ve statü konuları ile bırakmak istediğiniz etkiyi bu sayede mümkün kılabilirsiniz. Güvendiğiniz kişilerle aranızdaki mesafeleri güncellemek, hem çevrenizi yenilemenizi hem de sizi aşağıya çeken durumların önlenmesini sağlayabilir. Bunu kalıbın dışına çıkmak olarak adlandırmaktansa yeni bir kalıp olarak düşünüp değerlendirmeniz işinizi kolaylaştırabilir.

***************

Aslan Burcu Eylül Aylık Yorumu

Sevgili Aslanlar ve yükselen burcu Aslan olanlar, 4 Eylül’de Jüpiter’in Boğa burcundaki geri hareketiyle beraber kariyerinizdeki ilerleyişinizi tüm aşamalarıyla görebilirsiniz. Maddi açıdan güçlendiğiniz ve yerinizi sağlamlaştırdığınız bir süreçte, kaçan fırsatlara da odaklanmanız gerekebilir. İş değişikliği, tekliflerle ve farklı alanlarla ilgilenmek konusunda yeniden düşünebilirsiniz. Yaptığınız yatırımlar, aldığınız işler, kendinizi göstermeye çalıştığınız alanların artı ve eksilerini görebilmek öfkenize hakim olmanızı zorlaştırabilir. Kendinize ya da yaşadıklarınıza kızmak, aşırı tepki vermek ve direnç göstermek yerine işaretleri yakalamaya çalışın. Düşüncelerinizin değil, eylemlerinizin hayatınıza olan etkisini net bir şekilde fark edeceksiniz Bu farkındalığı doğru kullanın.

6 Eylül’de Başak burcundaki Güneş Merkür kavuşumuyla, şanslı olduğunuz kadar şansınızı kullanacağınız alanları da sunabilir. Hayatınızı bir düzenin üzerine inşa ederken bir elemeye gitmeniz gerekebilir. Elle tutulur sonuçlar almanın, kendinizi garantide hissetmek için önemli olduğunu düşünebilirsiniz. Harcama kontrolü yapmanız gerekebilir. Bu sizi öngörülemeyen sorunlardan koruyacaktır. Emek vermek, sonu boş olan bir eylem değildir. Bunu görebilmek telaşınızı azaltacaktır.

15 Eylül’de Başak burcunda gerçekleşecek yeniay ile birlikte emin olduğunuz her şey için adım atmak sizin için kolaylaşacaktır. Kendinizi nerede mutlu ve rahat hissedecekseniz, hangi koşul kazanımlarınızı koruyacaksa ona hizmet edebilirsiniz. Önemli sorumluluklar alıp bunların karşılığında da önemli sonuçlar alabilirsiniz. Hiçbir şeyi boşuna yaşamadığınızı düşündürecek konularla ilgilenebilirsiniz. Özel hayatınız ve manevi değerleriniz sizin için daha önemli hale gelebilir. Bu konuda kararlar almak için yeni kriterler oluşturabilirsiniz. Böylece acelece verilmiş, gereksiz risk alınmış durumların önüne geçebilirsiniz. Garantide kalmak isterken “garantinin” tanımını yeniden yapmanız gerekebilir. Bu size alışılmışın dışında gelebilir ya da sınırlarınızı, sinirlerinizi fazlaca zorlayabilir. Hayatla olan anlaşmazlığınızın sonuna gelmek için bu zorluğa göğüs germelisiniz. Ekonomik koşullarınızı iyileştirecek, ortakları işlerinizi düzene sokacak bazı fikirler ortaya koyabilirsiniz. Bunlar için akıllıca çalışılmış bir sistemle ilerlediğinizde çevrenizin desteğini de alabileceksiniz. Desteğe “hayır” dememek sizi ticari ve duygusal “evet”lere götürebilir.

23 Eylül’de yönetici gezegeniniz Güneş’in Terazi burcundaki seyriyle beraber kendinizi ve ifadelerinizi daha fazla ve daha şık bir şekilde göz önüne koyabilirsiniz. Hayata dair düşünceleriniz ve istekleriniz kadar bunların uygulanabilir, ilgi çekebilir olmasının önemli olduğunu fark edeceksiniz. Yaptığınız iş, eğitimini aldığınız konu, ilgilendiğiniz alan ne olursa olsun bir destek ve karşılık görebilmek için uygun bir zamandasınız. İnsanlarla tanışmak, bazı görüşmeleri gündeme getirmek, hem ticari hem de sosyal açıdan ziyaretler yapmak, vizyonunuzu genişleteceği gibi bu vizyonu değerlendireceğiniz alanların sayısını da arttırabilir. Yeteneklerinizi, yazılı işlerle ve sosyal ağlarla sunabilirsiniz. Bu konuda bilirkişilerden, yakınlarınızdan destekler alabilir ve daha profesyonel hareket etmeye başlayabilirsiniz. E-ticaret, danışmanlık gibi konularda bir gündeminiz varsa ya da oluşturmaya çalışıyorsanız başlangıç noktanızı bulmanız kolaylaşabilir. Hayatınızdaki insanların önem derecelerini, gerçek niyetlerini ve desteklerini ayırt edebileceğiniz bir süreç olabilir. Kiminle hangi mesafede durmanız gerektiğini düşünmekten kaçınmamalısınız. Kendinizi boşu boşuna feda ettiğiniz, hem cebinizden hem kalbinizden vermek zorunda kaldığınız ilişkilere yeni bir düzenleme yapmalısınız. Bu sayede sizi bir zorunlulukta bırakan arkadaşlıkları bitirmeniz ve buna bağlı olarak da gerçek dostluklarınızı pekiştirmeniz için önemli fırsatlar elde edebilirsiniz. Haklılığınızın anlaşılması, kazandığınız fakat elde edemediğiniz ödemeler, psikolojik destekler gibi konular gündeminize gelebilir. Adaletin var olduğuna şahit ve ikna olacağınız durumlar fiziksel geziler ve sanal ortamda yapacağınız görüşmeler, duygusal konuları hareketlendirebilir. İlişkileriniz, işiniz, düşünceleriniz başta olmak üzere hayatınızın kilometre taşlarını görmek ve bunları sağlamlaştırmak için altın tepside sunulacak gelişmelere hazır olun.

29 Eylül’de Koç burcunda gerçekleşecek dolunay sizi sınava tabi tutuyormuş gibi hissettirebilir. İyi hazırlandığınız, mantığınızı kullanabildiğiniz ve bir sonraki sorunun da ardından sınavı geçmeye odaklandığınızda üstesinden geleceğinizi bilmelisiniz. Toplum içerisinde ya da kendi yaşam alanlarınızda bireyselliğinizi gösterseniz de buna yeteri kadar önem verdiğinizle yüzleşebilirsiniz. Sizi en çok zorlayacak soru bu olabilir. Ne şekilde mutlu olabilir, hangi konuda ilerleyebilir, yeteneklerinizi nerede ve nasıl sergileyebilirseniz ona doğru yönelmelisiniz. Size bunu getirecek bilginin peşinden gideceğiniz ve bunu bir araca dönüştüreceğiniz bir dönemdesiniz. Yaşadıklarınızın inandıklarınızla, benimsediklerinizle uyuşmadığını görmek sizi bu anlamda cesaretlendirebilir. Bir kere yaşadığınızı bir daha yaşamamak iyi bir motivasyon kaynağı olabilir. Kendinizle karşı karşıya kalmak, hakkınızı kenarda bırakmak yerine artık konumunuzu değiştirmelisiniz. Bu değişiklik size çevre değişikliğini ve beraberinde gelecek iş fırsatlarını, sosyal desteklerini de getirebilir. Arayış içinde olmak bulmanın önemli bir parçasıdır, dolayısıyla da bu süreci kendiniz için daha fazla zorlaştırmamalısınız. Sancısını çektiğiniz her şeyin güzel neticeleceğini bilerek ilerlediğinizde insanlarla ve yaşadıklarınızla barışmanız kolaylaşacaktır. Eğitim hayatınızda bir sayfa açmak, bilgilerinizi paylaşmak, sosyal mecraları daha aktif kullanmak ve bunları tek başına sağlayabilecek bir düzenek hazırlamak isteyebilirsiniz. Fikirlerinizi projelendirmek, aklınızdan geçenleri somut bir çalışmaya dönüştürmek adına resmi kurumlardan ya da araştırmalarınızdan destekler alabilirsiniz. Hukuksal konular, özellikle yakın çevrenizle ve ailenizdeki bazı bireylerle yaşayabileceğiniz anlaşmazlıklar gündeme gelebilir. Herkesin hakkını ayırabilen ve kendi hakkını da uygun bir dille savunabilen biri olmak dikkatlerden kaçmayacaktır.

***************

Başak  Burcu Eylül Aylık Yorumu

Sevgili Başaklar ve yükselen burcu Başak olanlar, Jüpiter’in 4 Eylül’de Boğa burcundaki geri hareketi verdiğiniz tüm kararların sonuçlarını ve kazanımlarını size getirebilir. Başta zor gelse de, neyin sizinle daha uzun kalacağını belirleyebildiğiniz için kendinizi şanslı hissedebilirsiniz. Şimdi bu şansınızı arttırmak ve korumak adına bazı önlemler almanız gerekebilir. Kendinizi geliştirmeye çalıştığınız alana ve zamanınıza daha çok özen göstermeniz gerekebilir. Yurtdışı kaynaklı işleriniz, üzerinde çalıştığınız projeleriniz, kendi bireysel yaşamınız için attığınız adımlarınız somutlaşmaya başlayabilir. Güvendiğiniz dağlara kar yağdığını görebileceğiniz gibi hakkınızı teslim alacağınız bir dönem de olabilir. Neyi büyütüp istikrarlı olması için çaba gösteriyorsanız onunla ilgileneceksiniz. Doğru seçimler yapmadığınız için üzülmek, hayattan vazgeçmek yerine bu retro dönemini yanlışı düzeltmeye doğruya ulaşmaya çalışarak geçirebilirsiniz. Hukuksal konular, devlet kurumlarındaki işlerinizde bazı gecikmeler söz konusu olabilir. Taşınma, farklı konumlar ve alanlar üzerinde düşünme gibi gündemler hayatınızda daha fazla yer bulabilir. Tepkilerinizi değil, kazanımlarınızı büyütmeniz gerektiğini unutmayın.

6 Eylül’de Güneş ve Merkür’ün burcunuzdaki kavuşumu, söylenmemiş sözleri dile getirebilir. Hem özeleştiri yapacağınız hem de kendinize dair fikirlerinizi ortaya çıkaracağınız bir süreç olabilir. Farkındalığınız yükseliyor. Bu da sizi toksik olan konulardan ve insanlardan ayırıp tamamen fayda göreceğiniz alanlara taşıyabilir. Kendinizi nasıl gösterdiğinizi, insanların sizi kabullenmesi ve saymasıyla ilgili problemlerinizi düşünebilirsiniz. Bu konuda fazlaca takıntılı olduğunuzu fark edebilir ve çözüm bulabilirsiniz. Yeni işler yapmak ve hayatınıza bir meşguliyet daha katmak için aceleci olmayın. İşlemeye değer bir fikir, yaşamaya değer bir duygu keşfettiğinizde bunu enine boyuna değerlendirmeye almalısınız.

15 Eylül’de burcunuzda gerçekleşecek olan yeniay ile şansın ve kazanımların yönünü kendinize çevirebileceksiniz. Kendinize bakmak değil, kendinize nasıl bakmak gerektiği konusunu düşünebilirsiniz. Zira bugüne kadar ihmal ettiğiniz, ertelediğiniz, üzerinde durmadığınız, cebinizden ve yüreğinizden verdiğiniz her şeyin bir geri dönüşü ile karşılaşabilirsiniz. Bu gecikmişlik hissine son vermek için önemli bir adım atabilirsiniz. Öncelikle kişisel alanlarınızla ilgilenmek daha doğru olabilir. Bu sayede çevrenize tanıtmak ve sunmak istediğiniz her şeyi daha da destekleyebilirsiniz. İşiniz, özel hayatınız ve hayata bakış açınız büyük oranda etkilenecektir. Etkinin yönünü siz belirleyeceksiniz, kendinize neyi layık gördüğünüzü sorun. Ve kendinize iyi, güzel, sade, keyifli olan şeyleri layık görmeyi alışkanlık haline getirin. Kendinizi iyi hissederseniz, yolunuza iyiden devam etmeniz kolaylaşacaktır. Başarılı olamayacağınızı düşünüp buna şans vermektense bu şansı tam tersi için kullanmalısınız. Bir şeylerin size altın tepside sunulmaması, geri çekilmeniz için değil ileride görebilecek başka şeylerin de olduğunun işaretidir. İşaretleri takip ederek bunları somutlaştırmak, hayatınızda önemli dönüm noktaları oluşturabilirsiniz. Elverişsiz olan her şeyi bir kenarda bırakmalısınız. Bu bir kıyafet veya eşya da olabilir, bir ilişki veya iş de… Yolunuzdaki çukurları kapatıyor gibi taşların aslında ayağınıza takıldığını fark edebilirsiniz. Zayıf noktalar güçlendirilmek içindir. Güçlendirirseniz fark ettiklerinizi unutmayacaksınız.

Güneş’in 23 Eylül’de burcunuzdan ayrılıp Terazi burcuna geçişi ile beraber heybenize koyduğunuz her şeyi değerlendirip bir kazanca dönüştüreceğiniz döneme giriyorsunuz. Ekonomik açıdan yaşadığınız sıkıntılı sürecin özgüveninizi, hayattan zevk aldığınız konuları zedelediğini görmek önemli bir itici güç olabilir. Artık çalışmak, bazı değerleri kullanmak, duygusal açıdan işleri yoluna koymak ve hayatın iyi yanlarına daha çok yer açmak için çaba gösterebilirsiniz. Size iyi geldiğine ikna olduğunuz konu her ne ise onun için emek vermek yaptığınız her şeyin verimini arttırabilir. Hem ortaklı işler hem de evliyseniz eşinizin gelir durumuyla ilgili gelişmeler bu konuda sizi destekleyecektir. Yeni iş konuları, toplumla beraber hareket edeceğiniz çalışmalar, ortaklıklarla ilgilenmeniz gerekebilir. Bu konuda kontrolü elinizde tutmanın sizi uğrattığı zararları da en aza indirmiş olacaksınız. Zira yanınızda olanlar ve sizin yanında olmayı seçtiğiniz insanlar, ilişkiler konusundaki deneyimlerinizi de yenileyecektir. Şunu unutmayın, kendi hakkınıza girmediğiniz sürece başkalarının da sizin hakkınıza girmesini önleyebilirsiniz. Maddi açıdan şanslı ve bereketli bir etki altındasınız. Bunun sürdürülebilir ve uzun vadeli olabilmesi ihtiyaç-zevk dengesini doğru kurmanızla orantılı olacaktır. Kısıtlandığınız ya da bizzat kendinizi kısıtladığınız bir dönemden sonra, “yarınlar yokmuş gibi” hareket etmek sizi kısa vadede mutlu edebilir. Bunun uzun vadeye dönüşmesi için sevgide de harcamalarda da mesai saatlerinizde de ve yeme içmenizde de bir dengeye sahip olmalısınız. Sindirim sistemi, boğaz ve enfeksiyon gibi konularda kontrollerinizi yaptırmanız gıda tüketiminizle ilgili sınırlamaların önüne geçebilir.

Koç burcunda 29 Eylül’de gerçekleşecek dolunay ile beraber önünüzün kapalı olduğunu hissettiren her şey açığa çıkabilir ve artık derin bir nefes alabilirsiniz. Sandığınız gibi olmayan, beklediğiniz gibi sonuçlanmayan her şeyin ardından fikirleriniz daha da netleşebilir. Beklemek zorunda kaldığınız, sonuç alamadığınız, kendinizden şüphe ettiğiniz konulara bir duruş sergilemelisiniz. “Bugüne kadar boşuna beklemişim!” hissinden çıkın ve geçen zamanı değil, önünüzdeki zamanı düşünün. Onay beklemek, görünmeyi istemekte haklı olabilirsiniz ancak bu haklılığı sizin göstermeniz daha kısa bir yol olacaktır. Bu bağlamda, düşüncelerinizi dile getirmek ya da bunları gösterecek eylemlerde bulunmak etki edebilir. Ekonomik koşullarınızın aile/eş desteğine bağlı olması söz konusu ise buradaki beklentileriniz gerçekleşebilir, bazı ödeme ve zorlukların son noktasına gelebilirsiniz. Kazanmak, kazandığınızı kullanmak ve hayatınızda bir daha böyle bir açık oluşturmamak için yaşadıklarınızın sizi kamçılamasına izin verin. Ortaklı işler, yan gelirler, aile destekleri gibi konularda şanslı olabilirsiniz. Bazı şeyler yoluna girerken bazı şeylerin de yolunu değiştirmek isteyebilirsiniz. Kendinize yeni bir güvence alanı belirleyebilir, hem ailenizi hem de gelirlerinizi korumak adına girişimlerde bulunabilirsiniz.

***************

Terazi Burcu Eylül Aylık Yorumu

Sevgili Teraziler ve yükselen burcu Terazi olanlar, 4 Eylül’de Jüpiter’in Boğa burcundaki geri hareketi finansal hedefleriniz ve bunlar için verdiğiniz mücadeleyi gösterebilir. Bir şeyi istemekle o istek için emek vermenin orantısını nasıl kurduğunuzu düşünmelisiniz. Hiçbir şey yapmadan hiçbir şeyin çözülmeyeceğini görebilirsiniz. Kendinizi ve kazanımlarınızı korumak adına karşınıza çıkan ya da size sunulan imkanlara kulak vermelisiniz. Bu konudaki çabanızın şu anki durumunu bilmek bundan sonrasını yürütebilmeyi kolaylaştıracaktır. Çekindiğiniz durumları rahat olduğunuz süsüyle kapatmamalısınız. Bir duygu yaşadığınızda, bir düşünceye kapıldığınızda bunu yaşayıp deneyimlemelisiniz. Kendi değerinizi ve yaşamınızın hak ettiği özgüveni bilin.

Güneş ve Merkür’ün 6 Eylül’de Başak burcundaki kavuşumuyla beraber içinizde tuttuklarınızla bir hesaplaşmaya gidebilirsiniz. Hayatınızı yaşamayı, yaşadıklarınızı anlamlandırmayı zorlaştıran hiçbir şeyi kendinizde tutmak istemeyebilirsiniz. Burada birine hesap sormanın değil kendi iç rahatlamanızın önemli olduğunu unutmamalısınız. Öğreneceğiniz yeni bilgiler, bazı detayları yeni fark etmeniz, çevrenizin hayatınız üzerindeki etkisi üzerine düşünmeniz gerekebilir. Burada bir ayrıma gitmelisiniz. Kolaylaştırmak, faydalı olmak isterken buna herhangi birinin ya da bir konunun engel olmaması için akılcı davranmalısınız.

15 Eylül’de Başak burcunda gerçekleşecek yeniay ile beraber ışıkları kapattığınızda ne ile baş başa kaldığınızı görüp onu değiştirebilirsiniz. Burada bir tercih yapmanız gerekebilir. Sizi üzücü, yorucu ve gereksiz efor harcatan konulardan uzaklaştırmak için bir fırsat yakalayabilir ya da bu fırsatı bizzat oluşturabilirsiniz. Her şeyin seçimlerinizle doğru orantılı olduğunu düşünebilirsiniz. Duygularınızı anladığınızda bunlarla ilgili hakimiyeti sağlamak, hayatınızdaki gölgeleri ışıkla doldurmak daha kolay olabilir. Daha mantıklı ve sağduyulu hareket etmek için zihnen hazır olduğunuzu görebilirsiniz. Finansal ve duygusal konular sizin için bir risk olmaktan çıkacaktır. İç dünyanızdaki bu karmaşanın sonlanması, korktuğunuz ancak üzerine gitmeyi başarabildiğiniz olayların olumlu dönüşleri gündelik yaşantınıza da olumlu etki edecektir. Çalışma ve yaşam alanlarınızı düzenlemek, görüşmeleri daha sağlıklı ve net ifadelerle yapmak, kendinize somut ve ayağı yere basan nedenler bulmak motivasyonunuzu arttıracaktır. Bakışlarınızı gizli kalan konulardan, kötü niyetini gördüğünüz kişilerden çevirdiğinizde çok farklı şeyler göreceksiniz. Kendi halinizde, yalnız ve düşünceli kaldığınız ancak en verimli sonuçlara ulaştığınız bir dönem olduğuna şahitlik edebilirsiniz.

Güneş’in 23 Eylül’de burcunuzda ilerlemeye başlamasıyla ışıkların sizi göstermesine hazır olun. Hem dış görünüşte hem de attığınız her adımda dikkatleri çekebilir, bunu doğru ve dengeli bir şekilde kullanarak adınızdan söz ettirebilirsiniz. Kendinizi ertelemenin, hislerinizi ve isteklerinizi başka öncelikler kadar önemsememenin getirdiği huzursuzluğu kenara bırakmalısınız. Güneş’in sizin için doğduğuna ikna olun ve bu sayede hayatın size sunacağı imkanları da fark edin. Duygusal ve maddi konulardaki durağanlık son bulabilir, attığınız adımların ve yaptığınız konuşmaların karşılığını bulabilirsiniz. Hala bulamadığınızı düşündüğünüz anda, adımları nasıl atmanız gerektiğiyle ilgili gerçekleri de görebilirsiniz. Artık ara vermeye değil, araları en güzel şekilde doldurmaya odaklanmalısınız. Evlilik, ticari ortaklıklar, yeni sosyal ilişkiler gündeminizde yer bulabilir. En iyi versiyonunuzla görünmek için hem mental hem de fiziksel açıdan yeni tarzlar deneyebilirsiniz. Tarzınız, bakış açınız, yaşadığınız çevreler, muhatap olduğunuz insanlar konusunda değişimler yapmaktan çekinmeyin. En büyük desteğin size her zaman kendinizden geleceğini bilin. Başkalarının onayını beklerken hayatı kaçırmakla bir kez daha yüz yüze gelmemek için bunu kullanmanız ve hayatınızın bir kuralı haline getirmelisiniz. Tam da bu nokta, size nereden başlayacağınızı gösterecektir. Dolayısıyla karışık hissettiren, cesaretinize gölge düşüren ya da kendinizden şüphe ettiren her şeyin farkına varabilecek ve bunları değiştirebileceksiniz. Bazen değişimin bir şeyi geliştirmekle değil, o bir şeyi tamamen yok ederek yerine yeni gündemler koyarak mümkün olabileceğini unutmayın.

29 Eylül’de Koç burcunda gerçekleşecek dolunay ile birlikte kendinizi köprüden son çıkışa gelmiş gibi hissedebilirsiniz. Hayatın “gibi’si fazla” karşılığını almaya hazır olun. İyi ve kötü, her şeyin önünüze serilmesiyle havada asılı kalmış olan her şey yerine oturabilir. Dönüm noktası sayılabilecek görüşmeler, ilişki kararları gündeme gelebilir. Bunlar karşısındaki şaşkınlığınızın kısa sürmesi daha hızlı ve keyifli şekilde yol almanızı sağlayacaktır. Olayların yönünün değişmesinden, hayatınızdaki dengelerin oynamasından korkmayın. Bazen bazı taşların yerine oturması için bütün taşların yerini kontrol etmeniz gerekebilir. Kelimenin tam anlamıyla elinizi taşın altına sokacağınız bir dönemdesiniz. Başkalarının etki ettiği, sonuçlandırdığı durumlardan kendiniz için ilham almalısınız. Bu sayede kendi sahnenizi oluşturabilir, kendi etkinizle tanışabilirsiniz. İlişkilerinize, işinize, hayatınızda sizi “siz” yapan her şeye sahip çıkmalısınız. Karakteristik yapınızı, değerlerinizi ve yaklaşım biçimlerinizi koruyup geliştirmek adına iyi fırsatlar yakalayabilirsiniz. Kendiniz için layık gördüğünüz, iyi olan her şeyi not edin ve bunları bir felsefe haline getirin. Durum böyle olunca, evlilik, sözleşmeler, katılım sağlanacak ortamlar ve yapılacak görüşmelerde sizi bu not aldıklarınıza yaklaştırmayacak olanları tespit etmeniz kolaylaşabilir. Geride bırakmaktan korkmadığınızda her şeyin ileride sizi beklediğini görebilirsiniz. Her nereden bakarsanız bakın, baktığınız yerde kendinizi gördüğünüzden emin olun.

***************

Akrep Burcu Eylül Aylık Yorumu

Sevgili Akrepler ve yükselen burcu Akrep olanlar, 4 Eylül’de Jüpiter’in Boğa burcundaki geri hareketiyle birlikte genişleyen iş çevreniz ve imkanlarınız, duygusal ilişkileriniz mercek altına alınabilir. Kurduğunuz ortaklıkların alt yapısı, insanlara güvenebilmenin önemi ve sonuçları hakkında çıkarımlar yapabilirsiniz. Bunlar konusunda gerçekçi olmanız, gereksiz inatlaşmalardan kaçınmanız maddi ve manevi kayıpların önüne geçecektir. İnsan kazanmak konusunda şanslı olduğunuzu düşünebilirsiniz ama hiçbir şansın kendiliğinden ve öylece parlamayacağını da bilmelisiniz. Ticari ortaklıklarınızı ve parasal hesaplarınızı kontrol edebilir, açık verdiğiniz ya da gereksiz efor sarf ettiğiniz noktaları tespit ederek sorunları sıfırlayabilirsiniz. Evlilik, ilişkiler ve aile kurmakla ilgili fikirlerinizde aklınıza oturmayan noktaları daha iyi görebilirsiniz. Geçinmeye gönlü olanın her zaman fırsat bulacağını göreceksiniz. Bu siz de olabilirsiniz.

6 Eylül’de Güneş ve Merkür’ün Başak burcundaki kavuşumu, arkadaş seçimleriniz ve bulunduğunuz çevrelerde dikkatleri size çekebilir. Kendinize has kriterlerinizin ve düşüncelerinizin olması kuracağınız ilişkilerin niteliğini belirliyor. Bu da size bazı avantajlar sağlıyor olabilir. Bu kavuşumla, elde ettiğiniz avantajları ne derece değerlendirebileceğinizi görebilirsiniz. Üzerinde bir süredir çalıştığınız konuları ortaya çıkarabilir, kendinizle ilgili fikirlerinizi paylaşmak isteyebilirsiniz. Çevrenizin size karşı ilgisine kayıtsız kalmamak için sorumluluk alırken dikkatli olmalısınız. Gereğinden fazla iş yükü ve iletişim odak noktanızı kaçırmanıza neden olabilir.

Başak burcunda 15 Eylül’de gerçekleşecek yeniay size yaptığınız işlerin bir dönüşü olarak yeni bir çevre getirebilir. Kurallara ve kesin görüşlere sahip olmanın yalnız kalmakla değil daha iyi ilişkiler kurmak ve daha verimli, keyifli ortamlarda bulunmakla ilgili bir çaba olduğunu görebilirsiniz. Bu da yalnız kalmakla ilgili tereddüt ve korkularınızı aşmanıza yardımcı olabilir. Küskünlüklerin bitmesi, ilişkilerin güçlenmesi, mesafe girse bile bunun zarar vermeyecek seviyede olması fark etmediğiniz ama kafanıza takılan problemleri azaltabilir. Yapıcı, iş bitirici ve yardımsever tavrınızı ortaya koyacağınız projelerde yer alabilir, organizasyon yeteneklerinizi geliştirebilir, gerek kendiniz için gerekse çevreniz için yapacağınız çalışmalarla ses getirebilirsiniz. Sizi bu hayatta neyin canlı tuttuğunu görebilmek, yeni hedefler koymanızı ve bunlar için çalışmanızı kolaylaştıracaktır. “Çalışmak” kelimesini yorucu sorumluluklar almanın değil hayatı anlamlı, yaşanılabilir ve mutlu eden bir noktaya taşımanın aracı olarak görmeye başlayacaksınız. Bu bakış açısı sizde takıntı oluşturan her şeyi yok edebilir. Sürprizlere açık olun ve akışın keyfini sürün.

23 Eylül’de Güneş’in Terazi burcuna geçişi yoğun ve hareketli zamanların ardından kendinizle baş başa kalacağınız bir ortam hazırlayabilir. Özellikle ikili ilişkilerin ve sosyal hayatın yoğunluğu size bazı konuları gerektiği düşünme ve değerlendirme fırsatı tanımamış olabilir. Biraz kenara çekilmekle bunu mümkün hale getirebilirsiniz. Alma verme dengesi, hissettiklerinizin ve beklentilerinizin karşılığı, iş yapma becerileriniz ve fedakarlıklarınızı değerlendirmeye alarak önemli çıkarımlar yapabilirsiniz. Bu da size sınırı yanlış çizilmiş ya da fazlasıyla aşılmış olan her şeyi göstererek yeni bir stil geliştirmenize yardımcı olacaktır. Problemleri çözmek için öncelikle bunların bir problem olduğunu kabul etmelisiniz. Bir şeylerin olmasını beklemekten ziyade oldurmaya çalıştığınızla yüzleştiğinizde bu kabulleniş işinize çok yarayacaktır. Netleştirmek, adını koymak ve kesin bir karar vermek için kendinizi zorlamayın. Hayatın sunduklarına, insanların davranışlarına karşı sadece anlama çabası göstermeniz size kesin kararları da getirecektir. Zira bu dönemde pek çok şeyin arka yüzünü öğrenebilir, yeni haberler alabilir ve bunları bir yere oturtmanız gerekebilir. Haricinde kalan enerjinizi kendinizle kalmaya, bazı planlarınız üzerinde çalışmaya, eksiklerinizi kapatmaya, sağlık sorunlarınızla ilgilenmeye ayırmalısınız. Halsiz, yönsüz ve durağan hissettiğinizde tüm bunların kalıcı olmadığını ve sizi bir sonraki adımınız için daha dingin bir şekilde hazırladığını unutmayın. Bazen bir kere durmak, iki kere yanlış gitmenizin önüne geçebilir. Size iyi gelen dua, meditasyon, destek ya da hayır işleri gibi konulara yer açabilirsiniz.

29 Eylül’de gerçekleşecek Koç dolunayı ile birlikte güçlü ve sizi olduğunuzdan daha iyi bir yere taşıyacak bir iradeniz olduğunu görebilirsiniz. Bunu her seferinde yerinizi korumak için kullandınız ancak şimdi koşullar değişiyor. Gergin olmaya takılmak yerine bu değişime ayak uydurun. Hayatınızla ilgilenin, sağlık sorunlarınızın çözümü için doktor tavsiyelerine uyun, cildinize ve bedeninize daha iyi yaklaşın. Bu vesileyle farklı bir şekle giren hayatınızın, sizi buluşturacağı farklı konuları görmeniz kolaylaşacaktır. Düşünmeye değil uygulamaya vakit ayırmalısınız. Yeni bir işin ve yaşam koşullarının arefesinde, bunu yapmaya çalışmak bile size büyük bir motivasyon sağlayacaktır. İstediğiniz işi almak ya da kendi fikirlerinizden bir gelir oluşturmak, yönetici pozisyonuna gelmek, görüşmelerde daha etkin olmak ve fikirlerinizi paylaşmaktan çekinmemek çevrenize bıraktığınız izlenimi tümüyle değiştirecektir. Böylece destekler bulmanızın da önünü açılabilir. Özellikle parasal beklentilerin söz konusu olması, hızlı sonuçlanmalar almak ve ödemelerinizin tamamlanması bu konuda sizi fazlasıyla hızlandırabilir. Sizin kitabınızda korkmanın veya geri çekilmenin yazmadığını düşünerek hiçbir adım atmadığınız günlerin ardından bugün yeni bir kitap yazabilirsiniz.

***************

Yay Burcu Eylül Aylık Yorumu

Sevgili Yaylar ve yükselen burcu Yay olanlar, 4 Eylül’de yönetici gezegeniniz Jüpiter’in Boğa burcundaki geri hareketiyle beraber sağlık ve yaşam alışkanlıklarınızı gözden geçirmenizi isteyebilir. Neyi doğru yaptığınız neye direnç gösterip kuralları çiğnediğiniz önemli olacaktır. İyileşme şansının yüksek olduğu rahatsızlıklarınızdan kurtulmak için bu önemli bir viraj olabilir. Doktor kontrollerinizi yaptırmak, beslenme ve takviyelerinizin yeniden düzenlenmesini sağlamak iyi sonuç almanıza yardım edebilir. Çalışma koşullarınız, iş başvuruları ve iş kurma fikirleriniz üzerinde düşünmeniz gerekebilir. Gecikmeli sonuçların gelmesi ve sizin bu süreci nasıl geçirdiğinizi görmeniz, retro bitiminde atacağınız adımları belirleyebilir. Gelir kaynağı ve sorumluluk açısından şanslı, uzun vadeli etkilerin olduğu bir dönemde olduğunuzu düşünerek rahat davranmamalısınız. Yakaladığınız bir fırsat olduğunda bunun tüm gereklerine uymanız gerektiğini unutmayın. Unuttuysanız Jüpiter retrosu size hatırlatacaktır.

6 Eylül’de Güneş ve Merkür’ün Başak burcunda bir araya gelmesiyle, hem rahatlayacağınız hem de işinizi daha iyi yapma fırsatı bulacağınız bazı gündemleriniz olabilir. Kendinizi tekrara düşmüş gibi hissedebilirsiniz. Ancak bu aşama size kaybedilen zamanın telafisini verebilir. Çalışmalarınızdaki eksikleri tamamlamak ve kendinizi parlatabilmek adına önemli olabilir. Yazışmaların artması, hem dikkatinizi hem de özeninizi isteyebilir. Bir yer edinmek, edindiğiniz yere sahip çıkabilmek arzusuyla çalışabilirsiniz. Çalışma hayatı olmayan ya da kurma aşamasında olan bir Yay burcuysanız, imkanlarınızın sizi ortaya çıkarmasına izin vermelisiniz. İlgilendiğiniz konunun tüm detaylarını görebilmek büyük bir şans olabilir. Şansınızı iyi değerlendirin.

15 Eylül’de Başak burcunda gerçekleşecek yeniay ile beraber belirsizlik yaşadığınız ve bu yüzden kariyerinizde ilerlemekte zorlandığınız yolları aşmanız mümkün olabilir. Her şeyin gerçek manada yeniden ve daha iyi bir şekilde başladığını görebilirsiniz. Baskı olarak düşündüğünüz her şeyin sizi kamçılayan bir durum olduğunu fark edebilirsiniz. Bu sayede yorgunluklarınızın getireceği rahatlığı yaşamanız da daha kolay olacaktır. Terfi, yer değişiklikleri, gelirle ilgili görüşmeler gündeminize gelebilir. Her şeyin daha da üstünde, yaptıklarınızın bir karşılığının olması ve emeklerinin görülmesi sizi daha da güçlendirebilir. Hevesleriniz ve özgüveniniz tazelenebilir. Bu sayede bir sorumluluk almaktan korkmayacak, yoğunluğunuzu daha iyi yönetebileceksiniz. İş ortaklarınız, aile üyeleriniz ya da çevrenizden gelebilecek olumsuz eleştiriler, rekabet hissi uyandıracak tepkilerle karşılaşabilirsiniz. Yeni kapıları aralamak güzel ve etkili olabilir. Ancak hırsın gözünüzü kapatmasına değil gözünüzü daha iyi açmanıza olanak vermelisiniz.

23 Eylül’de Terazi burcuna geçecek olan Güneş sosyal yönünüzü daha çok göstermenize yardımcı olabilir. Sorumluluklarınızı aksatmak yerine bunlara belli zamanlarda ara verdiğinizde, bu araları da hem keyifli hem de faydalı işlere ayırdığınızda hayatı dolu dolu yaşadığınızı hissedebilirsiniz. Geniş bir çevreye sahip değilseniz ya da farklı bir kesimle bir arada olmak istiyorsanız bunun için ideal bir dönemdesiniz. Yeni arkadaşlıklar kurmak, sosyal organizasyonlara katılmak, kendinizi ve yeteneklerinizi gösterebilmek gibi konulardaki çekingenliğinizi aşmak adına önemli adımlar atabilirsiniz. Size doğru atılan adımların da gündeme gelmesi olasıdır. Kalabalıklarla yapılacak işler, düzenlenecek organizasyonlar, buluşmalar, tanıştığınız insanlardan alacağınız fikirlerle hayatınızda bir puzzle tamamlıyormuşcasına hissedebilirsiniz. Duygusal konularda arkadaşlarınızın tavsiyelerine uyabilir, ortamınızda bulunan kişilerin tanışmalarını sağlayabilirsiniz. Evlilik organizasyonu ve ilk adım gibi keyif verici konularda da önemli etkiler altındasınız. Bu sadece bir evlilik ya da ilişki kurmanız şeklinde değil, bu durumu kazanca dönüştürecek fikir ve içeriklerle ilerlemeniz şeklinde mümkün olabilir. Vizyonunuz geniş olsa da bunu genişletmek ya da kullanabilmek adına eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. Bir fikrinizi projeye dönüştürmek, dijital ortamlarda çalışmalar yapmak, hayatınıza yeni soluklar ve katkılar getirmek sizin en büyük motivasyonunuz olacaktır.

29 Eylül’de Koç burcunda gerçekleşecek dolunay size bir şeyler istemenin mümkün ve gerçek bir hedef olduğunu gösterebilir. Bunu göremediğinizde motivasyonunuzun kırıldığı zamanları geride bırakmalısınız. Vazgeçmediğiniz, üzerinde emek verdiğiniz her şeyi devam ettirmeniz ve bununla ilgili kararları geliştirmeniz pek çok durumu değiştirebilir. Her şeyden önce, kendinizle barışmak ve bir şeyler yapabildiğinizi kendinize ispatlamak bu dönemin en büyük kazanımı olacaktır. Mutlu olmanın tanımını yeniden yapmalısınız ve bu tanıma hayatınızda her zaman yer vermelisiniz. Böylece hem işinizde hem ilişkilerinizde istediğiniz sonuçları görmeniz kolaylaşacaktır. Maddi ve duygusal beklentiler, kendinizi bunlara hazırlamak adına bazı konuşmalar gündeme gelebilir. Zira ikili ilişkiler konusunda oldukça şanslı bir dönemdesiniz. Kafanızda ve kalbinizde netleştirdiğiniz her konu, size yapmanız ve yapmamanız gereken her şeyi bulmak konusunda yardımcı olabilir. Keyifli olduğunuz anları ve alanları aramak yerine içinde bulunduğunuz anı keyiflendirecek bir bakış açısıyla yaşayacaksınız. Bunu hayatın neresinden yakalamış olursanız olun daha güçlü tutabileceksiniz.

***************

Oğlak Burcu Eylül Aylık Yorumu

Sevgili Oğlaklar ve yükselen burcu Oğlak olanlar, 4 Eylül’de Boğa burcundaki Jüpiter’in geri hareketine başlaması aldığınız kararları sonuçlandırabilir. Köklü ve hatta radikal sayılabilecek değişiklikler yaptıysanız, geldiğiniz noktayı bilmeniz ilerisi için gerekli olabilir. Yatırım planlarınızın ya da hamlelerinizin son durumu, ekonomik ve sosyal açıdan size bir yol haritası çizebilir. Risk oluşturabilecek harcamalar gündeme gelebilir. Keyfinize ve isteklerinize zaman ve kaynak ayırmak konusunda bir denge kurmalısınız. Çalışmalarınızın meyvelerini toplamak isteyebilirsiniz ancak aceleci davranmanız tüm hasadı riske atabilir. Duygusal konularda önemli ve kalıcı kararlar almaya hazırlanabilir, varsa bu kararları daha iyi uygulamak için eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. Ekonomik ve duygusal açıdan kendinizi güvende hissetmediğiniz seçenekleri dönüştürebilmenin yollarını öğrenebilirsiniz.

6 Eylül’de Başak burcundaki Güneş Merkür kavuşumuyla akıldaki fikirleri somut hale getirmek için çalışabilirsiniz. İlgilendiğiniz bir konuda profesyonel bir bakış açısı yakalamak, daha iyi iş çıkarmanıza yardımcı olabilir. Bu kavuşumun etkisi size o profesyonelliğin kapılarını açabilir. Hazırlandığınız her ne ise daha iyi çalışma imkanına sahip olabilirsiniz. Farklı insanlara fikirlerinizi açabilir, hem çalışma hayatı hem de kişisel gelişiminize destek olacak yollar arayabilirsiniz. Bu konudaki eksiklerinizi bilmek adına iyi bir dönemdesiniz. Dil öğrenmek, iş bilgisi edinmek ve tecrübelerden yararlanmak adına iyi bir alt yapı oluşturabilirsiniz.

15 Eylül’deki Başak yeniayı yaşantınızın önem sıralamasını yaptırabilir. Bu konuda her zaman çaba gösterseniz de buna bir destek bulamamakla ilgili sorunlarınız olabilir. Yeniay ile bu sorunları çözebileceksiniz. Emeğinize ve bilginize güvenin ancak bunları güncel tutmayı da ihmal etmeyin. Dikkatli ve özenli olduğunuzda karar vermekte zorlandığınız, uygulayamadığınız her şeyin bir çözümünü görebilirsiniz. Eğitimlerinize devam edebilir, kendi öğretilerinizi oluşturabilirsiniz. Bu anlamda yeni teklifler alabilir, yurtdışından ya da çalıştığınız alanların haricinde gelen görüşmeleri kabul edebilirsiniz. Bir başlangıç hedefliyorsanız bunun gereklerini de oldurmalısınız. Maddi ve hukuki açıdan işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Çıkacağınız seyahatler ya da bunlarla ilgili planlar konusunda profesyonel destek almak işinizi kolaylaştırabilir. Kendinizde bu gibi danışmanlık hizmetleri verebilecek bir yeti olduğunu düşünüyorsanız, geliştirebilir ve uygulamaya geçebilirsiniz. Kendinizde yaptığınız bu yeniliklerin tamamı özel hayatınıza, sosyal çevrenize de taşımalısınız. Detayları kullanmaksa mevzu, bunun da önemli bir detay olduğunu unutmamalısınız. Bu sayede unuttuğunuz başka duyguları da hatırlayabilirsiniz. Kapınızı çalan insanlara karşılık vermeye çalışın, bir adım atın. Hayatın size uzattığı zeytin dalını tutun, o dalın devamının olduğunu göreceksiniz.

23 Eylül’de Güneş’in Terazi burcuna geçişi beraber iş hayatınız ve insan ilişkilerinizle ilgili önemli dönemeçlerle karşılaşabilirsiniz. Yorulduğunuzu hissettiğiniz anda sizi devam ettiren bir güç olduğunu düşünebilirsiniz. Bunun bir güç mü yoksa fedakarlık mı olduğuna emin olmalısınız. Zira kendiniz ve çevreniz arasında kalabileceğiniz gibi kapasitenizin üzerine çıkan gündemlerle de ilgilenebilirsiniz. Kendinizi bunu yapmak yerine hem çalışma koşullarınız hem de bir arada olduğunuz kişilerle aranızda bir denge oluşturmalısınız. Hayatınızın sadece işle tanımlanmasından, bahsedilmesinden rahatsız olabilirsiniz. Bunu kırmanın sizin elinizde olduğunu ve bu etki altındayken de önemli fırsatlar yakalayacağınızı bilmelisiniz. Çevrenizle, hayatınızdaki kadın figürlerle olan iletişim biçiminize dikkat edebilir, daha ılımlı ve insani yaklaşımlar sergilemeyi tercih edebilirsiniz. Yeni sorumluluklar alabilir, bugüne kadar yapmadığınız ya da kaçtığınız işlerle ilgilenebilirsiniz. Özellikle devletle ilgili konular, hukuksal gündemler ve danışmanlık hizmetleri gibi alanlarda şansınız yüksek olabilir. İş kurmanız ya da var olan işinizi geliştirmeniz adına ortaklıklar yapabilirsiniz. Hissettirmediğiniz, dışa vurmadığınız ama içten içe rahatsız olduğunuz yalnızlık duygusunu kırmak ve bunun için destekler almak için ideal bir zamandasınız. İlişkiler, evlilik ve ev hayatı, yaşam tarzınız ve dışarıya bıraktığınız fiziksel, psikolojik etkileri iyileştirip güzelleştirme noktasında kendinizle ilgilenebilirsiniz. Kendi kurallarınızdan ve sınırlarınızdan uzaklaşmaya çalıştıkça insanların size yaklaştığını görebilirsiniz.

29 Eylül’de Koç burcunda gerçekleşecek dolunayın beraberinde getireceği köklü değişikliklere hazır olun. Kurallara siz mi hükmediyorsunuz yoksa kurallarınız mı size hükmediyor bilemeyebilirsiniz ancak cevaplar önünüze serilecektir. Bunlara yer açın, geçmişin yükünü ve birtakım bağımlılıklarınızı artık geride bırakın. Eğer gerçekten gerekli ve önemli olsaydı, her şeyin ve herkesin sizinle kalmaya devam edecek olduğunu unutmayın. Bu bilgiyi kullanabileceğiniz yeni bir ev ve yaşam ortamı oluşturabilir, iş konusunda önemli teklifler ve girişimlerle ilgilenebilirsiniz. Kendinizi hangi koşulda mutlu ve rahat hissedecekseniz onun temelini atacağınız bir dönemdesiniz. Bu noktada, ailenizle yapacağınız konuşmalar da önemli olabilir. Sorunlarınızı dile getirmek, ortak gündemlerinizi konuşmak ve bir sonuca bağlamak adına fırsatlar bulabilirsiniz. Motivasyonunuzun yüksek olduğu kadar sinir sisteminizin de çeşitli nedenlerle zorlanması, öfke patlamaları oluşturabilir. Hesapları, kapatmak için açtığınızı hatırladığınızda bunların hepsinden korunabilirsiniz. Evlilik, ev sahibi olmak, ev ve aile sorumlulukları gibi konuların ön planda olması sizi bunlardan uzaklaştıran her şeye son vermenizi kolaylaştıracaktır. Coğrafya değil, o coğrafyayı nasıl şekillendirdiğiniz kaderinizi belirler.

***************

Kova Burcu Eylül Aylık Yorumu

Sevgili Kovalar ve yükselen burcu Kova olanlar, 4 Eylül’de Jüpiter’in Boğa burcundaki geri hareketine başlaması aile hayatınız ve buradaki maddi gündemleri önünüze getirebilir. Aranızda para alışverişinin olması, gayrimenkul alım satımı gibi konularda şansınızı zorlamanız gerekebilir. Her şeyin önünüze gelmesine alışmak, şimdi çaba göstermenizi engelleyebilir. Retro sürecini, hiçbir şeyin kolaylıkla ve emek olmadan var olmayacağını düşünerek geçirmelisiniz. Zira retro bittiğinde bu düşünceleriniz sizi harekete geçirecektir. Evinizle ilgili harcamaların artmaması için gerekli ve acil olmayan alışverişlerden kaçınmalı, güvenmediğiniz kaynaklara yatırım yapmamalısınız.

6 Eylül’de Başak burcunda gerçekleşecek olan Güneş-Merkür kavuşumuyla kendinizi bir yol ayrımında hissedebilirsiniz. Hangi yöne gideceğiniz konusunda aceleci davranmamalı, iyi hesap yapmalısınız. Bir yanda korkularınızı tetiklemek, diğer yandan bundan kaynaklanabilecek sağlık sorunlarına sebebiyet vermemek için aklı selim düşünmenizde fayda var. Kilidiniz faydadan açılacaktır. Size bugüne kadar hiçbir yararı dokunmayan ama hayatınızda var olmaya devam eden her şeyi bir kenara iterek yeni bir gündem üzerinde çalışmalısınız. Ödemelerinizi tamamlamak, alacaklarınızı tahsil etmek konusundaki işlerinizde aksamalar olabilir. Kendinizi aksama olmamışçasına hazırladığınızda hem motivasyonunuzu kaybetmeyecek hem de olumsuz sürprizlerle karşılaşmayacaksınız. Eşinizle ya da ailenizle konuşmak istediğiniz konuları gündeme getirebilir, geçmişin yükünü hafifletebilirsiniz.

Başak burcunda 15 Eylül’de gerçekleşecek yeniay özellikle ekonomik sorunlarınızın çözümünde büyük rol oynayabilir. Kendinize güvenin. Söz konusu bir ortaklık, ödeme ve borçlanma gibi bir durum olduğunda geriye çekilip irdelemek yerine ortaya çıkın ve çalışmaya başlayın. Sizi besleyecek olan hiçbir şeyi elinizin tersiyle itmemelisiniz. Hayatınızda bir düzen kurmak istiyorsanız, öncelikle bunu yok edecek şeyleri silebilirsiniz ancak bunu sağlayacak konularla da ilgilenmeyi ihmal etmeyin. Kontrolün değil, emin olduklarınızı ortaya çıkarmanın zamanındasınız. Miras ve ek gelir gibi konularda bazı dönüşler alabilir, resmi işlemlerin tamamlanması için başvurular yapabilirsiniz. Borçlanmalar konusunda dikkatli olmanızda fayda var. Kendinizi sağlama alacak bir plan yaptıktan sonra bu görüşmeleri yapmak daha doğru olabilir. Güzel olanın güzel devam etmesi dikkatinizle mümkün olacaktır. Müdahale edebildiğiniz noktaya kadar bunu sürdürmek, sizi aşan durumları lehinize çevirebilir. Sağlık sorunlarınızın iyileşmesi ve operasyonların gündeme gelmesiyle kafanızdan bir konuyu daha temizlemenin rahatlığını yaşayabilirsiniz. Problem hayat sürdükçe var olacaktır ancak fikirlerinizin de varoluşunu göz ardı etmediğinizde hepsi sizin için birer altın fırsata dönüşecektir.

23 Eylül’de Güneş’in Terazi burcunda hareket etmesiyle beraber hayatınıza neyin dahil ve hakim olması gerektiğini düşünebilir ve bu konuda adım atabilirsiniz. Kendinizde bir şeylerin eksik olduğunu düşünmek yerine mevcut imkanlarınızı ve yetilerinizi geliştirmeye odaklanmalısınız. Yaşamdan ve insanlardan bir alacağınızın olması bunun için çalışmamanızı gerektirmez. Bu farkındalığı yaşamak hem çevrenize hem de olaylara olan bakış açınızı değiştirebilir. Deneyim elde etmek ve bunun altını doldurabilmek için hem iş ortamınızda hem de sosyal alanlarda kendinizden söz ettirebilirsiniz. Yardımsever ve ılımlı yaklaşımlarınız dikkat çekebilir. Bulunduğunuz alanlarda, yapacağınız görüşmelerde bunun ekmeğini yiyebilirsiniz. Yolculuk yapmak, bununla ilgili yazılı işleri ve başvuruları düzenlemek, çalışma ve eğitim takviminizi hazırlamak, bilgi sahibi olduğunuz konularda bir proje oluşturmak gibi konularınız olabilir. Geri planda, kendi halinizde olmaktansa hayatın içinde daha fazla yer almalısınız. Bu sayede sorun yaşadığınız insan ilişkilerinizi çözebilir, daha iyi bir iletişim dili oluşturabilir hatta bunu geliştirerek çevrenize öneriler sunacağınız bir mecrada yer alabilirsiniz. Hukuksal konular ve bunların psikolojik etkileriyle ilgilenebilirsiniz. Bazı sorunları bu düzlemde çözmek, iyi niyetinizin ve huzur isteğinizin bir göstergesi olacağı için tereyağından kıl çekercesine rahatlıkla ilerlemenize yardımcı olacaktır. Bilgiye aç bir hayat görüşü benimsiyor olabilirsiniz ama bilmekle olmanın arasındaki farkı öğrenmek adına bir çaba ortaya koymalısınız. Bu fark, hayatınızda açık veren her şeyi keyifle kapatacaktır.

Koç burcunda 29 Eylül’de gerçekleşecek dolunay yolunuzun açık olduğunu ve bunu açık tutmak için gereken tüm imkanlara sahip olduğunuzu gösterecektir. Sizin için zorlu geçen, söylediklerinizin yanlış yere vardığı ya da gereksiz sorunlar oluşturduğu, işlerinizin sonuca varmadığı her şeyin bir öğretisini yakaladınız. Şimdi bu öğretileri harmanlayıp birçok alanda kullanabilir ve geliştirebilirsiniz. Ticari ilişkilerinizin yoğunlaşacağı, iletişim trafiğinizin artacağı bir dönem olabilir. Bu noktada karşınıza çıkan her fırsata şans tanıyarak kendiniz için gerekli olanı seçmeye çalışabilirsiniz. Çok yönlü birine dönüşmekten çekinmek yerine bu doneleri nerelerde kullanabileceğinize bakmalısınız. Dilinizin, tavırlarınızın dikkat çekmesi daha fazla özenli olmanızı gerektirebilir. Düşünceli bir ilerleyiş sizi fiziksel ve psikolojik kazalardan koruyacaktır. Doğru bir şeyler yapmadan önce “doğru”nun tanımını tümüyle değiştirebilirsiniz. Hiçbir zaman değişimden kaçmadınız ama bu seferki değişimi yakalamak için daha büyük bir heyecan duyabilirsiniz. Boş bir avuntu olduğunu düşündüren gelişmeleri, söylentileri önemsememeli ve fikriniz için çalışmaya devam etmelisiniz. Hayatınızın odağını bu şekilde yenilemek, çevrenizi de yenilemek konusunda size yardımcı olacaktır. Hem arkadaşlıkların hem de aşk hayatınızın tozunu attıracak gelişmelere hazır olun.

***************

Balık Burcu Eylül Aylık Yorumu

Sevgili Balıklar ve yükselen burcu Balık olanlar, 4 Eylül’de Boğa burcundaki Jüpiter’in geri hareketine başlamasıyla hem fiziksel hem de zihinsel aktivitelerinize bir mola verebilirsiniz. İşlerin durağanlaşması sizin de durağanlaşmanıza sebebiyet vermemelidir. Amacınız hızlandırmak değil sizi neyin yavaşlattığını anlamak olduğunda süreci daha az hasarla geçirebilirsiniz. İyi bir planın size istikrar getireceğinden şüphe duymayın. Bu planı hazırlamak konusunda bilgili kişilerden ya da yakınlarınızdan destekler alabilirsiniz. Yolculuk işlemleri, seyahat planlamaları, alım satım için ayırdığınız bütçeyi gözden geçirmeniz yararınıza olabilir. Ailenizle ya da çevrenizdeki kişilerle olan yoğun iletişiminiz, “fazla muhabbet tez ayrılık getirir” sözünü yaşatmaması için bir araya geldiğiniz zamanları tekrar düşünebilir, kimin hangi konumda durduğunu inceleyebilirsiniz.

6 Eylül’de Güneş ve Merkür’ün Başak burcundaki kavuşumuyla ikili ilişkilerinizle ilgili çıkarımlarınızı gündeme getirebilirsiniz. Sizin için kolay olmayan konuşmaları yapabilir, net olmak için yoğun çaba gösterebilirsiniz. Bunun karşılıksız kalmayacağını bilin. Sorunları çözmek, iş akışınızı ve ilişkilerinizin gidişatını belirsizlikten kurtarmak isteyebilirsiniz. Şimdiden bazı önlemler alabilmek, aklı selim hareket edebilmek ilerleyen günlerde krizleri ortadan kaldırabileceği gibi sizin değerinizin ve çabalarınızın daha fazla görünmesini sağlayacaktır.

15 Eylül’deki Başak yeniayı ile beraber hayatınızın her alanındaki ikili ilişkileri geliştirmek ve isimlendirmek söz konusu olabilir. Önemli değişim ve başlangıçlar zamanındasınız. Her şeyin sizin karşınızda olduğunu düşünebilirsiniz. Bu aşamada karşınızdakileri daha iyi görebileceğinizi ve bu sayede onları hayatınıza istediğiniz gibi entegre etmenin yollarını bulacağınızı da düşünün. Zira “yeni” olan pek çok şey ile karşılaşabilirsiniz ve bu karşılamalara iyi hazırlanmalısınız. Belirsiz, havada kalan ve başlatılamayan her konu gündeminize gelerek hızlıca çözülebilir. Bu hız sizi korkutmasın. Hayatınızı hep aynı akışta devam ettirmek yerine bazen ritmi ve akan yolu değiştirmeye çalışabilirsiniz. Bunda korkulacak bir şey olmadığını yaşadığınızda görebileceksiniz. Sorunların sonuna, iyi gelişmelerin başlangıcına geldiniz. Çevrenizle iletişiminizin gelişmesi beraberinde yeni iş imkanlarını getirebilir. Çalışmalarınızın görülmesi, hakkınızdaki fikirlerin yenilenmesi kafanızdaki karışıklıkları aşmanıza yardımcı olabilir. Evlilik ve ticari ortaklıklar konusunda hazırsınız. Sınırlarınızın olması değil, o sınırların içinde neler yaptığınız önemlidir. Sizi asıl daraltan, bu korkuyla bir şey yapmadan beklemekti ancak bunu kırmayı başarıyorsunuz.

23 Eylül’de Güneş’in Terazi burcunda hareket edecek olmasıyla hayatınızda ruhsal ve parasal bir garanti oluşturmak isteyebilir, sırtınızı bir yerlere yaslamanız gerektiğini düşünebilirsiniz. Bu düşüncenizdeki haklılığınızı sürekli hale getirmek için, sırtınızı kendinize yaslamanız gerektiğini fark etmelisiniz. Bu transit sürecinde bu farkındalığı yoğun bir şekilde yaşayabilirsiniz, dolayısıyla hiçbir fırsatı geri tepmeden ilerlemelisiniz. Zayıf olmanın değil bunun zıttına odaklanmanın önemini bilmek hayatınızı değiştirebilir. Maddi borçlanmalar ve beklentiler, ailenizle ilgili konular, sağlık ya da dış görünüşünüzle ilgili soru işaretlerinizle ilgilenebilirsiniz. Tıpkı dış görünüşte olduğu gibi, hayatınızda da sizi mutlu edecek görüntüleri ve parçaları kullanmalısınız. Nelere sahip olduğunuzu görebilir, bunları nasıl değerlendireceğiniz konularında destekler alabilirsiniz. Evli bir Balık burcuysanız, eşinizden ve/veya eşinizin ailesinden, ailenin kadın üyelerinden alacağınız fikirler size bir ipucu verebilir. Zihninizde bunun aksine gelişen durumların kalıntılarını temizlemek için bu ipuçları kullanmanız faydalı olacaktır. Kendinizi neye layık gördüğünüzü önemsemelisiniz. Bu konuda objektif olduğunuzda beklentileriniz ve bunları oluşturma biçimleriniz de değişecektir. Özellikle ilişkiler noktasında, mutlu gittiğini düşündüğünüz ancak bunun sadece tek taraflı bir çabayla olduğunu gördüğünüz durumlar söz konusu olabilir. Sizi bu durumun içinde kalmaya zorlayan duygunun veya olayın ne olduğunu anlamalısınız. İlla bir şeye teslim olmak istiyorsanız, korkunun ve beklemenin diğer tarafına teslim olun.

29 Eylül’deki Koç dolunayı maddi düzeneklerinizi tümüyle irdeleyip yenileyeceğiniz durumları gösterebilir. Yanlış ortaklıklar veya girişimler, emeğinizin karşılanmaması gibi durumlarla daha fazla uğraşmamak için yolunuza tek başınıza devam edebilirsiniz. Önce ve en çok kendinize bu konuda inanmalısınız. Birinin size inanması, yolunuzdan gelmesini beklemek yaşadığınız sorunlarının temelini oluşturabilir ve siz dolunay ile birlikte bu temelle yüzleşebilirsiniz. Harcamalarınızı düzenlemek, buna bağlı olarak da girişimlerinizi ve çalışmalarınızı belirlemek gerekebilir. Aklınıza yatmadığını ya da olmayacağını düşünerek aynı doğrultuda kalmaya devam etmemelisiniz. Bu süreçte yapacağınız en önemli hata bu olabilir. Artık hataların değil, deneyimlerin sahneye çıkması gerektiğini unutmayın. Bırakmak, değiştirmek gibi kavramlarla barışarak işe başlayabilirsiniz. Bu sizi duygusal olarak da rahatlatacaktır. Parayı kazanmak kolaydır ancak söz konusu kendinizi kazanmak olduğunda bunun her zaman öncelikli olduğunu bilmelisiniz. Yaşadığınız haksızlıklar, alamadığınız ödemeler, sesinizi çıkarmadığınız kapatılan konuların bir dönüşü olması elinizi güçlendirebilir. Alma verme dengesini korumak adına burada sizin de üzerinize düşen bir şey varsa gerekli ödemeleri ve borçlanmaları kapatmalısınız. Yarına her şeyin ve her şeyin gitmeyeceğini düne bakarak öğrenebilir, bugüne bakarak gereğini yapabilirsiniz.

Uzman Astrolog Aygül Aydın - mahmure.com

Yorumlar